Äntligen Hemma...Nu bränner vi av nyåret!!!

Nu är jag äntligen hemma efter en långhelg och många många många mil i bilen. Väglaget har varit allt annat än bra och olyckorna har duggat tätt. Vid lunchtid var det inte mindre än fem olyckor på mindre än en timme. Vi klarade oss dock bra. Inga förseningar eller bilköer.

Det som gjorde att resan hem tog så lång tid var alla lastbilar, dom brukar vara duktiga på att gå åt sidan, men nu var det så mycke drevad snö vid vägkanterna att det inte gick att ta sej förbi, och jag kommer heldre hem två timmar senare än inte alls :)

Så nu ska jag vila upp mej inför arbetet imorgon. Här ska säljas raketer i mängder, förhoppningsvis, om någon vågar trotsa vädret vill säga. Jag brukar själv vara rätt duktig på att köpa hem raketer till nyår, de blir lätt så när man står och tittar på alla pjäser hela veckan lång. I år har vi till och med fått in de Thailändska lycktorna, dom som lyser upp himmlen så vackert och som blivit så populära de senaste två åren.

Så är ni fyrvärkerisugna så är det bara att komma in på Colorama så ska jag hjälpa er att bränna lite pengar :)

Nyårs raketer

XOXO Tess

På väg genom sverige...

Klockan 0500 idag onsdag, ger vi oss ut på vägarna. Då åker vi till svärfars stuga utanför Ludvika. Gör ett snabbstopp och en övernattning där innan vi ger oss av mot slutmålet, Ljusterö i Stockholms skärgård och min svärmors lantställe.

Där skall vi fira julen tillsammant med Mattes syster + familj, min svärmor och hennes sambo & Mattes Mormor Elsa.

Så vi har några timmar framför oss ute på de nu snötäckta vägarna i vårt avlånga land. Ett snabb stopp i Sundsvall, med besök på IKEA (letar efter röda glastalrikar, de är slut på alla andra IKEA varuhus jag har tillgång till) och lite annat. Annars så ska vi ägna morgondagen åt att svära åt bilister som inte kör åt sidan när man vill fram. Åt snöröken. Åt fartkameror och annat kul.

Tur att ja laddat sterion med en massa bra musik och att barna skall få en tidig julklapp i varsin ny bärbar DVD-spelare som håller dem sysselsatta. Jag måste medge att dom för det mesta är rätt snälla, dom har gjort den här resan så pass många gånger nu att dom vet att hela dagen skall spenderas i bilen. Därav blir gnället minimalt.

Så nu ska jag knyta mej så jag hinner få åtminstone ett par timmars sömn innan det är dax att ge sej av, Tur att jag kan sova ett ögonblick i bilen om jag vill. Matte kör, åtminstonde den största delen av vägen.

Så jag önskar er en riktigt God Jul, så syns vi i mellandagarna, om jag inte får tag på en uppkoppling innan dess.

På återseende :)

XOXO Tess

Klappjakt i snöstorm

Jag har idag varit på klappjakt. Skulle finna de sista klapparna till släkt och vänner. Det som visade sej vara svårast att få tag på var Erik Grönwalls (Idolvinneren 2009) debutplatta.

Jag har vart på varenda ställe i stan som säljer skivor och inte fått ett enda napp. Att det dessutom snöade lapphandskar och var totalt kaos gjorde inte saken bättre. I och för sej släpps skivan idag så jag kanske var lite för över entusiastisk, men vadå??

Tillslut så åkte jag tillbaka till jobbet och downloadade skivan på CDON. Hellst hade jag velat ha orginalplattan med fodral och allt. Det känns bättre att ge bort sådant, men nu var det barnen (och jag :) ) som ville ha den så jag kompromissade.

Nu kan vi lyssna på Kung Erik hela vägen till Stockholm och tillbaka under Julhelgen ( vi firar med makens släkt i år) Jag antar att Matte kommer vara lagom less på oss i höjd med Ume, men vi kommer inte att ge oss, tre mot en!!!

Ps: Eighteen and life är suverän!!!

Snökaos

XOXO Tess

Marmoleum = Medvetenhet

Mitt favorit material på golv just nu är Marmoleum Click. Ett linoleum golv med klick funktion och färdig undersida av kork, vilket betyder att du inte behöver lägga ytterligare foam under. Plattorna finns i storlekarna 30*30cm, 399:- och 30*90cm 299:-

Möjligheterna är oändliga enbart fantasin sätter gränserna. Du kan lägga randigt eller rutigt. Enfärgat eller blandat.  Mitt favorit mönster är randigt, det känns roligt men ändå lugnt på samma gång.

Marmoleum känns varmt att gå på och akustiken i rummet blir genast betydligt bättre. Jag rekommenderar alltid marmoleum till mina kunder som ska lägga nytt golv i sina barn rum. Dels på grund av ljudnivån men också  för att det går att göra så mycket roligt med Click plattorna.

Jag ska själv lägga in ett Marmoleum Ckick golv i mitt nya kontor, randigt såklart, men jag har svårt för att bestämma mej för vilken accentfärg jag ska välja. Ska jag välja orange eller lime (dessa två har jag redan liggandes hemma) eller ska jag beställa ett nytt paket och lägga gult istället??

Som sagt så föredrar jag randigt, du kan välja att blanda två färger och lägga ränderna symetriskt eller bland fler och köra på organiserat kaos :)

clickrandigt med marmoleumfärgkarta marmoleum

Här ovanför ser ni färgkartan från Forboflooring som tillverkar marmoleum plattorna. Färgerna stämmer inte riktigt överens med värkligheten men ni får en fingervisning om viklet utbud som finns.

Förutam allt de bra jag redan talat om så är linoleum ett miljövänligt alternativ då de till största delen tillverkas av naturmaterial. marmoleum Click plattorna är till och med svanen märkta :)

XOXO Tess


Nu har vi egna väggord...

Ja då var dom här. Våra alldeles egna väggord. Jag Tina och Camilla har valt ut ett tiotal texter vi känner alldeles extra för och gjort om dem till Väggord. Dessutom finns möjligheten att själv välja ordspråk och teckensnitt, så kom in till oss så hjälper vi dej och lämnar ett kostnadsförslag :)

Väggord, The Show must go on...175kr

Texten på bilden kostar 175kr, och är en av våra tio egna texter. Vi kommer innom kort att sätta upp ytterligare några alldeles innanför dörren på Colorama. Och som sagt så kan du komponera din egen väggdekoration till en rimlig penning.

Om du fick välja vad skulle du skriva på väggen?

Ps: Jag bara älskar kombinationen av färger på ränderna, det gula tillsammans med det svart/vit/grå känns så fräscht. Jag måste hitta någon plats hemma för en liknande vägg :)

XOXO Tess 

Kreativ Julskyltning ???

Min tanke med skyltningen var att få in fler tapeter på en liten yta. Våra möjligheter till exponering i butiken är begränsade, och därför vill jag kunna visa så många tapeter som möjligt på samma gång. Dessutom vill jag visa att man faktiskt kan kombinera flera tapeter på samma vägg, samtidigt. Så tänk utanför ramarna :). Granen har vi sågat ut ur en 14mm tjock valnötsparkett och kantat med glitter.  

God Jul texten har jag skurit ut ur kontaktpapper i valnöts immitation, 35:-/meter, bredd 45cm. Jag har även valt att formskära två av tapetvåderna för att visa på ytterligare användningssätt.

Vår julskyltning på Colorama i Piteå

XOXO Tess

Twinkel twinkel little star howe I wonder where you are...

Här kommer två av mina favoriter just nu. Jag har alltid varit farsinerad av Fjärilar, dom är så vackra och mystiska. Den här tapeten från Nina Campbells kolektion Lombardia är min favorit med fjärilsmotiv. Den andra tapeten Vintage II från Osbourn & Little har mitt andra favoritmönster Stjärnor på sej. Stjärmor för mej för tankarna till sjömannen med stjärnan som riktmärke på himmelen. Eftersom min far är sjöman får dom mej att tänka på honom. Har du något motiv som betyder extra mycket för dej? Och i så fall vad? Dela gärna med dej av dina tankar, det är alltid roligt att höra andras åsikter :)

Lombardia, Nina CampbellVintage II, O&L

XOXO Tess


Wild nyhet från Casadeco

Här kommer äntligen en karta för er som vill ha lite mer stuktur, ytan är ganska kraftigt mönstrad men på ett modernt och nytänkande sätt. Färgerna är mjuka och harmoniska i den jordnära färgskalan, med vissa undantag. På det hela taget en väldigt väl avvägd kollektion för den lite mer sofostikerade känslan!

Wild, CasadecoWild, CasadecoWild, CasadecoWild, Casadeco

XOXO Tess


Trend 2010 - Tillbaka till rötterna

I tider av hårdare ekonomiskt klimat går vi tillbaka i tiden. Det är dags att plocka fram våra gömda och ibland glömda skatter ur förvaring. Naturkänsla blandas med containerfynd. Gamla möbler slipas eller målas om. Det som förut slängdes får nytt liv med ett lager färg.

Material som återkommer är Furu, rått trä, skinn i alla varianter både slätt och hårigt. Textilierna är viktiga, tjocka tunga textilier av bomull och lin i naturtoner som råvitt och naturfärger, mönsterbilderna får gärna gå åt det organiska hållet. Rött, svart, vitt och grönt fungerar som komplement. Obehandlad betong har länge varit populärt och fortsätter att ha sin givna plats i vår inredning.

Individuell, personlig inredning har aldrig varit viktigare än nu. Tavlorna växer och blir till hela väggar, var inte rädd för att klä flera väggar med fotatapeter i ett skogsmotiv. Det skall vara ombonat och mysigt, det avskalade byts ut mot det "ostädade" och egna. Rummet ska ha en själ!

Col. 001Col. 002

XOXO Tess


Playtime från Casadeco

Casadeco har enligt mej bland dom finaste barntapeterna. Färgerna är finstämda men ändå roliga och välmatchade. Mönstrena är också dom stilrena och barnvänliga men ändå skulle många av dom kunna fungera lika bra i ett tonårsrum som i hallen (eller någon annan stans, man ska inte låsa fast sej) hos någon som fortfarande är ung i hjärtat om än inte till åren :). Ytterligare en fördel är att det finns många ortoligt fina tyger att matcha till tapeterna som ett komplement till den övriga inredningen, glöm inte bort att matcha även gardiner och sängkläder. Det ger ett mer genomtänkt och lungt intryck. Så kom in till oss på Colorama och låt dej förtrollas av Playtime.


Playtime, CasadecoPlaytime, CasadecoPlaytime, CasadecoPlaytime, CasadecoPlaytime, CasadecoPlaytime, Casadeco

XOXO Tess


Jag tror jag ser ett O...Nej det var visst ett C!!!

Jag har dragits med en ständig huvudvärk sedan Oktober förra året. Jag har varit på både magnetröntgen, skiktröntgen, och tagit ryggmärgsprov. Vilket inte är skönt, jag höll på att svimma av trycket när jag satt framåtlutad, sen fick jag lägga mej ner och då gick det bättre, men det är inget jag vill göra om.

Utöver detta så har jag åkt in och ut på akutmotagningen och vårdcentralen för att få bukt med det ständiga bultandet och illamåendet och svindelkänslan. Besök på Ögonkliniken och nevrologen har jag också gjort + att jag efter ett år av tjatande äntligen fått göra ett boreliatest, vilket inte visade något, kanske för att det inte var borelia eller för att det inte syns efter så lång tid. Det kommer jag aldrig att få veta.

Det senaste budet var att göra ett besök hos Optikern. Sagt och gjort jag stegade in på närmaste optikerbutik och bokade tid för synundersökning. Vilket jag fick inom en halvtimme. Ingen ide att vänta eftersom att det redan gått över ett år, tänkte jag.

Resultatet blev ett konstaterande av att jag MÅSTE ha glasögon, inte ibland utan ständigt, jämt, alltid. Min trevliga optiker sa också att det kanske inte var enbart synen som orsakade huvudvärken, men att det garanterat var en bidragande faktor, annat vore konstigt. Jag håller tummen för att det har en så enkel förklaring. Det vore underbart att veta orsaken.

Nu återstår att välja glasögon. Vilket inte är det enklaste då det närmaste glasögon jag kommit tidigare är solglasögon modell pilot från HM. Ska jag beställa på nätet eller köpa dem hos en Optiker. Ska jag ha enkla/neutrala? Ska jag satsa på nått läckert? Ska det vara färgglatt, ljust eller mörkt?

Det jag kommit fram till är att eftersom att det är mina första glasögon, eftersom att jag måste bära dem hela dagarna, dag efter dag, vecka in och vecka ut, så måsta de passa till alla möjliga tillfällen och stilar.

Just nu står det mellan ett par Röda lite kraftigare metallicbågar (tveksam till färgen då jag genast blir mer låst) och ett par tunnare i guld. Men jag är väldigt kluven. Nån som har nått tips på vad jag ska tänka på? För jag är helt clueless! Vad är inne då det gäller glasögon och vad är det som kommer? Tips motages med tacksamhet!XOXO Tess

Välarbetat från Romo

Detta tyg kommer från Romo och jag bara älskar brodyren i blommorna. Det känns lyxigt och lite extravagant. Mönstret passar bäst till en i övrigt sparsmakad inredning, men den gula färgklicken i mönstret gör att det inte blir tråkigt. Tyget har ett fint fall och kommer bäst till sin rätt i tunga breda längder, sko gärna tyget för extra tyngd, och ytterligare flärd.

licia från RomoLicia, RomoLicia, Romo

XOXO Tess

En ny stjärna är född...Erik Grönwall

Titta bara på vad han presterat under hösten, säg sen att du inte håller med! Så lyssna och njut.

Vilken är er favorit från årets Idol? Är det nån av Eriks insatser eller har ni nån annan favorit? Jag är nyfiken på era åsikter. Min farorit är som sagt The Show must go on, men Erik har hållit en genomgående hög standard, Run to the hills, var ju sinnessjukt bra. Undantaget The Final Countdown i finalen, finns det inte många plumpar i protokollet. Jag antar att även en stjärna har närver :)XOXO Tess


Scrapping till Jul

Som jag nämt tidigare så har vi ( jag, mamma, Faster Lena, Matilda , Minett, Tuva & Leo) gjort egna julkort. I år var vi hemma hos oss, vilket alltid betyder att det blir mer splittrat fokus. Kaffe ska fixas, finns det stolar åt alla, har alla nån stans att sitta. Barnen skulle också vara med & behöver då hjälp, vilket i sej inte är något problem, utom att koncentrationen inte blir den bästa.

Eftersom att det är jul så är Glögg ett måste, denna gång blev det svagvinsglögg eftersom att barnen skulle vara med (Tindra Orginal och Duvenkroks Blåbär&Lingon) tyvärr så ville inte värmeljusen under glögg grytan brinna, så det blev ljummen glögg, Mindre bra. Men stämningen höll sej ändå sådär Juligt härlig med lite Klassisk Julmusik med Loa Falkman, Tommy Körberg och Sissel Kyrkebö.

Glögggrytan går varm

Som alltid när vi samlas allihop så blir det rätt stökigt på bordet, när 7-8 personer skall ha upp alla sina tillbehör på samma bord blir det rätt rörigt. Saxar försvinner och limduttar får fötter. Men vi lyckades ändå få till några kort tillslut.

Det blir ofta såhär!

Efter en "kort" sejour på sådär en sex timmar hade jag lyckats knåpa ihop tre kort, Lena hann mäst och fick ihop åtta!!!

Här är mina

Skörden från vår årliga julkorts scrapping

Så nu skall de bara läggas i kuvert och adresseras, så de hinnar fram innan Tomten :)

XOXO Tess

God jul önskar...

Ja så har jag skickat iväg årets Julhälsning. Traditionellt så är det ju Julkort som skickas, och jag har gjort några egna som skall skickas ut till väl valda personer. Men nu tog jag ytterligare ett steg in i det moderna, snabba och enligt mej rätt opersonliga Informations-samhället. Jag har skickat Jul-MMS. Visst det går snabbt och man kan skicka till fler (telefonnummrena sitter ju i adressboken på telefonen, medans jag knappt har en gatuadress lagrad). The more The merrier :)

Så här såg årets hälsning ut

Julhälsningar från familjen Salestedt

Så God Jul på er :)

XOXO Tess

And the winner is...

Jag sitter här och håller tummen för att vår (jag och mina barns) favorit Erik ska kliva upp som vinnare av årets Idol om en liten stund. För visst var Higher snäppet vassare med Erik bakom mikrofonen. Jag personligen tyckte att Calle kändes lite platt i vinnarlåten (annars tycker jag att han har en grymt skön stil) men nån direkt power har han dock inte! Så håll tummen för Erik så får vi snart veta. Nedräkningen har börjat...

Ps: Eriks tolkning av The show must go on är så bra. Jag fick gåshud. Detta trots att han inte sjunger riktigt lika klart som Freddie Mercury. Men det är det ju ingen som gör :)
XOXO Tess

Ett Pussel tack...

Nu i juletid så är det tradition i vår familj att bygga pussel. Det är väldigt avkoplande och uppslukande att plocka fram ett pussel och sätta sej ner tillsammans och bygga.

Är vi många så går det bra med 1000 bitar, men är jag själv föredrar jag 500 bitar. Jag och faster Lena har hittat en webbshop (www.puzzle-portal.com) med massor av fina pussel att välja på. Det går inte att köpa alla man vill ha på en gång, utan man får köpa något per år.

Jag har snöat in på Gothic Romance pusslen, bilderna är lite ruskiga men ack så vackra. Jag tittar mest på de som har 500 bitar eftersom att jag då kan bygga dem själv på en kväll.

Jag har valt ut några smakprov på mina personliga favoriter, men det finns garanterat nått för alla.

Pussel 500 bitar500 bitars pussel, Diabulus, Educa, ca 100krpussel 1000 bitar, Angel of Death, Educa, ca 160krPussel, Royo: The Five Faces of Hecate No. 5, Educa, ca 100krPussel 1000 bitar, Royo: Uranos Drops, Educa, ca 150kr500 bitar, Royo: Dark Labyrinth, Educa, ca 100kr1000 bitar, Temptation, Ravensburger, ca 150kr2000 bitars pussel, Leaves, Heye, ca 280kr

1 av 6. 10,5*29,7cmFrances set vertical 2 av 6. 10,5*29,7cmFrances set vertical 3 av 6. 10,5*29,7cmFrances set vertical 4 av 6. 10,5*29,7cmFrances set vertical 5 av 6. 10,5*29,7cmFrances set vertical 6 av 6. 10,5*29,7cm

Mitt önskemål nu är en pusselväska så att jag kan lägga undan pusslena om jag inte hinner klart.

Pusslena jag visat ovan är de jag tycker är vackrast. Och eftersom att jag är en sucker för vackra saker är de de pusslena som jag hellst vill ha. Däremot så är de inte alltid de vackraste pusslena som är de roligaste att bygga. Dom är ofta ganska enfärgade och därför rätt svåra. De pussel jag tycker är roligast att bygga är de med undervattens motiv på exotiska fiskar och koraller. Dom har väldigt klara färger och tydliga markeringar. Vilket gör dem enkla att bygga och därför roligare, eftersom jag inte behöver sitta och jämföra storleken på hona & hane på pusselbitarna.

Sharks 500 bitarTurtel Day 500 bitarSunglases 500 bitar

Det som är allra viktigast när man väljer pussel är inte motiv och pris utan märke. Det låter kanske fel men på pussel så har tillverkaren väldigt stor betydelse. Dels så är passformen bättre, sen så är kvalliten på bitarna bättre. De trillar inte isär när man tittar på dem. Ravensburger är alltid ett säkert kort, Heye fungerar också men är inte riktigt lika bra. Schmidt fungerar, men Educa har sämre kvalitet.

Så nu är det bara att ge er ut i djungeln av alternativ och upptäcka vilket avkopplande tidsfördriv pusselläggande värkigen kan vara.

XOXO Tess


Nu tändas tusen juleljus...

Har satt upp granen, men jag saknar nått. Har letat i flera dar efter breda sidenband med ståltrådskanter. Jag vill ha sådana i en äppelgrön kulör för att bryta av mot det röda/lila/oranga. Tyvärr verkar det inte finnas att uppbringa i rätt färg.

Så det verkar som om jag får vänta till nästa år innan jag blir helt nöjd med granen.

15 Dagar till Jul

XOXO Tess
Ombytliga brun...

Brunt är en av mina favoritfärger. Speciellt då de gråbruna  lite rödare bruna nyanserna. De är så tacksamma att kombinera med andra färger. Du kan lika gärna ha brunt, vitt eller svart till och de fungerar lika bra. För att inte tala om alla axcentfärger du kan välja mellan. Dom färger som bor bäst ihop med brunt är, Rosa - till de kallare bruna och Guld - till de varmare. Även turkost fungerar bra ihop med brunt.

Tapeterna nedan kommer från Romo. Om du vill se fler tapeter från dem så går du in på hemsidan www.romo.com

Mirabel från RomoMirabel från RomoKenzan från RomoSamsara från RomoRubani från Romo

XOXO Tess

Blå drömmar...

Blått är en lugn och harmonisk färg, som passar utmärkt i sovrummet. Man kan också använda blått i ett rum beläget åt söder om man tycker att det känns för varmt. Blått öppnar upp och gör att trånga/små rum känns större. Den blå färgen för tankarna till havet och himmelens oändlighet :)

Tapeterna nedan kommer från Romo.

Samsara från RomoRubani från RomoMarenka från Romo

XOXO Tess

Mängder av rött från Romo

Som ni kanske förstått så är Romo min nya favorit då det kommer till tapeter. Det finns så många snygga mönster att välja på, att det nästan inte går. Dessutom så finns alla mönster i en massa olika färgställningar så utbudet blir enormt.

Tapeterna nedan gör alla i rött, och samtliga kommer från Romo. Så titta och njut :)

Rubani från RomoMarenka från RomoKimura från RomoRubani från RomoMirabell från RomoSamsara från RomoKimura från Romo

XOXO Tess

Gult...me like

Just nu älskar jag gult. Man blir glad av gult. Det man ska tänka på är att man inte blandar gult med för mycke trä (absolut INTE furu) och brun/beiga färger. Gult kommer till sin rätt tillsammans med svart, vitt och grått. Då lyfts det gula fram och kommer till sin rätt. Var dock väldigt försiktig när du använder den gula färgen, den tar lätt överhand.

Tapeterna nedanför kommer från mitt nya favoritmärke Romo. Tyvärr har vi inte dem på Colorama än, men jag jobber på det :) . Den gulrandiga tapeten vill jag ha hemma, vet bara inte vart den ska få plast?

Kimura från Romo
Kimura från RomoRubani från Romo

XOXO Tess

Grönt ger värme...

Grönt, svart och vitt tillsammans skapar en stilren inredning. Dessutom så har du valfriheten kvar till att välja axcent färger. Du kan välja precis vilken färg du vill eftersom att grönt finns i naturen i alla möjliga kombinationer. Det kan aldrig bli fel. Ytterligare en fördel med det gröna är att du får in värme i inredningen utan att det tar överhanden, som gula och röda toner ofta tenderar att göra.

Tapeterna under kommer fårn Casadecos karta Brazil. Redan namnet skvalrat om temat på mönsterbilderna. Dock så tycker jag att de fått till en stilren och rolig toutch som fungerar på fler ställen än bara hos de afrofrälsta :)

Brasil från CasadecoStickers från Casadeco, BrazilZebra stickers från Casadeco, BrazilSpegel stickers från Casadeco, Brazil

XOXO Tess


Julbak hos Faster Lena

Då var det dax för vårt årliga julbak. Det var på håret att det inte blev nått av det. Mamma och Faster Lena hade tänkt sluta ut det, men jag och syster Frida satte klackarna i backen, och sa ifrån. Självklart ska vi baka. Så nu är det full fart på baket.

Saffransbullar, Rullrån, Myrstackar och Bregottkakor trängs på bänkarna. Tuva har provsmakat och godkännt alla sorter, så allt är OK.

Nu är det snart matpaus, sen drar vi igång med omgång nr:2. mer Rullrån, Snickerskaka, Cocosflarn/Mandelflarn står fortfarande på dagordningen.

Och så ska Tuva baka egna Saffransbullar, på lördag blir det etapp nummer 2 med Pepparkaksbak hemma hos oss med alla barn, både Tuva & Leo + Charlie ska vara med och baka.

Kaveln går varm, när Tuva drar fram
Mycke socker ska de va
Tuva rullar bullar
Här visar Tuva stolt upp sina skapelser
Hela bordet fullt med gofika
Sju sorters kakor

XOXO Tess

En fågel viskar...

En liten fågel har viskat i mitt öra vad ECO/Boråstapeter planerar att släppa för kolektioner nu i vårvinter. Från Eco kommer en helvit karta Eco White, med en blandning av gammalt och nytt. Det kommer även att ingå några flocktapeter. Priset kommer att ligga mellan 299-399:- för de valniga tapeterna och flocken kommer att kosta 1099:-/rulle.

Från Boråstapeter kommer en ny Moment karta. Moment VII, som kommer att innehålla lite mer vågade mönster än sin föregångare Monent Art. Detta i sej är lite komiskt med tanke på namnen. Det smakprov jag fått indikerar lite mer asiatiska influenser med lila och fasaner, tillsammans med körsbärsblommor. Priset kommer att ligga på 349:- för standardtapeterna. Dessutom kommer det att finnas endel digitala bilder och de kommer att kosta 735/1260:-/st beroende på bredden.

Moment VII 379:-/rlECO släpper sin kolektion i mitten på mars. Boråstapeter är något snabbare och släpper sin i slutet på februari. Jag återkommer med mer info och bilder så fort jag fått tag på några :)

XOXO Tess


Mosaic uppåt väggarna

Trots att jag just nu är mitt inne i ett jätte projekt med ombyggnationen av köket & vardagsrummet, (allt tar minst tre gånger så lång tid som man räknat med), så har jag länge burit på en idé om att göra en mönstrad mosaikvägg i vår källardusch. Idén föddes på toaletten på en krog i stockholm (KGB om nån vart där). Där hade dom nämligen gjort ett sort motiv med människor i taket och på väggarna.

inspiration fråm mosaicsweden.se

Jag vet att det är ett jätte jobb med att få ihop mönstret så att det ser ut som något. Detta främst på grund av alla kanter som blir i en mosaic. Men så en dag fick jag en snille blixt. Jag har inte kollat att det värkligen fungerar, men om det fungerar på pärlor borde det fungera på mosaic. Det är nämligen så att min kusin Minett fick ett data program som gör om bilder till pärlbricksmotiv. Och varför skulle det då inte gå att göra ett mosaicmotiv på samma sätt.

Problem nummer två är att det är så svårt att få tag på de rätta färgerna på själva mosaicbitarna. Utbudet i Piteå är ju rätt begränsat. Men då snubblade jag över en sida i en tidning www.mosaicsweden.se där stod de att de har en konceptbutik med showroom i stockholm och att de säljer mosaic/styck. Inga priser finns angivna men hoppet är väckt :).

Butiken ligger på Artillerigatan 38, så om nån har vägarna förbi får ni gärna kolla lite priser, bara för skojs skull.

från mosaicswedens konceptbutik på Artillerigatan 38 i stockholm

Så nu återstår bara att välja ett motiv + att göra övervåningen klar :)

XOXO Tess

Trend - 2010 Back to the 80´s

Då är det bara att konstatera. Det glammiga 80-talet är tillbaka. Ta ett djupt andetag. Ingen panik. Du måste inte haka på alla trender som kommer.

Det fina med inredning är att man inte behöver följa modet slaviskt för det finns hela tiden flera trender son löper paralellt. Försök däremot hitta en hyfsat snygg klänning modell enkel, och vad finner du? Nada.

Dom som kommer att köpa hela konceptet Back to the 80´s är dom som inte upplevt de själv, dom i generation kom-och-ta-för-dej. Dom som inte kommer ihåg Sue Ellen, Pamela, Bobby och JR i orginal, utan som väntar med spänning på nyinspelningen.

Viktigt för 80-tals trenden är märken, Hermés, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Lanvin. Det sätter sitt avtryck även i inredningen. Tänk bara på hur många ställen som du just nu ser namnet Chanel, det finns idag minst fem tapetkartor med pepitarutor i, förra året fanns det inte en enda!

80-talet för mej är axelvaddar, taits, neonfärger, vassa blockmönster och metallic. Neonfärgerna har inte riktigt slagit än, men de finns redan nu som tapeter i Casadecor karta Streets, Blockmönstren finns delvis i Hanna Wernings kolektion London för Boråstapeter, Metallic finns i ett gäng kartor och är redan nu super hett bland tapetleverantörerna.

Telefon med klassisk 80-tals känsla 295:- Väggdekor med Super Mario Brose tema 990:-

Tänk lyx när du inreder i 80´s stile, The bigger the better är ett epitet som inte kan bli fel under 2010. Tänk Madonna på sin Material Girl tid. Lack, spets, skinn i olika varianter, bling bling och nitar i en salig blandning. Tänk på att inte kopiera 80-talet rakt av. Alla stilar som kommer tillbaka gör det med en twist. Lite snyggare. Lite modernare. Kort sagt uppdaterade.

Titta bara på modet. Axlarna är högre och spetsigare. Kjolarna kortare. Klackarna Högre. Se på Lady Gaga som är vår tids svar på Madonna, även hon lite MER än sin föregångare. Ska du köra den här stilen behöver du värkligen ta ut svängarna. Annars blir det en dålig kopia av ett dåligt orginal. Släpp loss och låt fantasin flöda, var inte för försiktig och håll dej till en röd tråd. då kan det faktiskt bli riktigt bra även om jag själv inte förstår vitsen med just 80-talet

Lady Gaga

www.roligasaker.se finns massor av prylar med 80-tals feeling så det är bara att segla in och låta tiden ta dej tillbaka till en era då pudelfrisyrer och blå mascara var en självklarhet. Tillbaka till framtiden :)

XOXO Tess


ILVA en ny favorit på nätet

Som jag har skrivit om tidigare så har jag vart ner till stockholm på inredningskurs. Där fick jag nys om en inredningskedja som är Danmarks svar på IKEA, nämligen ILVA. Det finns än så länge bara två varuhus i sverige och båda ligger i Öresundsregionen. Som tur är har de även en webbshop.

Just nu så är vi inne i min favorit tid på året, nämligen julen. På ILVA har man valt att fira julen med fem st bordsdukningar signerade blomsterkonstnären Erik Buch, helt okänd för mej men han är stor i danmark. Och jag måste säga att dukningarna är helt smashing.

Här nedanför visar jag dukningen med temat Pompadour, är ni sugen på att se de övriga dukningarna kan ni gå in på www.ilva.se och kika runt.

Så God Jul på er!!!

duktning Erik Buch för Ilva

XOXO Tess


Nya stickers från Ferm living

Hittade dessa stickers på Ferm livings hemsida, och tyckte att dom bara va så läckra. Tyvärr har dom inte kommit till sverige ännu men de går att beställa via webben. Priserna varierar från ca 400kr och uppåt. På en helt vit vägg skulle de sitta helt perfekt med någon av dessa snyggingar :)

2036-01 bird cage 37,50 eur2037-01 velo 37,50 eur2040-01 suit cases 80,40 eur2043-01 birch 71 eur

XOXO Tess


Julbord på Gästgivargatan

Så har jag avnjutigt årets första julbord. Resturangutbudet i Piteå är ganska begränsat men det finns tre ställen där de serverar lite finare, mer spännande kulinariska alternativ. Ett av dessa är Gästgivargatan i gamla prostgården i Öjebyn.

Gästgivargatan ägs av samma personer som stans finaste och dyraste resturang Bryggargatan och därför förväntar man sej också att maten skall hålla en högre standard. Det gör den. Bara det att det fanns sex sorters gravad lax, allt från den "mest" klassiska konjacs marinerade laxen till lime/koriander och Svartvinbärs smakande gravad lax.

Sen fanns ju det vanliga som Prinskorv, köttbullar, revbensspjäll och Jansons frestelse (som för övrigt var ätbar, ett gott betyg eftersom att jag inte äter jansons i vanliga fall) det enda jag saknade var omelett. Vilket kanske bara jag är van, men för mej är det inte jul om jag inte får omelett med svampstuvning (och då menar jag champinjoner i burk, det ska smaka lite plåt)

Efter maten blev det lite dans, mycket tack vare min medarbetare Tina som fixade undan borden så att det fanns plats att röra sej på. Så tack för det Tina :) ett noll till dej.

Nu är det bara att ladda om för imorgon, då är det jobb som gäller så vi kanske ses.

XOXO Tess

PS: Det tredje alternativet är Valdino Resturang och Bar på Sundsgatan, god mat men mer Streetfood influerad än den exklusiva menyn på Bryggar/Gästgivargatan.


Om du hade en miljon, vad skulle du göra då?

Om du vaknade imorgon och upptäckte att du fått en miljon, vad skulle du göra då?

Skulle du skänka pengar till välgörenhet?
Skulle du skaffa en helt ny garderob?
Skulle du köpa 50 par dyra designerskor?
Skulle du resa jorden runt?
Skulle du lägga pengarna på en ny bil?
Skulle du satsa pengarna på fondbörsen?
Skulle du Köpa dyr konst?
Skulle du köpa konstig konst?
Skulle du gå till jobbet?

Jag skulle leja en hantverkare för att få huset klart till jul! Sen skulle jag skaffa en personlig tränare för att klara nyårslöftet jag inte kommer att hålla och därför inte ger. Sen skulle jag köpa alla skor jag ser, eller nästan iaf :)

Vad skulle du göra??

XOXO Tess

ClearSHower

Hittade just ett rätt kul alternativ till vanliga duschmunstycken, nämligen ClearSHower. Priserna varierar mellan 4400-5100:- för den dyraste. Det finns tre färdiga alternativ, rund/kvadratisk/Blomformad det är inte så bara att välja :) för alla är lika snygga.

Ducharna är tillverkade i akrylplast, är svensktillverkade och designade för att ge ett luftigt intryck, då de ät helt genomskinliga lämnar de inga skuggor efter sej.

Munstycket är enkel att installera. Ta av den gamla och skruva på den nya, så var det klart. Då ClearSHower är en takduch krävs det att en sådan är installerad, annars måste man låta en fackman fixa det åt sej,  en rörpulare  fixar biffen på ett kick.

Har man lågt i tak kan man även fälla in ClearSHowers i taket. Kontakta då Karl af Schultén på ClearSHowers säljkontor för mer info och prisfrågor.

Karl af Schultén
Landskronavägen 25B
252 32 Helsingborg
Tel 042-21 30 50

ClearSHower 5100:-

Det är inte helt fel att kombinera dessa duschmunstycken med de nya klara duschväggarna som blivit så populära här ett exempel från Westerbergs

clear shower duschvägg 2995:- i 90cm bredd, Westerbergs

Så låt inspirationen strila över er nästa gång ni ställer er i duschen, även där kan man sprida lite glamour.

XOXO Tess


 


Blossa 2009

Jag har provat den! Årets glögg från Blossa. (Till och med färgen är Trendig)

Smaken är Clementin och den var riktigt god. Lite lagom syrlig och en hel massa jul. Både i smak och doft. Det enda minuset måste bli för färgen, personligen tycker jag att den är för ljus i färgen, glögg skall vara röd.

Men tanken måste vara den att den skall återspegla clementinens färg för att förstärka intrycket. Vi smakar ju både med tungan, näsan och ögonen.

Så jag kan rekomendera den även om den inte riktigt når upp till fjolårets höjdare Blåbär :)

Årets glögg från Blossa, Mandarin

 

XOXO Tess


Jowa köper JB Golv

Nu har det hänt. Vi har blivit med golvläggare. Tänk vilka roliga firmafester vi kommer att få. Tre schysta brudar och en massa hantverkare.

Skämt å sido så känns det bra att vi kommer att utöka vår verksamhet. Att ha hantverkare under samma tak gör ju att väntetider kortas och sökandet efter lediga hantverkare elimineras. Vilken bra service. Nu återstår bara frågan om lokaler, var ska vi alla få plats?

Colorama som det ser ut idagMitt smarta tänk om ett loft där jag kunde hålla till med mina färgsättningar (ja det var det som jag var så hemlig om) gick i stöpet pga att vi har ett gäng väldigt ivägen takvärmeagregat. så nu har jag riktat in mej på golvhörnan istället. Där finns ett schyst valv som skulle vara den perfekta inramningen till vår färgsättningshörna. Det enda som behövs är en vägg, nytt golv några hyllor, ett bra arbetsbord och en massa material att jobba med. Det senare måste jag börja samla ihop så snart som möjligt.

Nu återstår bara att övertala chefen om att jag behöver utrymmet bättre än vad Forbo och Tarkett gör :)

Så jag ser ljust på framtiden, mitt i allt tal om depression och kris så känns det bra med ett ansiktslyft. Hoppas att det går vägen.

Just nu så snurrar det av tankar och ideér i mitt huvud. Det mesta rör inredningsrådgivningen men även sammanslagningen med JB Golv.

Så nu är det bäst att jag övergår till att tömma endel av min nyinhämtade kunskap här på bloggen och lätta lite på trycket så att säga :)

XOXO Tess

The girl is back in town...

Ja då var man tillbaka efter två intensiva dagar fullmatade med inspiration, tips och trix. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med det vi gått igenom. Nu känner jag att jag kan sätta spaden i jorden och dra igång med inredningsrådgivningen på allvar.

Så imorgon är det jag som går in till chefen och lägger fram mina ideér. Han är förvarnad så vi får se hur det går. Jag är hoppfull, tror att jag löst det största problemet. Nämligen vart jag ska kunna hålla till. Har funnit ett perfekt ställe som idag inte utnyttjas till fullo, men jag säger inte var förän jag kollat vart landet ligger. Återkommer med uppdateringar senare.

Däremot måste jag bara visa några bilder från Ulvsunda Slott där utbildningen var förlagd. Helt otrolig miljö och helt rätt för vårt forum. Till och med golvbrunnen i duschen var special designad för Slottet.

Främre fasaden vid entreEtt av många vackra stilebenKuddarna var otroligt sköna
Den omtalade golvbrunnen
Fantastiska takmålningar

Jag kunde inte alls fånga atmosfären på bild. Den måste upplevas personligen på plats, men intrycken bara sköljde över en och känslan var otroligt imponerande.

Jag har utöver alla nyintagna lärdommar även träffat en hel del fantastiska, och liksinnade människor. Det är sant som man säger att man lär av varandra, för det har vi värkligen gjort. Nu är det bara se till att vi inte tappar bort varandra. Jag har utbytt blogg adresser med de andra deltagarna så nu kan vi inspirera varandra. Tack till er alla, och hoppas vi ses snart igen :)

XOXO Tess

Matbloggstoppen
RSS 2.0