Blommande tårtor

Såhär dax på året är det rätt naturligt att vi inspireras av naturen och den spirande grönskan utomhus. Ialla fall så finns den överallt i tidningar och på nätet även om den inte riktigt nått våra breddgrader ännu :)

En av vårens trender när det gäller blommor och bordsdekorationer, är att skapa små eller stora "bakverk" gjorda av blommor. Detta är ingen ny ideé men den är rätt så kul om man vill göra en dekorativ och enkel bordsdekoration.

Jag gjorde själv en variant av "bakelser" till min svägerskas bröllop frå ett par år sedan.

Så låt er inspireras av följande bilderBilderna är lånade från allt i hemmet


Jag använde det som fanns i trädgården + ett gäng rosor, det gäller att arbeta med det man har. Om man gör det behöver det inte alltid bli så dyrt ;)Bild: Tess


SÅ HÄR GJORDE JAG:

1. Utgå från den storlek du vill ha, tex. ditt tårtfat eller arsetten du vill använda som botten när du mäter
upp oasisen. Se till att tårtan/bakelsen inte blir för stor i förhållande till fatet.

2.
Jag använde en kaffekopp som mall, sen skar jag till den blötlagda oasisen med en kökskniv. Om du skall göra en tårta lägger du ihop två oasisbitar, använd t ex en. Håll ihop oasisbitarna genom att linda
sytråd runt och knyt.

3. Linda liljebladen runt oasisen, fäst med knappnålar. Linda metalltråden önskat antal varv och dekorera med valfritt tillbehör, jag valde pärlor eftersom Catharina skulle ha dem i brudbuketten också. Skär av rosornas stjälkar diagonalt men spar ca 2 cm. Stick ner i oasisen.

4.
Använd en liten kniv och skär till önskad längd på ormbunksbladen som du täcker bakelsens topp med. jag använde även de rosenblad som blev över sen jag skurit av stjäklen. 

Du kan givetvis välja vilken sorts blommor som hellst, se bara till att du inte har ett allt för spretigt färgschema, tänk på när och var du skall använda dem och utgå från det. 

Lycka till!

XOXO Tess 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen