Elvis, Madonna & Michael Jackson

Vem är tidernas mest inflytelserika person? Vem är det vi ser till när vi tänker stil, trender, mode, design? Vilka människor kommer vi alltid att minnas och varför?

På rak arm kan jag nämna tre stycken stora ”Ikoner”. Elvis Presley, Marilyn  Monroe och James Dean. Alla dog i förtid under tragiska omständigheter. Alla tre var stora stjärnor. Alla tre stod för det som var hippt och inne. Kort sagt alla ville vara som dom…


  

Men var fick de sin inspiration ifrån? Vilka var deras idoler? Vart kom deras ideal ifrån? Vad fick dem att skapa något som fortfarande känns unikt och aktuellt?

Före dessa tre fanns en uppsjö stora stjärnor. Greta Garbo, Ingrid Bergman, Marlene Ditrich, Clark Gabel, Cary Grant, Errol Flyn för att nämna några…

 

Hur många av dagens kändisar kommer att kunna sälla sej till denna skara och hänga kvar om 50 år? Vilka av dagens idoler har potential att bli Ikoner?


Vad tycker ni?


 Det finns några 50-60-talister som redan nu har kultstatus. Madonna, Micael Jackson, och Ozzy Osbourne.  De har skapat sej namn som ; The queen of pop, The king of pop och The prince of darkness. Än så länge så är det bara Michael som är död (åter igen under tragiska omständigheter) det värkar vara en förutsättning för att hålla myten vid liv…


  

Ett bra exempel på detta är Queens sångare Freddie Murcury. Fortfarande så är det inte många som kan mäta sej med honom då det kommer till sången, men hade det varit lika stor hausse runt honom om han inte dött i AIDS då karriären stod på sin höjdpunkt?

Så återigen vilka av dagen stjärnor kommer vi att se tillbaka på och minnas som STORA. Angelina Jolie, med sin vilda bakgrund och världssamvete? Tom Cruise fanatisk men ack så spännande, vad ska han hitta på härnäst? Viktoria Beckham som likt en katt med nio liv alltid verkar landa på fötterna, men som har stora bekymmer med livet och kärleken? Eller Johnny Depp som ständigt hajpas för sina excentriska rolltolkningar, men också för sin stil och för sitt vackra ansikte?

Vilka av de riktigt unga Hollywood eller musikartisterna kommer att fylla deras skor? Megan Fox? Tveksamt! Robert Pattinson? Inte om han inte dör ung! Scarlett Johannson? Ja, det finns en chans liksom för Zac Efron, om dom fortsätter som de gör nu. Annars så går trenderna snabbare och snabbare. Därför försvinner också dagens superstjärnor också snabbare. De brinner klart och starkt och slocknar lika snabbt.


 

Så fundera, vem är tidernas största stjärna? Och vem är framtidens stora ikon? Hjälp mej att ta reda på vart landet ligger och dela med er av era åsikter. Hoppas på livliga diskussioner för alla kan inte tycka likadant!!

XOXO Tess


Kommentarer
Postat av: Anonym

Michael jackson är vårt största musik och dans geni som levt! han vann ett pris år 1993 som var "the greatest artist that has lived"Han har världen mest sålda musik.

Han har skrivit all musik själv har gjort 30 danssteg. Jag tror inte det kan bli mer än så, han är 1000% bättre än elvis och dessa andra som inte ens visste vad musik var för dom kunde inte dansa inte kunde skriva musik ens, MICHAEL JACKSON SKAPADE MUSIK!

2010-10-16 @ 12:52:09
Postat av: Tess

Visst har du rätt i mycket av det du säger. Michael är en artist med ett unikt uttryck och ett artisteri som överstiger det mesta. Frågan är om dagens unga (nu tänker ja de som fortfarande går i blöjor och deras barn) kommer att ha samma uppfattning.Det är ju detta som skapar en ikon. En odödlig själ som lever kvar i minnet hos generationer. En person som det fortfarande talas om när vi själva sedan länge har somnat in. Kommer vi att spela Michkel för våra barnbarn och barnbarns barn??? Är svaret på den frågan ja???Själv tror jag att det finns stor chans för att Jacksson är just en sådan artist. För redan idag är det många av våra små som har honom som måttstock. Dansen, musiken, myten om den missförstådda lilla pojken som blev superstjärna för en hel värld och som stannade där trots alla motgångar.En perfektionist som skapade så många låtar som fortfarande är outgivna just på grund av att han själv inte tyckte att de höll måttet, men som kan sopa mattan med alla Justins, Beyonce, och Gagas i världen än idag.Har vi några framtida artister eller skådespelare som kommer att kunna skapa ett liknande arv att lämna till världen???Vad tror ni själva???

2010-10-16 @ 13:17:17
URL: http://trolldesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen