Belle de Jour - Nyhet från Intrade

Här kommer en av Intrades vårnyheter Belle de Jour. Tapeten har en matt textilliknande känsla, och färgerna går åt det mer mättade hållet.

Vissa av tapeterna har blanka eller metalliska inslag, för att fördjupa mönstret. Det finns både stora och små mönster som lätt kan matchas med de enfärgade och de randiga tapeterna i kartan.

Kollektionen andas svagt av sjuttiotal fast i en upphottad variant. Är du inte rädd för färg eller mönster kan detta vara just den karta du letar efter.


Belle de Jour, IntradeBelle de Jour

Bilder: Intrade


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nyhet - Liljekonvalj från Sandbergs

Sanbergs vill hylla kronprinsessan Viktoria och Daniel Westlings stundande bröllop. Detta gör de genom att skapa ett tapetmönster med Liljekonvaljer på. Liljekonvaljen är Daniels landskapsblomma, då han är uppvuxen i Ockelbo i Gästrikland.

Tapeten är gjord i limtrycksteknik för att framhäva mönstret maximalt. Tapeten släpps den 15 maj och den går att beställa hos oss på Colorama :) Priset kommer nog att landa runt 795-895:-/rulle, och jag skulle tro att den tillverkas i papper, vilket innebär att den ska limmas på tapeter inte på väggen. Jag återkommer med exakt info. 

 "Blommans karaktär är folklig, genuin, ödmjuk och ärlig, vilket också stämmer med vår uppfattning av Daniel. Med blomningstid i maj och juni, pryder de vackra, nätta små klockorna skogsbackar och lundar och för våra tankar till nostalgi, sommar, kärlek och bröllop." 

 "Jag är ett ringa blomster i Saron, en lilja i dalen." 
 "Ja, såsom en lilja bland törnen, så är min älskade bland jungfrur." 
 Ur Bibelns Höga Visa 2:1-2. 

 
liljekonvalj, SandbergsLiljekonvalj, Sandbergs

Design: Karolina Kroon


Även ett tyg har tagits fram inför bröllopet. Tyget har fått namnet Drottningholm efter prinsessans barndomshem, Drottningholms Slott. Tyget kommer tryckas på en guldskimrande råsiden-väv och hämtar inspiration från en bild från 1894 av August Lindegren.

 "Vi uppfattar Kronprinsessan Victoria som trygg, väl förankrad i sin roll som Sveriges tronarvinge och representant för Sverige. Hon är kultiverad, vacker, ödmjuk, elegant med sinne för såväl god smak som humor. I mönstret finner man Victorias barndomshem samt Karl XIV Johans emblem. "
 Design: Sissa Sundling 

Man kan tycka vad man vill om våra kungligheter. Jag tycker i alla fall att de ger en possitiv bild av sverige utåt mot vår omvärld.

Vad tycker du?


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Äntligen här - Bohéme från Boråstapeter

I början på maj, vilket är nästa vecka så finns Boråstapeters karta Bohéme i butiken.

Så här på våren vill vi ju gärna glädjas åt allt liv som spirar i naturen, träden som förds på nytt, fåglar som sjunger och vinden som susar. Kanske till och med en och annan geting eller humla hunnit vakna till. Allt detta gör våren till en romantisk tid på året.

Själv beskriver Boråstapeter kartan som ett lekfullt lapptäcke som för tankarna till gammeldags kafferep i farmors berså.

Bohéme kartan doftar ljuv romantik när den är som bäst, utan att bli allt för prålig. Mönstrena passar utmärkt om du vill uppnå en lite lantlig eller Shabby Chic stil.


Självklart kan du ha dem ändå, men mina tankar går åt det hållet.

Den andra influensen i kartan andas sextio-tal, Grafiska mönster ränder och små prickar. Perfekt för sextiotals köket eller varför inte ett tjejrum, själv är jag sugen på att sätta den småprickiga i Tuvans rum, tillsammans med nått åt det romantiska hållet.


Bohéme, Boråstapeter


Vill ni se mer av tapeterna kan ni komma in till mej på Colorama. Eller besöka Boråstapeter.se där alla mönster finns för provtapetsering. Tänk på att små mönster inte kommer att synas och att färgerna kan variera, så ska du få den fulla effekten av tapeterna så ska du se dem live, hellst i rummet du skall tapetsera.


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ny skyltning i butiken

När jag vart borta har Tina och Camilla skött skyltningen av butiken. Jag tycker att de skött sej utomordentligt bra och vill därför visa upp vad de åstadkommit :)
Här har det skyltats med Eco White och Quinta från Midbec, pluss ett av våra alldeles egna väggord :) Lampor och övrig rekvisita kommer från EM som ligger vägg i vägg med oss på Fläktgatan. Nere i högra hörnet ser ni även ett smakprov på Tarketts nya Floor in a Box.


Väggord

Här skyltas det med ett digital tryck från MrPerswalls nya karta Urban Nature tillsammans med Plain 7380, och ytterligare ett av våra egna väggord. Fotöljen och kudden kommer även de från EM. Mattan är en måttbeställd variant från Golvabia.


Jag tycker de skött sej riktigt super, så nu gäller det att stäppa up ett steg när jag väl är tillbaka :)


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Milla Design - Ny tapetleverantör

Jag vet inte så mycket om dessa tapeter, utom att de är en ny leverantör vi fått in på Colorama i Piteå. Av vad jag sett som snabbast så är det mycke färg som gäller. Mönstrena ligger åt det organiska hållet, med ritade blad och blommor.

Priserna ligger runt 650:- + frakt och jag kan inte i dagsläget svara på om det är papper eller EasyUp kvalitet på dem. Det jag kan säga är att det inte är vinyl.

Om jag skulle jämföra dem med en annan karta skulle det bli en blandning mellan Osbourn & Littles Hothouse och Ferm Livings Trine karta.


Milla Design


Eftersom jag fortfarande är sjukskriven kommer jag inte åt all info jag vill, men jag vet att de här tapetrna finns i turkost också. Trendfärgen våren 2010.

Jag kommer att kompletera detta inlägg så fort jag får tillgång till all fakta :)

XOXO TessLäs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hur du bäst visar upp dina Fotografier

På bilden nedan ser nu en bra balacerad fotovägg, viken utgör ett vackert blickfång. Det är dock inte alltid vi placerar våra foton på det här sättet. Att sprida ut bilderna i hemmet kan göra att fotona tar överhand.

Jag precis som de flesta andra älskar jag att rama in bilder på mina vänner eller viktiga ögonblick & minnen, men det kan vara svårt att bestämma sej för vilka bilder som hamnar i ramar och vilka som hamnar i fotoalbumet istället.

Det finns människor som har vartenda ögonblick av sina liv representerade på sina väggar, de har till och med foton på toaletten. Ni kanske håller med om att det kan kännas pinsamt att ha gammelfaster Sara stirrandes på sej när man vill vara ifred på toaletten!
Visst finns det trevligare sätt att visa upp sina bilder, än på bilden ovan :)


Å andra sidan känns det förvirrande att komma in i ett hem som inte har en enda bild på dem som bor där eller deras nära och kära. Inte ett endaste litet släktfoto eller en bild på en vänn, ingenting.

Själv föredrar jag en lagom mix av foton. Här kommer några tips som hjälp på vägen.

Rotera dina bilder, byt ut dem med jämna mellanrum, lägg undan en del av dina fotoramar och ta fram nya.

Köp en digital fotoram här kan du lägga in ett urval av dina favoritbilder utan att de tar över hela rummet.

Lägg in personliga bilder som skärmsläckare. Här kan du skapa en slideshow med dina favorit människor eller platser i världen, som sedan kommer glida runt på din dataskärm.

Lägg ett fotoalbum på vardagsrumsbordet, nu när digitalkamerorna har tagit över marknaden är det färre och färre som köper fotoalbum.
Själv pysslar jag med scrapbooking och de gör att det blir så mycke roligare att blädra igenom fotona om och om igen. Men jag minns också hur jag satt uppe i timmar och bläddrade igenom morfars alla album och mindes tillbaks till svunna tider.
Digitalkameror i all ära, det finns fortrarande fördelar med riktiga fysiska papperskopior :)

Dela med dej av dina bilder 
på pixbox eller flickr. När du gjort nått riktigt trevligt ät det ju kul att dela med sej av sina minnen till sina vänner. Och vart kan fler ta del av dem än på nätet?

Tillsist undrar jag hur ni förvarar era bilder? 

Själv förvrar jag mia bilder på en extern hårddisk, tills jag behöver dem till scrapbookingen. Då skriver jag ut de bilder jag vill ha för just den layouten.

Båda sätten har sina nackdelar. Biler har lätt för att bli förstörda, brand eller översvämningar tex. Digitala bilder kan raderas av misstag eller vid datahaveri. 

Så hur förvarar du dina bilder?

- Som papperskopior, eller på CD-skivor
- På datorn
- I fotoramar för att sedan kasta dem och byta ut dem mot nya


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Nyhet - Eco Wood

Ja så var den här. Vårens nyhet från Ecotapeter. Denna gång så tar vi en tur ut i naturen, en promenad genom skogen.

I nya kartan finns en uppsjö av mönster alla med kopling till skogen. Tapeterna är gjorda av Eco/Boråstapeters EasyUp kvalitet vilket garanterar ett bra resultat och priset ligger på skapliga 369:-/rulle.

Trädmönster har en lugnande inverkan på oss människor, därför passar dessa tapeter extra bra i sovrummet. Men de passar också riktigt bra ihop med vår skandinaviska inredningsstil, Mjuka levande mönster i diskreta färger. Kan de bli bättre???

Kartor och prover skall finnas på Colorama Piteå i slutet på denna vecka om ni är intresserade :)

Jag skulle då åtminstone ta mej en titt :DBilder: Eco.se

XOXO TessLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Pancakes

Här kommer receptet på Blåbärspancaksen jag gjorde till frukost :)

Antal portioner: 4

4 msk osaltat smör
2.5 dl mjölk
3 dl mjöl
1 msk socker
4 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg
Smör, till stekning

Valfria smaksättningar:

150 g chocolate chips
150 g blåbär
150 g rostade nötter (valnötter, pecannötter)
 
Gör så här

1.
Värm smör och mjölk på låg värme tills smöret är smält, låt svalna något.
2. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och salt.
3. Vispa ihop äggen och blanda med mjölken och smöret.
4. Vänd i dom torra ingredienserna och blanda väl.
5. Vänd i eventuella smaksättningar.
6. Stek ca. 10 cm stora pannkakor i medelvarm panna med smör i ungefär 1-2 minuter på vardera sida.
7. Servera med lönnsirap, vispat smör eller färska bär/färsk frukt.


Jag valde att göra hälften naturella och hälften med blåbär. Jag gillade blåbärsvarianten bättre medans Frida gillade de naturella. Båda sorterna smakade himelskt med enbart lönnsirap till, som en riktig amerikan skulle äta dem :)


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Slut på energi

Har helt slut på energi nu. Denna vecka har vart en enda lång plåga. Jag förstår inte hur människor orkar leva med ständig värk och smärta.

Jag är åtminstonde inte byggd för den.

Tur att det är måndag imorgon. Det betyder nytt besök hos doktorn och ny medicin som förhoppningsvis kommer att skicka min huvudvärk dit pepparn växer.

Skulle va så skönt om det kunde ske.

Enda sättet att orka med veckan utan att bli helt tokig, har vart att hålla mej sysselsatt. Även om jag har fått ta pauser varje timme för vila enligt läkarens ordination. En minuts vila en gång i timmen. Då är det ryggläge som gäller.

Jag var på middag med jobbet i fredags, för att fira att våran Janne jobbat 25 år på Jowa. Fantastiskt. Vi åt middag på Challange, vilket är premiär för mej. Tjugofem år är en väldigt lång tid. Det finns inte många idag som stannar så länge på ett och samma ställe. Tur för honom och för mej att vårt jobb genomgår en ständig förändring. Ingen dag är den andra lik.

Själv har jag vart fem år på Colorama nu, även om de sista veckorna spenderats i hemmet. Jag trivs värkligen otroligt bra, och jag längtar verkligen tillbaks. Så än en gång sänder jag en bön till himlen om att nästa medicin skall göra mej frisk.

Ni kan väll hålla en tumme för mej och hoppas att den gör det, så jag kan återgå till att raportera om inredning istället för mediciner. Själv tycker jag att det är ett betydligt trevligare och intressantare ämne :D

Idag har vi haft söndagsbrunch igen. Med blåbärspancakes, lönsirap, lyxig äggröra, bacon och en massa mackor. Tur att Frida var här och hjälpte mej organisera det hela annars hade jag nog fortfarande stått vid spisen. Det är rätt mysigt att äta frukost tillsammans så här på söndagmorgon, ingen stress och ingen brådska. Bara att njuta. 

Nackdelen är att köksbänken ser ut som ett slagfält, nått som jag inte riktigt orkat ta hand om än. Men nått skall jag ju ha att göra imorgon också. Små mål är allt jag klarar av för tillfället.

Så snälla håll en tumme så ses vi en annan dag!

XOXO Tess


Gör om dina loppisfynd

Ibland kan det vara svårt att hitta precis det man letar efter. Speciellt om man som jag alltid vill ha det som inte finns. Man kan få spendera timmar med att leta efter precis rätt sak, för att upptäcka att den inte finns kvar i rätt färg, eller så har den aldrig funnits.

Jag har då tre tips för att få till den rätta stilen på dina prylar.

- Dekorera
- Måla om
- Klä

Det du behöver är fantasi. Att kunna se ett föremål i en loppisbutik eller på stan och se potensialen i dem. Har de rätt form men fel färg, finns de inte tillräckligt många likadana, eller vill du ha flera lika men i olika storlekar.

Genom att dekorera glasburkar, vaser eller vanliga drickesglas med tunna papper, kan du få till en grupp matchande vaser till ett stileben du kan vara stolt över. Fördelen är att du kan göra så många du behöver och du kommer garanterat att vara ensam om dem :D
Bild: Apartment theraphy


Om du som jag gillar att måla så kan jag rekomendera att köpa upp dej på vackra, tilltalande saker och sedan måla dem i önskad färg. Sprayfärg är att föredra, men de finns inte i så många kulörer. Därför brukar jag köpa provburkar av vanlig väggfärg och måla med en pensel av syntetborst.

Vill du ändå spraya dina saker, se då till att spraya i tunna lager och att inte vänta för länge mellan varven, då färgen kan resa sej. Vänd sprayburken upp och ner och töm munstycket mellan varje varv, då täpps inte flaskan igen.
Bild: Apartment theraphy


Gillar du att sy kan du använda spillbitar till att dekorera gamla syltburkar mm till söta förvaringsburkar för smycken eller annat smått och gott.

Du kan även koka egen saft eller sylt att hälla i dina egendesignade flaskor/burkar, dessa blir fina värdinnegåvor nästa gång du blir bjuden på middag. När burkarna är tomma kan även din väninna använda dem som förvaring :)
Bild: Apartment theraphy


Så nu är det bara att hålla ögonen öppna efter lovande objekt och låta fantasin flöda fritt :)

Kanske rent av nått att tänka på nu när morsdag ligger runt hörnet. Jag vet att jag iaf föredrar hemmagjorda gåvor framför färdigköpta, det ligger mer tid och energi bakom dessa!

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

I väntan på nått bättre...

Just nu sitter jag här och lider. Hela denna vecka skall jag vara utan medicin för att se om det är den som orsakar huvudvärken.

Nu har det gått drygt frya dagar och jag kan lova, det har bara blivit sämre. Så långe jag håller mej sysselsatt så går det skapligt, men så fort jag stannar av känns det som om huvudet ska explodera. Det bultar i ögonen och skär i tinningarna. Det är ingen rolig upplevelse.

Det enda jag kan se kan komma ur det här är att jag kan säga till läkaren på måndag att det INTE har med medicinen att göra. Då kanske han tar mej på allvar och gör nått åt problemet.

För att hålla mej sysselsatt har jag idag vart en snabbis på stan och köpt virknålar och garn. Jag har tänkt virka mej några bakverk. Vi får se hur det går med det, jag som aldrig hållt i en virknål förut. Till råga på allt är min alldeles egna virklärare på vift, Gocart tävling i Järfälla. Typiskt.


virkade bullar


Vi får se hur jag ska lyckas få min luddiga hjärna att tolka virkbeskrivningar. tur att det finns ett gäng bloggar på nätet där jag kan få handledning. Allt är så lätt tillgängligt idag :D

Om det fortsätter som tidigare kanske jag lyckas knåpa ihop ett par stycken tills på måndag, jag lär ju inte få sova nått iaf.


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Formex Hösten 2010
Höstens Formexmässa går i gemenskapens tecken, nu ska vi göra saker tillsammans. Baka, virka, laga mat och bara umgås.

Vi delar med oss av allt vi gör via bloggar och facebooksidor, alla vet vad alla gör. Men vi umgår också mer i det egna hemmet. Det blir ju så mycket enklare att stämma träff när man vet vart alla är, ALLTID.

Glädje speglar bäst uttrycket för höstens tema, vi blickar framåt och delar med oss av själva. Allt behöver inte vara så kompliserat, prestigen är inte lika viktig. Huvudsaken är ju trots allt att vi träffas.

Satsa på det du gillar i en härligt personlig galen mix. Bjud på dina laster. Plocka fram det du tidigare gömt, må det vara smurfar eller modellbilar, fram med dem.

I färgväg blir det pastelliga 50-talsfärger tillsammans med några starkare 60-talsfärger. Här finns småmönstrat, rutigt, randigt, blommigt och en bas av gråa nyanser.

Välkommen till Höstens Formexmässa den 12-15/8 2010


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Damsugare


Jag tänkte att jag skulle lägga ut mitt "recept" utifall att någon skulle vilja virka dessa godbitar. Jag har använt samma garn och nål som jag använde i prinsesstårtan.
6 fm i magisk ring / eller gör 2 lm, 6 fm i 2:a maskan (6 )
v1: 2 fm i varje m (12)
v2: *1 fm 2 fm i nästa maska* varvet ut (18)
v3: fm i bakre maskbågen varvet ut (18)
v4-5: fm i varje maska (18); byt färg i sista maskan på sista varvet (gör nedtag med den gamla färgen och sista omtaget som blir den nya öglan med den nya färgen)
v6: 1 sm 17 fm (smygmaskan gör att övergången mellan färgerna inte blir så hackig)
v7-14: fm i varje maska (18); byt färg i sista maskan på sista varvet
v15: 1 sm 17 fm (18)
v16-17: fm i varje maska (18)
v18: *1 fm i bakre maskbågen, 2 fm i nästa bakre maskbåge* varvet ut (12)
Här kan det vara lämpligt att fylla med vadd.
v19: 2 fm i varje maska (6)
Klipp av tråden, dra igenom sista maskan och sy ihop (sy ett stygn i varje främre maskbåge och dra ihop), fäst tråden.

Rensar dax!!!
Ibland är det nödvändigt att gå igenom sina tillhörigheter. Tex om du skall flytta till ett mindre ställe, eller flytta ihop med någon annan. Ibland är det bara så att ens föråd värkar ha förökat sej under vintern och helt plödsligt inte längre verkar rymma allt du vill ha in.

Hur som hellst så verkar det alltid dyka upp saker vi inte visste fanns när vi dyker ner i våra lådor och kartonger. Hur många av dessa saker behöver vi egentligen? Vilka saker har vi spart för att vi verkligen kommer använda dem och hur många av dem ligger nerpackade av sentimentala skäl? Vilka av dessa tillhörigheter kan vi leva utan? Om du nu verkligen tänker efter.


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag har listat tio saker, utan imbördes ordning, som man faktiskt kan leva utan om det nu skulle råka vara så att föråden behöver minimeras.

- Kollektionen med actionfigurer eller barbies du hade som liten. Är det nu din hobbey att samla på något av dessa, så ska du naturligtvis behålla dem annars kanske de kan göra någon annan glad om du säljer dem på Tradera eller Blocket. 

- Finporslinet kan lika gärna användas till vardags, speciellt om ni nu har två uppsättningar. Visst är det roligt att ha en "fin" service men de tar en massa plats och så får du ju inte njuta av dem så ofta som du skulle kunna. Så mitt råd är att ta in lite mer lyx i vardagen.

Köksassistenten denna stora otympliga sak som vi lovade att vi skulle använda åtminstonde en gång i månaden, får ofta stå i ett skåp och ta plats. Har du dåligt med utrymme klarar du dej lika bra med en enkel elvisp eller stavmixer. 

- Expressomaskinen är värkligen en het potatis idag, var och varannan har en ståendes på köksbänken. Men ska du flytta till en liten lägenhet med en skrubb till kök kanske du får skicka även denna på Blocket.

- Släktfotona som alltid har hängt på väggen eller stått i någon bokhylla kanske behöver få sej en genomgång. Investera i en burk färg och måla ett gäng ramar i samma färg. Sen väljer du ut de bilder du verkligen vill ha och gör ett kollage på en bestämd del av en vägg. Detta gör att det ser mindre stökigt ut, och att de tar mindre plats. Lägg resterande bilder i en kartong i förådet så kan du byta ut motiven när du känner för det. Detta gör att du får en helt ny vägg + att du inte blir less på släktingarna mellan varven.

- CD samlingen känns idag rätt daterad. Håll med om att du som jag hellre har musiken lagrad på din dator. Fördelen är att musiken blir mer lättillgänglig och att du inte behöver någon speciell förvaring till dina skivor.

- Gamla skolböcker kommer du aldrig att titta i igen oavsett hur intressant du tyckte ämnet var när du pluggade. Textböckerna blir snabbt daterade och vill du fräscha upp dina kunskaper finns ju alltid wikipedia. Dessutom kan du få igen en del av pengarna du lagt på böckerna om du säljer dem på en gång.

- Kläder du aldrig använder gör sej bättre på någon som inte har några alls. Sparar du den där tröjjan eller klänningen för "speciella tillfällen" som aldrig verkar komma? Sätt som regel att om du inte använt ett klädesplagg åtminstonde en gång under de senaste sex månaderna, så måste du skänka det till Myrorna. Du kommer troligtvis aldrig att använda dem igen.

- Trasiga eller skadade prylar kommer troligtvis aldrig att bli lagade. Då är det bättre att kasta dem och införskaffa nya om du mot förmodan skulle behöva en likadan igen.

- Skrymmande sterioutrustning är idag helt onödig. Ett suroundsystem behöver inte ta upp halva vardagsrummet för att låta bra. Dessutom klarar man sej rätt bra med en dockningsstation till sin Ipod, om man nu råkas ha turen att äga en sådan :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Vad sparar du på för onödiga saker? Tänk efter en extra gång när du skall till att vårstäda. Du kommer att känna dej så mycke bättre efter du gjort mer plats i ditt hem för saker du verkligen behöver och använder.

Har jag glömt nått som du tycker är riktigt onödigt att spara på? Lämna gärna en komentar så skall jag lägga till dem i mitt inlägg :D


XOXO Tess 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Design Special - Lampor

Jag har fått för mej att jag vill ha en gul lampa i lounge delen i vårt nya "allrum". Gult känns fräscht, välkomnande och somrigt, och jag bara älskar färgen.

På begränsade ytor.

Så en lampa blir alldeles utmärkt. Jag har sett några fina exemplar på olika bloggar, men de flesta är orginal från sextio/sjuttio-talet fyndade i någon välsorterad secondhandbutik. Jag har än inte haft turen att springa på någon själv.

Däremot har jag hittat en något spretigare variant hos Möbelvärlden. Modellen heter Himiko och finns i sju färger däribland gult. Priset ligger på rimliga 745:-, men den är inte riktigt rätt. Jag hade tänkt mej en rundad metallskärm med en enkel sladd, inget krusidull alls. Lite som Verner Pantons Flowerpot modell större. Den på bilden nedan kommer från Frapp.se och kostar 1799:-. Här kan du välja mellan sju olika färger bla. gult, lila och turkost.


Himiko, 745:-Flowerpot, 1799:-
Bilder: Möbelvärlden och Frapp.se


Medans jag ändå är ute och letar lampor, kan jag ju passa på att lägga upp några andra godbitar jag också fan hos Möbelvärlden. Priserna varierar kraftigt, men så är det ju ofta med design objekt. Vissa av lamporna är relativt nya, medans andra är riktiga design klassiker som Tom Dixons Mirror Balls.

På tal om Mirror Balls så är dessa lampor mitt andra alternativ till loungen. Problemet är bara att jag då vill ha ett helt kluster och då drar priset iväg ordentligt, men drömma måste man ju ändå få göra.


Clover pendel, 3610:-Mirror Ball från 3350:-
Copper shade, 3950:-Jeeves, 2190:-
Sky Garden, 17.975:-Lampel, 2250:-

Bilder: Möbelvärlden


Och så några riktiga "drömar" lampor, priserna här är riktigt "fantastiska" och då menar jag FANTASTISKA.

Om jag någon gång blev miljonär skulle jag köpa en Kumulus lampa, Även om den inte igentligen stämmer med min stil finns det nått som drar mej till sej. Kanske kan det vara att den påminner mej om en sommaräng, och sommaränger brukar vara fyllda med fjärilar.

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag är alldeles galen i dessa fantastiska små varelser. Långsökt, javisst. Men det är den bästa förklaringen jag kan komma med :D


Ether 150S, 39.800:-Konfetti, 33.500:-Kumulus 95cm, 55.000:-

Bilder: Möbelvärlden


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Storstilad Stickning
Trenden med stickat och överdimentionerat håller i sej. Här kommer en klocka från Rocket st George som kombinerar båda trenderna i ett.

Diamantini & Domeniconi Gomitoli Wall klock kostar 320 GBP och är hela 90 cm i diameter.

Den kräver sin plats men om du har utrymmet för den så är det en pjäs som många kommer reagera på :D


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Test - Vattenbaserad Snickerifärg

Ni har väll inte missat att Jotuns Lady Interiör har fått bäst i test, för innomhuslackfärg då Testfakta gjorde sin stora test.

Jag är själv en flitig användare av just Jotuns färger och vet av erfarenhet att du får klart bästa resultatet med Lady. Tänk dock på att använda en riktigt bra pensel och att stryka flödigt med färg. Försök att inte efterdra då vattenbaserad färg sätter sej betydligt snabbare än lacknaftaburen färg.

Kom också ihåg att en vit färg inte alltid är vit. Det vita du har hemma sen tidigare kan se gult och smutsigt ut om du målar med en obruten vit direkt intill. Kom gärna in och låna ett par prover för att få rätt nyans.
Det kanske är svårt att se resultaten här men jag lovar, färgen är riktigt, riktigt bra!!!


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Urban Graphic - Trendiga Vinylgolv

Tarkett brukar vara duktiga på att pressa gränserna för vad som är hett just nu. Till skildnad från andra golvleverantörer vågar dom satsa på produkter som kanske inte kommer att bli storsäljare, men som fyller ett behov hos oss som vill ha det där lilla extra.

Nya kollektionen Urban Graphic är just en sådan. Här finner du inte de vanliga ekparketts immitationerna, utan här finner du klara färger, en karta över New York gator, ränder, prickar, texter och medaljonger. Allt för att kunna få till den där lite tuffare och annorlunda stilen.

Detta är en kollektion som sträcker sej främst till det yngre klientelet, men också till dej som är ung i sinnet och vågar utmana släkten genom att lägga New York under dina fötter.
Bilderna är hämtade från Colorama.se


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Smärta...och solsken :)

Ytterligare ett besök hos doktorn idag. Börjar bli en obehaglig vana.

Denna gång var det smärtkliniken som stod på schemat. Efter avslutad cortisonkur kunde Tomas konstatera att det inte var någon inflamation som orsakade huvudvärken. Så nu är jag tillbaka på ruta ett, tandläkarbedövning och vila.

Från och med i söndagskväll är jag helt medicin fri. Inte ens en panodil har paserat mina läppar. Detta för att se om det är Citodonen som orsakar värken, inte för att jag håller det som troligt, men jag provar allt just nu.

Hoppas kunna gå tillbaks till jobbet snarast, det finns så mycket som behöver göras både hemma och på Colorama att jag skulle vilja hitta avstängningsknappen till huvudet NU.

Det känns som om jag halkar bakom, jag hinner inte med att hålla mej så uppdaterad som jag skulle vilja, då främst på tapetsidan. Nu måste jag leta på leverantörernas hemsidor efter nyheter, istället för att få dem levererade till mej på jobbet.

Det enda positiva är att vädret är bra så att jag kan ta en kortare promenad och få njuta av våren!!!

XOXO Tess 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Design klassiker

Jag gillar enkla stilrena möbler. De tar plats i hemmet men de gör det inte överbelamrat och stökigt.

En av mina favoriter, som ligger högt upp på min önskelista är fotöljen Barcelona. Den designades 1929 av Mies van der Rohe och finns i ett flertal färger. Svart är nog den mest gångbara färgen och den man oftast ser fotöljen i.

Genom kombinationen av rutorna i lädret och de kromade stativet, är detta ett lysande exempel på art deco design. Men det är just enkelheten i linjerna och formen som gör denna till en av min absoluta design favoriter.

Den finns att köpa hos ZombraHome för 5250 kr, här kan du välja om du vill ha den i svart eller vitt. Om du letar vidare finns den även i rött, ljusbrunt och mörkbrunt.XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Big Ben - Wallstickers från Rockett st George

Jag har en fabless för udda klockor och wallstickers, så denna skönhet från Rockett st George kunde inte ha vart mer jag.

Motivet föreställer Big Ben och är rätt detaljerat, men den känns ändå enkel i sitt formspråk. Höjden är hela två meter så det är en rätt imponerande pjäs.

Urverket ligger utanpå och är fullt funktionellt, det drivs av ett AA 1,5 volts batteri. Armarna på klockan kommer i svartmålad metall. Priset ligger på 120 GBP, men i dagens läge så är inte det speciellt dyrt.

Jag skulle inte ha nått emot att mötas av en sådan när jag kommer hem efter jobbet :DXOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Mosters lilla guldklimp

Mina barn börjar bli rätt stora. Och då blir de mindre beroende av mej. Vilket betyder att jag inte längre är lika viktig. Kompisarna är betydligt roligare att spendera sin tid med än mamma.

Då är det ju tur att jag har min lilla Charlie. Här är en kille som alltid blir överlycklig när jag kommer. Det känns rätt skönt när man hör detta glada energiknippe kliva in genom dörren, eller komma springande med ett stort leende och glittrande ögon. Äkta kärlek, given med ett barns vilkorskösa glädje måste vara nått av det bästa som finns.

Att Charlie sen klämmer ur sej roligheter i var och varannan mening, gör ju inte att han sprider mindre glädje omkring sej.

Nu har han hunnit bli tre år gammal, och en riktig hejare på att bygga Lego, eller rättare sagt Lego Bionicals. För för Charlie är det bara monster och dinosaurer som gäller.

Här är några av hans kreationer

Och så en bild på världens charmigaste treåring, här finns det inga gränser för vad fantasin kan ställa till med. Men allt är förlåtet när han ser på en med blanka hundögon och säger

- Förlåt moster det var inte meningen.

Åhhh, vad säger man då?

Sart är det dax för barn nummer två, och vi kan väll bara hoppas på ett lika lyckat exemplar :D

Nån som har nått bra namnförslag på ett pojknamn som passar bra ihop med Charlie?


XOXO TessHalv 8 hos mej del 5

Igår var det dax för femte och sista gången i vår halv 8 hos mej turne.

Turen hade äntligen kommit till mamma Lotta. Enligt henne drog det ut lite för länge på tiden, men det blir ju lätt så när det är fem familjers scheman som skall koordineras.

Lotta hade inspirerats av Sofie och flyttat in matbordet i vardagsrummet, så att vi fick sitta en bit ifrån stöket i köket. Dukningen var enkel men lätt genial just därför.

Menyn var välkomponerad, och följde ett vårtema hela vägen igenom middagen. Det märktes att det inte var första gången hon gjorde något sådant här. Jag, frida och Sofie är ju ganska gröna när det gäller att planera "riktiga" middagar.
tunnbrödskorg med gravadlax och hovmästarsås

ljummen potatissalladhelstekt oxfiléwiskeysås och karljohansvamps mousé
fryst irish coffee cream och chokladdoppade jordgubbarå så champange till prisutdelningen


Lottas meny


Fördrink

Scorpione verde
Champangnesorbet (7738)


Förrätt

Gravlaxsallad i Tunnbrödskorg med hovmästarsås
Vin: Kloster Rberbach (6257)


Varmrätt

Helstekt trepepparfilé med ljummen potatissallad
whiskeysås och karljohansvampsmousse
Vin: Finca Flichman (6528)


Dessert

Fryst Irish coffee cream & chokladdoppade jordgubbar


Kaffe med Avec

Artic Vodka & Strawberry ( 642)


Smaklig måltid


Eftersom att detta var sista gången så stod ju även betygsutdelning på schemat. Även om nog ingen av oss tog speciellt hårt på den slutgiltiga ordningen så är det ju en del av koceptet.

När alla poäng var samanräknade skilde det inte många poäng mellan oss. Poängsättningen var indelad i åtta kategorier med betyg från ett till tio, som sedan plussades ihop till en slutsumma.

Slutresultat:

Lotta 264 poäng

Sofie 256 poäng

Lena 255 poäng

Terese 252 poäng

Frida 243 poäng


Vinsten var ett presentkort på Maggans Jungelkiosk & naturligtvis firades segraren med Champange.

Detta är inte sista gången vi gör detta, för det har varit otroligt spännande och lärorikt. Sen har man ju blivit lite bortskämd med lyxiga trerätters middagar nu. Det ger lätt mersmak :D


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Fjärilar från Jotex

Tittade in hos lotten och hon hade satt upp nya gardiner i vardagsrummet, som bara var sååå fina. Skira vita med massor av fjärilar på.

Jag var tvungen att ta reda på vart de kom ifrån, för jag skulle gärna ha dem själv.

Sagt och gjort så skrev jag in orden fjärilsgardiner på google, och vipps så kom precis rätt gardiner fram. 99kr/st från Jotex, vilket fynd :D

Där fanns dessutom söta kuddar i rosa och vitt, med fjärilar på och vita bomullshandukar med brorerade lila fjärilar. Fjärilar för hela slanten :)Så är ni som jag tokig i fjärilar kan ni ta en titt på dessa somriga saker!!!


XOXO Tess

Söndags brunch

Det börjar bli nått av en vana att äta söndags brunch hemma hos oss. Syster Frida och Charlie kommer och väcker oss i lagom tid.

Det är rätt skönt att få ett avbrott i vardagslunken, nu när jag vart sjukskriven så länge. Jag kommer knappt ihåg hur det var att jobba.

I vanliga fall brukar vi duka fram färskt bröd, yoghurt, flingor, juice, nykokat kaffe och the. Pluss en hel del pålägg. Idag kände vi dock att vi var sugna på hårdbröd.

Tänk vad underskattat det är med en rågrut med leverpastej och smörgåsgurka på :)

Jag tror att vi var eniga allihop runt bordet om att hårdbröd slår formfranska och minibagetter alla dar i veckan.

Tuvan stod som vanligt för the kokandet, vilket går rätt snabbt när man har en kaffemaskin som även gör varmvatten. Beställningerna stod som spön i backen, tur att Tuvan gillar att leka kafé.

När vi satt där och mumsade wasa så det stod härliga till, kom vi fram till att vi bakar alldeles för sällan. Det finns ju så mycket gott man kan göra. Allt från Cupcakes och kladdiga chokladkakor till vanliga hederliga bondkakor. Jag borde ta maj i kragen och sätta igång, nu när jag fått mina två ugnar dessutom.

Till nästa söndag ska jag ta och göra amerikanska pankakor, ni vet dom där tjocka med lönsipap till :)

Ha en bra dag :D

XOXO Tess 

Vardags fynd

Tittade in på Buketten på Storgatan igår. Det skulle jag inte gjort.

Där fanns ju en riktig skattgömma av vackra saker som jag bara måste ha. Ni vet den där känskan man ibland kan få i magtrakten när man ser saker man bara vet skulle passa perfekt hemma.

Nu är det ju så mycket annat som behöver införskaffas såhär på vårkanten, Saker som inte är lika roliga, som gummistövlar och regnkläder :)

Men efter fyrtio minuter kunde jag inte hålla mej utan inhandlade ett diskställ och ett fruktfat i luffar stil. Detta är bara toppen på isberget av allt jag skulle velat ha, men prioriteringarna ligger som sagt var på barnen.


Så jag börjar med dessa två så får jag ta resten eftersom :) Då har jag ju nått att längta efter också. För visst är det inte riktigt lika kul när man bara kan ta för sej, den där extra eftertanken och toutchen infinner sej inte riktigt.

Hoppas att ni får en bra lördag, och att ni hittar på nått riktigt roligt så hörs vi en annan dag :)


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Fuskbyggarna

Måste bara komentera detta program. 

Jag ser inte så väldigt mycke på TV. Nästan inte alls. Men nu råkade det sej som så att maken slog på TV4 just som Fuskbyggarna hade börjat. Jag måste få säga att jag blir rent ut sagt förbannad när jag ser hur människor kan bete sej. Förstår dom inte att det är människors liv de leker med?

Jag tycker att programideén är riktigt bra och de ger riktiga hantverkare en rejäl klapp i ryggen, vilket de förtjänar.

De visar också hur viktigt det är att man är insatt och påläst innan man drar igång ett sådant här stort projekt. Det finns ju jättemånga riktigt profesionella hantverkare där ute, och de flesta av dem gör ett fackmannamässigt jobb.

Om ni skall till att bygga, eller bygga om ert hus så rekomenderar jag varmt att ni tar och tittar på ett par program, för de delar med sej av en hel del matnyttigt. Plus att ni kan få endel riktigt bra tips rent byggnadskonstuktionsmässigt ( om nu detta är ett ord, annars har jag precis uppfunnit ett nytt :) Dessutom. 
Se till att inte du också blir dragen vid näsan, för det kan väll inte finnas något värre än att stå där utan tak över huvudet när drömmen om det perfekta hemmet igentligen borde slagit in?


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vårtecken

Snön smälter mer och mer för varje minut som går. Vägarna tinar fram och grannbarnen har tagit fram sina cyklar. Detta om något är väll ett tecken på att våren är i antågande. 

Också våra barn vill ta fram sina. Vi har dock satt som regel att inte låta dem cykla förän plogkarmarna är borta. Vilket kan ta sin tid i år.

Cyklarna har plockades fram för översyn och då upptäcktes det att de tyvärr är för små. Så nu är vi på cykeljakt.
Tuva och Leo har spanat in varsin Scott cykel á dryga 4000 kr/styck. Tur att de har egna sparpengar :) annars hade vi aldrig haft råd. Det är ju så mycket annat som också behöver införskaffas.

Scott Contessa JR 24, 3895krScott Voltage JR 24, 4495kr
Den gröna har Tuvan ett gott öga till (det är den enda hon kan tänka sej), den orangea har Leo på sin kortlista


Utöver själva cykeln tillkommer ett ordentligt lås, skärmar och nya hjälmar. Detta blir ingen billig historia. Tur att vi inte har fler barn i samma storlek :) då hade vi nog fått ta ett banklån!

Varför vi väljer att köpa NYA cyklar i år är för att barnen nu kan ha 24" på däcken. Förhoppningsvis kan de då ha cyklarna i ett par tre år åtminstone. Hoppas kan man ju alltid.


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Små öar i trädgården

Så här när våren närmar sej vandrar tankarna utomhus, även om jag inte har tid eller ork. Men det känns ju så härligt när solen lyser och dofter av smältvatten och ruttet gräs sprider sej.

Menar hon allvar? visst gör jag det, de är då jag känner dessa dofter som jag vet att våren äntligen är här på allvar. Då är det inte långt kvar till barmark och gatusopare.

Vi har ett stort jobb framför oss innan vi är klara med trädgården, som det är nu har vi bara börjat med röjningsarbetet. Sen väntar drenering av husgrunden, tur att maken är anläggare. Det är sådant han gör till vardags. dessutom skall det byggas en ny terass och en varmbonad sovstuga/förådsbod i funkisstil om jag får välja. Först efter det kan jag börja bereda min drömträdgård.

Det kommer att ta år innan vi är färdiga, men det hindrar ju inte att jag söker inspiration redan nu. Det är snarare en fördel att veta vilka alternativ som finns, så jag kan planera belysning, planteringar, grusbelägningar och gångar redan nu.

Under min jakt på inspiration sprang jag över dessa riktigt fräscha trampstenar capris 130kr/st från Hasslefors garden. De finns i tre varianter; En stor, en liten och en mellanvariant med planteringshål, det går även att sätta marsaller i hålen.
Bild: Hasselfors garden


Jag skulle vilja lägga dem i grusgången som jag planerat att anlägga från infarten till förstukvisten, och sen vidare runt husknuten fram till terassen på baksidan. Då jag säger jag menar jag naturligtvis Mathias, och då jag säger förstukvisten menar jag den som jag planerar att bygga :) Det sägs ju att man skall drömma stort!


XOXO
Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Beautiful Blogger Award

Åh! Va kul min första award. Tack snälla Lotten för denna fina gest.
Jag blev nominerad av Lotten Med bloggen lottenlind
Lotten är som jag Colorama inredningsrådgivare och har många fina inlägg att dela med sej av så titta gärna in till henne med.


Med denna utmärkelse följer vissa kriterier som skall uppfyllas:


- Tacka personen som nominerade dej till detta pris.
- Kopiera priset och klistra in det i ditt inlägg.
- Länka till personen som nominerat dej.
- Berätta sju intressanta saker om dej själv.
- Nominera i din tur sju bloggare.
- Lägg upp länkar till de sju bloggar du nominerat. 


----------------------------------------------------------------------------------------------


Jag har tackat Lotten, Check. Jag har klistat in mitt fina "diplom" och länkat vidare till Lottens blogg, Check, check. Nomineringarna med länkar kommer nedan, Check, check. Nu återstår bara att berätta sju intressanta sanninger ni förhoppningsvis inte redan visste om mej! 


----------------------------------------------------------------------------------------------


Sju sanningar om Tess:

- På senare år har jag blivit en riktig tävlingsmänniska, jag hatar att förlora. Skulle jag dock råka ut för ett nederlag, försöker jag visa mej som en värdig förlorare. Även om jag kanske räcker ut tungan innombords :)

- Jag är ruskigt höjdrädd, men försöker att inte visa det inför barnen. Jag har också övat på att hantera rädslan, men jag kan inte sticka under stolen med att det går kalla kårar efter ryggen då jag står på en stege.

- Jag älskar att resa, men det är inte själva resemålet som är det roliga utan själva resandet. Hellst reser jag ensam, det är så spännande att få klara sej helt på egen hand, träffa nya människor och se nya platser. Jag trivs bäst på en flygterminal väntandes på nästa avgång, men även tåg och bil går bra! Bussar går bort för där somnar jag bara.

- Jag har drömmt om att få åka iväg som volontär med tex. Rödakorset. Jag har alltid velat hjälpa andra men inte gjort något speciellt åt det. Viket resulterar i ett ständigt dåligt samvete när jag ser insamlingar och hjälpgalor. Tyvärr är jag nog för bekväm i mitt liv här hemma för att värkligen ta mej iväg.

- Jag är försten att anmäla mej som frivillig när det vankas Barnbio. Disney speciellt har alltid vart en favorit, jag kommer nog aldrig att växa ifrån dessa tecknade favoriter.

- Jag är otroligt nyfiken. Jag kan inte gå förbi en vara som det står NYHET på i matvarubutiken utan att köpa den. Allt måste provas åtminstone en gång, annars kan jag ju missa något. Detta gäller dock inte droger! 

- Jag är helt såld på Måns Zelmerlöw, så nu sitter jag bänkad på lördagarna och tittar på Jakten på Julia. Skulle vara roligt att få se den slutliga upsättningen live sedan. Jag får nog ta med mej Tuvan i så fall, för hon är lika fast som jag :)


-----------------------------------------------------------------------------------------------


Att sen välja ut sju bloggar var ju inte det lättaste, det skall ju vara bloggar som ni också kan tyckas vara intressanta. Och så finns det ju så många bra idag!

Inspirera mera

Cult design

Isas blogg

Tankar i piteå

Creativity

House of Jammi

Fixa & Dona


Jag skulle gärna ha haft med lotten och interiörguiden, men då jag fick den via dem känns det rätt onödigt. Det är ju roligare att skicka vidare:)


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Nu skall jag mysa i soffan med maken en stund, det tycker jag att jag är värd :)


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Banér - Retrodesign från Kvänum

"50-talet var en revolutionerande tid på många områden: musik, konst, mode – och design. Banér är vårt retrokök som inspirerats av 50-talets funktionalism. Slätt, rakt, praktiskt och funktionellt. Men under den rena ytan döljer sig ett förstklassigt hantverk.
Banérluckan är slät och falsad med synliga utanpåliggande gångjärn som ger ett nätt intryck med mycket möbelkänsla. Med teak och snäpphandtag är tidsresan fullständig"

Citatet är hämtat från Kvänums hemsida och berättar om deras retro serie Banér. Här finns allt ett riktigt femtiotals kök behöver, från snedstälda luckor till snäpphantag.

Det är som att flyttas tillbaka sextio år i tiden.

Det finns fortfarande endel som har kvar sina gamla kök, men då får man dras med kärvande lådor och udda mått. Banér känns som ett bra alternativ för er som vill förnya men inte förändra allt för mycket.
Bilderna: Kvänum


Banér tillsammans med ett schackrutigt linoleum golv och du har säkrat femtiotals känslan :)

Det saknas bara ett Cafébås i stoppad galon för att bilden skall bli komplett ;)

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Taktankar

Trätak för mej för tankarna osökt till gammal gulnad furupanel, eller vitmålad/betsad dito.

Men så behöver det ju inte vara, varför låsa fast sej vid gamla ideér när det finns så många andra alternativ där ute.

Titta bara så snyggt resultatet på bilden nedan blev. Här har man lagt frykantiga stavar men jämna mellanrum för att skapa dynamik, vilket leder till en lek mellan ljus och skugga. Fantastiskt, eller?
Hade jag inte redan skruvat upp gisp i taket så skulle detta definitivt kunna vara ett alternativ, kanske det rent av kan bli det vid ett senare tillfälle :)


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det märks när barnen blir stora

Tuvan har hunnit bli sex år nu och det märks. Jag känner mej ju som bekant inte riktigt hundra för tillfället men när ens dotter ber om att få duka fint till söndagsmiddan kan man ju som mamma inte säga nej.

Hon hade sett en servettvikning på Bolibompa.se och ville att vi skulle göra sådana till middagen, och så blev det. Näckrosor på alla tallrikar. Att sen menyn inte var speciellt avancerad är en annan sak. Lövbiff, potatiskroketter och pulver bea. Hon var dock nöjd och glad.

Till efterrätt gjorde hon hallon och blåbärs smothies, inte guld för huvudvärken men vid det laget gjorde det varken till eller från.

Här kommer lite bilder på dukningen.
När man som jag inte orkar med vardagen ordentligt känns det skönt att ha små hjälpredor som kan lätta lite på arbetsbördan. Tuva är en riktig höjdare på att göra sallad, och en riktig mästare på att duka :)

XOXO Tess


Kitschigt värre

Att säga att det finns många stilar är ingen överdrift. Att det sen går att vinkla varje stil på ett flertal olika sätt gör det ju inte enklare.

I vår "familj" händer det rätt ofta att vi fastnar för samma saker. Ska man då låta bli att köpa det man värkligen vill ha för att någon annan hunnit före? Mitt svar på frågan är ett rungande NEJ!

Bara för att du har samma tapet i vardagsrummet betyder det inte att era rum kommer se exakt lika dana ut när de väl är möblerade och klara. De saker du väljer att sätta in kommer garanterat att variera från vad din väninna eller syster väljer. Detta kommer att göra att det kanske inte ens går att se att det är samma tapet.

Desamma gäller för tyger och andra prylar.

I min bekantskaps krets så är det åtminstone fyra stycken som har exakt likadana väggklockor med lösa siffror, men inte en av dem ser likadan ut på väggen, fast de är identiska i kartongen. Det som skiljer är personlighet och stil.

Det jag ville komma till är att alla stilar går att göra personliga.

Jag bor i en sextiotals villa på Djupviken i Piteå. Runt omkring i området finns det dussintals hus byggda vid samma tid. Det som skiljer är vad de som bott i husen valt att göra med dem.

Mitt hus var relativt orört när vi flyttade in. Jag ville modernisera, men inte tappa uttrycket på huset. Därför har jag valt att mixa. Jag har sparat vissa detaljer, som gabondörrarna med sina fönster ovanför. Utöver att jag vill ha ett modernt hem med en air av sextiotal vill jag också ha det mysigt och hemtrevligt.

För att få inspiration så letar jag på nätet och här sprang jag på en sida som heter kitsch.se här finns en massa fina saker som skulle kunna hjälpa mej att få den rätta toutchen på mitt hem.

Här kommer ett smakprov på saker jag skulle kunna tänka mej.

canvastavla 35*35cm 590Krplastkorg 35krkylskåpsmagnet 55krLP-skålar 125krcanvastavla 35*35cm 590kr

ljusslinga 335kr

kakeldekor 6-pack 119krplastkorg 39kr


Det gäller att hålla ballansen, så jag ska ta och tänka igenom ordentligt innan jag börjar köpa på mej en massa saker. Det är ju så lätt att köpa saker bara för att saker och ting är fina, men försök att hålla dej. Köp bara sådant som du vet vart du skall placera, då är det lättare att sålla.

XOXO Tess

Tuvan och jag har gjort stan...

Var och hälsade på Gammel mormor och morfar idag, jag och Tuvan. Jag är så less på att ligga till sängs eller vara instängd hemma så vi tog vårt pick och pack och drog.

Först gjorde vi ett pitstop på sjukhuset för att hälsa på pappa som ligger inne på observation för ensidig ansiktsförlamning, typiskt han. Det är inte första gången han skräms genom att åka in på sjukhus, denna gång verkar det dock inte vara nått allvarligt. Dom har däremot inte hittat anledningen än så han ligger och väntar på en magnetröntgen. Dessutom passade jag på att hämta ut ny medicin när jag lika passerade apoteket. Citodon och Ipren denna gång.

På tal om allvarligt så har det hänt rätt mycke tråkigheter runt omkring i helgen. Pappas ansikte var bara början. Min syster fick veta att hennes "extra pappa" försökt ta livet av sej. Som ni förstår så lever han fortfarande, men det hade kunnat sluta på ett helt annat sätt. Sen så kraschar en av broders kompisar med skoter i fjällen och får åka ambulanshelikopter till Sunderbyn, även här låter det som att han haft änglavakt, men vi vet inte riktigt hur landet ligger än, det vi fått höra stämmer inte riktigt ihop.

Det är väll som de säger att olyckor kommer i tretal. Hoppas att det är färdigt nu, och att vi får glada nyheter i fortsättningen.

Efter besöket hos pappa åkte vi till morfar Janne och mormor Vivvi-Anne. Här vankades korvmackor och frästelser. Yummie :) Lika bra att pressa sej ordentligt när man lika är ute tycker jag. Nu ligger jag nerbäddad i soffan med frossa och blixtrande huvud, så jag vet inte om det var någon bra ideé, men jag måste ju se hur mycket jag klarar av annars kommer jag ju aldrig att orka gå tillbaka till jobbet igen :(

Hos morfar Janne fick Tuvan för sej att leka fotograf och fotade allt innom räckhåll. Så jag avsluter detta inlägg på en glad ton och visar upp ett urval av de färgglada bilder hon åstadkom.

Och så en bild på fotografen :)

Hoppas er helg vart trevligare än min, och att turen nu skall vända för oss. Imorgon skall jag ringa till neurologen och se när de har tid med mej :) Bäst för dem att det är snart GRRRRR.


XOXO Tess

Söta geishor från Bantie

Av en slump sprang jag på dessa tapeter prydda med söta Geishor. De kommer från Bantie och kostar 795 kr/rulle. De kommer i två färgställninger, blå/vit och min favvo av de två svart/vit/röd.

Det finns också en hel del andra produkter i samma mönster, tex: metervara, vaxduk, kuddar i olika modeller och lampor. Så för dej som gillar det asiatiska och då främst geishorna är detta helt klart en sida värd att besöka. Alla leveranser innom sverige är kostnadsfria, vilket inte är någon nackdel :)

geishor från bantie


Här finns värkligen möjlighet att skapa en komplett inredning, det är inte alltid man tänker på att ett rum med ett genomgående mönster känns betydligt mer genomarbetat än ett där det blandats ett flertal olika mönster.

Är du inte som jag och byter gardiner som du byter kläder så skulle jag rekomendera dej att även fråga efter matchande tyger nästa gång du skall tapetsera om, för det finns mer tyger än du kan ana.


XOXO Tess

Gummigolv

Jag får ofta frågor om golv av olika slag, ett av de som ligger mest rätt i tiden nu är gummigolv. Tyvärr så är de rätt dyra men slittåligheten uppväger med råge priset.

På Colorama i Piteå har vi en variant av dessa golv från Trelleborg ( leverantören heter så ), mattan kommer i rullar på 1,4 meters bredd och priset ligger runt tusenlappen/m2 om man inte köper en helrulle på 14 meter, då kan man komma undan en aning billigare. Mattan finns i två utföranden, en med pestiller ( knoppar på ca 3 cm) och en med "durkplåts" räfflor. De kommer i ett ental dämpade kulörer anpassade för offentlig miljö då detta är huvudmarknaden.

De har dock blivit vanligare att kunder vill ha dessa mattor i framförallt köket och badrummet. I kök går det utmärkt men till er som vill ha dem i badrummet måste jag komma med tråkigt besked, de är inte godkända för våtrum. För det första för att de inte går att vika ner dem kring golvbrunnar, och för de andra så är de inte våtrumsklassade och godkända.

Tycker ni att priset är för högt har jag hittat en annan leverantör som saluför gummigolv men i plattform. Dessa kommer från Altro och heter Novula Stratus, och deras Plattorna är 50*50 cm och priset landar runt femhundra kronor/m2. Även här är färgerna dämpade, men de finns i både svart och vitt, vilket är de mest efterfrågade färgerna.

Sen så finns det även en leverantör som heter Nora som också tillverkar gummimattor, men denna leverantör har jag väldigt lite info om priser mm. Men jag skall ta reda på mer så snart jag är tillbaks på jobbet, om det inte finns någon där ute som redan har erfarenheter av denna leverantör, då skulle jag vara tacksam för all info ni kan dela med er av. Det jag kan tala om är att här finns det några mer färgstarka alternativ för den som är lite vågad.

XOXO Tess
Döm om min förvåning

För ett par dagar sen skrev jag ju om gamla vänner, vänner som av någon anledning tappat bort under livets gång. Vänner som man aldrig kunnat glömma.

Jag skrev också att jag fått ett telefonsamtal från en av dessa vänner, ett dryga två timmer långt samtal som gjorde att jag kände mej aldeles varm i själen efteråt.

Igår hände ytterligare något liknande. Jag och min familj åkte till Luleå för att kolla cyklar till barnen. Tuva fastnade naturligt vis för en av de dyraste, en Scott i limegrönt och vitt för knappa fyra tusen kronor, visst är det rart med barn. Dels för att kolla utbudet och dels för att se hur mycket jag skulle orka med. Åh där på Biltema av alla ställen sprang jag som av en slump på ytterligare en av mina saknade vänner.

Först var det rösten som lockade mej till sej, sen chesterna och tillsist så kunde jag konstatera att det värkligen var min sen länge förlorade vän. Jag var snabbt framme och hälsade. Det visade sej att hon saknat mej också, men inte kunnat hitta mej. Då vi båda bytt efternamn så är det ju inte helt lätt.

Vi talades vid en kort stund, men jag var noga med att få med mej hennes nummer, så att jag inte skulle förlora henne ytterligare tio år.

Detta är händelser som gör livet värt att leva, som gör att man inte förlorar hoppet och som gör att jag blir stärkt i min tro på att allt årdnar sej tillslut!!!

Så var inte lessen för att du tror nått gått förlorat. När du minst väntar det kanske livet ger dej en glad överaskning :)

XOXO Tess

 


Kakfat från créme de la créme

Visst är det kul med återvunna saker. Då någon tagit ett vilset föremål och skapat något nytt av det. Detta är just vad Créme de la créme gjort när de skapat sina kakfat.

Här har de tagit udda fat från våra största designers och gjort om dem till vackra våningsfat att ta fram vid speciella tillfällen. Om det så är Kaffekoppen med Väninnan, eller storkalaset för tjocka släkten, så är de gjorda för att användas.

De finns i två och tre vånings modell och priserna varierar men de ligger runt fem-sex hundra kronor.

Bilderna är lånade från créme de la créms hemsida

Fatet i mitten är det jag skulle vilja ha, främst för att tallriken i botten matchar min service. Annars så är jag ju väldigt förtjust i temtio-sextio tals design så de andra två faten funkar ju också bra :)

XOXO Tess

Blommande tårtor

Såhär dax på året är det rätt naturligt att vi inspireras av naturen och den spirande grönskan utomhus. Ialla fall så finns den överallt i tidningar och på nätet även om den inte riktigt nått våra breddgrader ännu :)

En av vårens trender när det gäller blommor och bordsdekorationer, är att skapa små eller stora "bakverk" gjorda av blommor. Detta är ingen ny ideé men den är rätt så kul om man vill göra en dekorativ och enkel bordsdekoration.

Jag gjorde själv en variant av "bakelser" till min svägerskas bröllop frå ett par år sedan.

Så låt er inspireras av följande bilderBilderna är lånade från allt i hemmet


Jag använde det som fanns i trädgården + ett gäng rosor, det gäller att arbeta med det man har. Om man gör det behöver det inte alltid bli så dyrt ;)Bild: Tess


SÅ HÄR GJORDE JAG:

1. Utgå från den storlek du vill ha, tex. ditt tårtfat eller arsetten du vill använda som botten när du mäter
upp oasisen. Se till att tårtan/bakelsen inte blir för stor i förhållande till fatet.

2.
Jag använde en kaffekopp som mall, sen skar jag till den blötlagda oasisen med en kökskniv. Om du skall göra en tårta lägger du ihop två oasisbitar, använd t ex en. Håll ihop oasisbitarna genom att linda
sytråd runt och knyt.

3. Linda liljebladen runt oasisen, fäst med knappnålar. Linda metalltråden önskat antal varv och dekorera med valfritt tillbehör, jag valde pärlor eftersom Catharina skulle ha dem i brudbuketten också. Skär av rosornas stjälkar diagonalt men spar ca 2 cm. Stick ner i oasisen.

4.
Använd en liten kniv och skär till önskad längd på ormbunksbladen som du täcker bakelsens topp med. jag använde även de rosenblad som blev över sen jag skurit av stjäklen. 

Du kan givetvis välja vilken sorts blommor som hellst, se bara till att du inte har ett allt för spretigt färgschema, tänk på när och var du skall använda dem och utgå från det. 

Lycka till!

XOXO Tess 

Acceptans

Visst är det ett bra ord, men åh så svårt att se i vitögat när man väl står där. Oavsett vad livet kastar i ens väg så måste vi acceptera det och göra det bästa av den situation vi är i.

Visst låter det bra!

Men vad gör man när man värkligen inte vill acceptera livet som det är. När man står på knä och inte vet vart man ska ta vägen. När allt man tidigare tagit förgivet kastas upp i luften och landar i en helt annan ordning.

Jag läste en rad idag som känns rätt så relevant, där stod: Acceptera dina känslor hur de än ser ut. De vill lära dig något.

Visst är det ett bra råd och jag tror att det ligger en hel del sanning i dom orden, men ack så svårt det är att följa. Är det inte så med allt här i livet som är värt något, inget är gratis, inget är lätt. Ska jag ta mej tillbaka till mitt liv måste jag först helt och fullt acceptera att jag inte är vad jag varit och gå frammåt därifrån. Med nya ögon och nya mål. Ett av dem kommer alltid att vara att komma tillbaks, man jag måste också acceptera på allvar att det kanske aldrig kommer att hända.

Jag har aldrig varit den som grubblar över vad livet ger, allt händer av en orsak. Och den situation jag är i nu med huvudvärk och allt gör att jag måste anpassa mitt liv efter nya förutsättningar.

Det är svårt att släppa greppet, att acceptera att jag inte klarar av ALLT längre. Att jag behöver hjälp. Att jag inte kan göra allt jag vill NU. Utan måste prioritera och sålla. Det är nått jag aldrig gjort förut.

Men jag börjar förstå att jag MÅSTE acceptera min nya situation för att komma någon vart. Först och främst måste jag ju naturligtvis slåss för att få svar, vad de än må vara. När jag sen fått dem måste jag utgå från dem och bygga ett nytt liv, kanske inte likadant som innan, utan ta ett steg tillbaka och se vad som värkligen är viktigt för mej och min familj.

Så acceptans är dagens ord för mej, acceptera det uppenbara och förändra det jag kan!!!

Hur är det med er? Har ni något som ligger och gnager långt bak i huvudet? Nått som behöver en nypa allvar, och en gnutta acceptans för att kunna läggas till handlingarna?

Ta ett par djupa andetag och fundera på dessa frågor, det ska jag åtminstonde göra.

XOXO Tess

Tapet i taket

Jag gillar att göra oväntade saker. Detta gäller inte bara i livet utan främst i inredningen. En av dessa saker som jag vill pucha en aning extra för är att sätta tapeter i taket, eller måla, eller sätta stickers.
Vitsen är att lägga en extra dimention till rummet.

Taket är en del av rummet som ofta glöms bort, man målar det vitt när man gör om resten. Bara för att det skall vara fräsht. Men varför inte lägga till det där litta extra? Varför måste det vara just vit?

Själv har jag haft flera olika färger på mina tak + att jag både hunnit tapetsera och använda stickers. Det ger rummen en mer personlig och genomtänkt känsla.

Innan vi renoverade hela övervåningen hade jag snabbrenoverat vardagsrummet. Jag hade målat ena delen av rummet i en sandfärgad kulör och andra delen i en gråbrun nyans, Substans heter den om ni köper Jotunfärg. En av mina favoriter bara för att den är så svårplasserad, ibland är den grå ibland brun, helt lovely.

Tillbaka till saken nu, istället för att måla taket vitt målade jag det i samma sandfärg som väggarn.  Jag lovar det blev inte mörkt, de flesta uppmärksammade inte ens att det inte var den vanliga vita färgen.

Vad jag vill ha ut med det hela är att du inte skall vara rädd för att ta ut svängarna, och glöm för allt i världen inte att taket också är en del av rummet som du kan smycka på det ena eller andra sättet :)
Det finns tapter speciellt framtagna för tak, men de är rätt så pricey, varför inte låta fondväggen fortsätta upp en bit, eller ta favorit tapeten och sätt de i taket istället för på väggen. Det gjorde jag i dotterns rum och det gjorde det så mycke lättare att möblera, då hon har ett väldigt litet rum.


Låt fantasin flöda och glöm inte vad jag sagt, det tål att tänkas på nästa gång du skall renovera :)

XOXO Tess

Ett rött träd i skogen

Om du börjar bli less din svart/vita tapet, varför inte sätta lite färg på den. De flesta svart/vita tapeterna går att piffa till bara du vågar och kan tänka utanför ramarna.

Känns det lite läskigt att måla direkt på väggen, ta ett kort och testa dej fram på papper först. Skulle de hela gå åt skogen så kan du ju alltid tapetsera om :)

Här kommer ett exempel på hur det kan se utTapeten kommer från Cole and Son och är från början helt i svart/vitt, men se vilken effekt ett par röda stammar kan göra :)


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dölj Tv:n

Dölj Tv:n med tavlor. Denna ideé snappade jag upp häromdagen från Åse på Interiörguiden.
 
Jag tycker att ideén lät riktigt bra, och det är rätt så enkelt att åstadkomma. Sen behöver det inte kosta en förmögenhet heller vilket också ger ett + i kanten :)

Det viktiga är att du försöker hitta ramar som ser likadana eller snarlika ut, plus att de skall matcha tv:ns utseende. Sen är det bara att fylla dem med dina favoritbilder. Kom ihåg att hålla dej till en begränsad färgskala eller till svart/vitt, blanda inte för mycket då får du ett stökigt intryck, vilket förtar hela ideén!

Bilden är lånad från Interiörguiden


Lycka till med pusslandet!

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Wood - Smygtitt på Eco´s vårnyhet

Jag känner mej riktigt ställd i mörker nu när jag har vart sjukskriven så länge, men jag har fått nys om att nästa nyhet från Eco kommer att vara en karta ängnad helt åt Naturen, då närmare bestämt träd.

Kartan heter Wood och kommer innehålla trettio mönstrade blad i en dämpad färgskala. Ingen ny Woodland här inte. Dessutom kommer den liksom Bohéme och Moment VII att innehålla digitalpaneler. Konstigt vore ju annars när det är Eco/Boråstapeter som äger MrPerswall nu för tiden!

Jag har inte sett kartan live och jag vet inte när den släpps eller vilken prisklass tapeterna kommer att ha, men jag återkommer senare med mer info.
Bild lånad från Åse på Interiörguiden


Jag längtar värkligen tillbaks till jobbet, jag vill tillbaks NU på enda gången!!!


XOXO
Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Takspackling och renoveringsduk ... sett från köksstolen

Sitter här och tittar på när älsklingen spacklar taket. Skulle hemskt gärna hjälpa till men om jag klättrar upp på en stol så är risken stor att jag svimmar och trillar av. Jag tror inte att det skulle vara till så mycket hjälp.

Visst känns det surt att inte kunna göra nått, och då menar jag att jag faktiskt inte kan göra speciellt mycket alls. Laga middag är ungefär vad jag klarar av, och då är jag så yrslig och matt att jag inte orkar äta speciellt mycket av maten jag lagat.

Nu sätter jag mitt hopp till neurologen. Typiskt dock att han har semester i två veckor, så jag får vänta ytterligare ett tag på att få min dom. Visar det sej att han inte har tid för mej innom en överskådlig tid, vilket för mej är NU, så skall jag kräva att få komma direkt till Uppsala. Enligt svärmor så kan man kräva en second opinion från en neurolog på annan ort. jag har redan tidigare vart i kontakt med neurologen i Piteå, då hittade dom inget som kunde förklara min huvudvärk. Men nu har det gått ett och ett halvt år och huvudvärken finns fortfarande kvar. Det måste ju betyda att nått är fel, eller?

Under tiden jag väntar är jag fast i sängen, eller soffan. Det hade ju vart okey om jag kunnat göra nån nytta hemma men det kan jag inte! Så det hela känns rätt bortkastat.

De senaste tre nätterna har jag ätit sömntabletter för att över huvud taget kunna få en blund i ögonen. Jag har försökt att sova utan, men när klockan närmade sej sex i morse gav jag upp och tog tabletterna iaf. Det är bara så jobbigt för jag blir så dåsig av dem, flera timmar efter jag vaknat så kan jag knappt hålla ögonen öppna. Visst jag kanske behöver sova igen dem sömn jag missat de senaste veckorna. Men jag kan inte hjälpa att det känns som bortkastad tid speciellt nu när barnen har påsklov.

Maken ville fara och åka skidor med barnen men jag orkar inte. På sin höjd kan jag sitta och grilla korv en kort stund, men jag orkar mej inte ut på en heldagstripp till slalombacken. Även om jag så väldigt väldigt gärna vill. 

Så det blev spackling av tak istället. Jag bidrar inte med speciellt mycket. Imorgon skall jag försöka at mej in på jobbet och hämta mer spackel, fler remsor och täckplast för att täcka över köksinredning och möbler inför slipningen. Dessutom behöver vi renoveringsduk och våtrumslim.

Jag ska sätta renoveringsduk i taket för att förhindra sprickbildning. Det spelar ingen roll om man sätter remsor eller inte, eller hur bra man är på att spackla, har man otur så kommer sprickorna iaf efter ett par år. Alla hus rör sej över åren, och då bildas sprickor. Dessa vill jag inte ha och för att förhindra dem sätter jag renoveringsduken tvärs över skarvarna på gipsskivorna. Sen är det bara att måla med takfärg och hoppas på det bästa.

Nu ska jag ta tag i middagslagningen, och hoppas att jag får i mej åtminstonde en liten portion.


XOXO
Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En string på väggen

Jag är den stolta ägaren till två stycken stringhyllor. Tyvärr är de lite illa medfarna. Men det är inget lite sandpapper och ett par burkar färg kan bota.

Då är det bara orken som sätter stopp. Men innom en snar framtid skall jag ge dem nytt liv och ett nytt hem. Någonstans i köket! Men de gör sej lika bra i hallen, kontoret eller vardagsrummet.

Har man dock inte samma tur som jag att äga ett orginal, så kan man köpa nytillverkade stringhyllor i alla möjliga varianter. EM i Piteå, som ligger vägg i vägg med mej på Colorama, har både orginal versionen och den nya i plexiglas.

String hyllan har prytt svenska hem sedan slutet på fyrtiotalet, designern Nisse Strinning var en av dom som lade grunden för det som idag kallas "scandinavian design".

Vill du veta vilka varianter som finns kan du gå in på hemsidan och klicka dej runt.delar till stringhyllandelar till plexi hyllorna


Här ovan ser ni alla delar till String och String Plex

Stringhyllan för mej är en väldesignad flexibel och funktionell möbel som håller i alla tider. Men det är väll det som kännetecknar "scandinavisk design". Det tidlösa och enkla formspråket, tillsammans med den funktionella designen. Kort och gott möbler som tilltalar den stora massan.


XOXO
Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gammal vänskap

Jag har funderat på det här med vänskap. Vem räknas som vän och vem räknas  som bekant? Min deffinition på en vän är en person som man kan träffa efter låt säga fem år, och plocka upp relationen där man slutade för alla dessa år sedan.

Sen behöver det ju inte ha gått flera år, det räcker med veckor eller månader. En anna sak som flyttar över en människa i min vän kategori, är människor som inte kräver något i utbyte. Som inte enbart ringer när de vill ha hjälp, utan bara för att de saknar en.Jag har under åren skaffat mej en hel del bekanta, lösa relationer som jag plockat upp på min väg genom livet. Detta är människor som jag värdesätter tillräckligt för att vilja hålla kontakten, men de är inte så pass bra bekanta att jag berättar mina innersta hemligheter för dem.

Sedan har jag ett fåtal vänner som jag oavsett hur läng sen det var jag träffade dem senast, fortfarande har detta osynliga band till. En del har jag kännt sen jag var barn, andra har bara klickat och genast har de hamnat i mitt vän fack. Dessa utvalda personer kan jag ohämmat vräka ur mej allt som hänt sedan vi senast sågs utan att de ifrågasätter varför jag talar om det för just dem. De förstår!En av dessa vänner ringde mej igår. Helt från de blå så fanns hon på andra sidan luren. Jag kände riktigt hur jag blev varm i själen av att hon ringde mej!

Vi pratade om ditt och datt. Om våra gemensamma vänner, om respektive familjer, om händelser glada och sorgsna som hänt sedan vi talades vid sist. Jag talade om min huvudvärk, hon om sina två nya barn. Vi pratade relationer och hjärtesorg. Och det känndes bra!

Jag undrar ibland varför det tar så lång tid för mej att ta kontakt med vissa av mina vänner. Jag har några stycken som jag tyvärr tappat kontakten med. Vänner som jag saknar nått kopiöst. Vänner som utgjort en stor del i min utveckling till att bli den jag är idag. Vänner som jag inte för mitt liv skulle velat vara utan.

Tack vare Facebook har jag hittat en av dem, och återfått kontakten med en annan. Så till alla er som inte tycker om dessa sociala citer, tänk bara vad mycke bra det kommer ur dem! Se inte bara det negativa, och fula. Sen så kan jag ärligt talat säga att de flesta av mina "vänner" på Facebook bara är ytliga bekanta, men det är ändå trevligt att kunna hålla sej uppdaterad på vad som händer i deras liv, OM jag vill.

Däremot så tappar man den personliga kontakten. Och det är lätt att glömma att man inte är bästis med alla. För jag delar med mej av både det ena och det andra både här på bloggen och på min Facebook sida. Det är ju bra att jag inte har nått att dölja :)

Så på tal om vänner så kan jag bara råda er till att inte skjuta upp dem på framtiden. Ta er i kragen och ring. Det kan hända att de sitter och längtar efter att tala med er, precis lika mycke som ni vill tala med dem. Och jag kan garantera att inga av era riktiga vänner skulle bli arga eller ledsna om ni ringde och talade om att ni saknade dem!!!

Tänk på att livet är flyktigt och att vi aldrig kan veta vad som kommer att hända, även dina vänner kan råka ut för tråkigheter och behöva en axel att gråta mot, både av glädje och sorg. Förspill inte den tid du har utan nyttja den till fullo. Då kommer du att finna att du har betydligt färre "om" kvar när det är din tur att somna in.

Har du någon vänn eller släkting som du förlorat kontakten med? Vad skulle du säga till dem om du sprang på dem igen?XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


ZZZZ...Zova

Har nu äntligen fått sova ordentligt. Närmare bestämt 29 av de senaste 32 timarna. Kan dock inte säga att jag är speciellt utvilad, då jag endast kan sova om jag äter sömntabletter. Och dom blir jag TRÖTT av, Så trött att jag knapt kan hålla ögonen öppna.

Propavan + Citodon = trött Tess.

Så nu ska jag vända mej om och sova en stund till :)

Jag har ju några timmar att ta igen. Speciellt eftersom att jag inte sovit ordentligt på över tre veckor. Huvudvärken sitter i. Jag känner den så fort jag vaknar och den finns med mej när dimman tätnar och jag slocknar. Skildnanden med sömntabletterna är att jag inte vaknar av värken var tionde minut. Nu kan jag sova MÅNGA timmar i sträck.

Så Glad påsk och sov gott. jag återkommer med nått mer intressant så snart jag kan kravla mej upp ur sängen!

Natti natti

XOXO Tess

Matbloggstoppen
RSS 2.0