Design Special - Lampor

Jag har fått för mej att jag vill ha en gul lampa i lounge delen i vårt nya "allrum". Gult känns fräscht, välkomnande och somrigt, och jag bara älskar färgen.

På begränsade ytor.

Så en lampa blir alldeles utmärkt. Jag har sett några fina exemplar på olika bloggar, men de flesta är orginal från sextio/sjuttio-talet fyndade i någon välsorterad secondhandbutik. Jag har än inte haft turen att springa på någon själv.

Däremot har jag hittat en något spretigare variant hos Möbelvärlden. Modellen heter Himiko och finns i sju färger däribland gult. Priset ligger på rimliga 745:-, men den är inte riktigt rätt. Jag hade tänkt mej en rundad metallskärm med en enkel sladd, inget krusidull alls. Lite som Verner Pantons Flowerpot modell större. Den på bilden nedan kommer från Frapp.se och kostar 1799:-. Här kan du välja mellan sju olika färger bla. gult, lila och turkost.


Himiko, 745:-Flowerpot, 1799:-
Bilder: Möbelvärlden och Frapp.se


Medans jag ändå är ute och letar lampor, kan jag ju passa på att lägga upp några andra godbitar jag också fan hos Möbelvärlden. Priserna varierar kraftigt, men så är det ju ofta med design objekt. Vissa av lamporna är relativt nya, medans andra är riktiga design klassiker som Tom Dixons Mirror Balls.

På tal om Mirror Balls så är dessa lampor mitt andra alternativ till loungen. Problemet är bara att jag då vill ha ett helt kluster och då drar priset iväg ordentligt, men drömma måste man ju ändå få göra.


Clover pendel, 3610:-Mirror Ball från 3350:-
Copper shade, 3950:-Jeeves, 2190:-
Sky Garden, 17.975:-Lampel, 2250:-

Bilder: Möbelvärlden


Och så några riktiga "drömar" lampor, priserna här är riktigt "fantastiska" och då menar jag FANTASTISKA.

Om jag någon gång blev miljonär skulle jag köpa en Kumulus lampa, Även om den inte igentligen stämmer med min stil finns det nått som drar mej till sej. Kanske kan det vara att den påminner mej om en sommaräng, och sommaränger brukar vara fyllda med fjärilar.

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag är alldeles galen i dessa fantastiska små varelser. Långsökt, javisst. Men det är den bästa förklaringen jag kan komma med :D


Ether 150S, 39.800:-Konfetti, 33.500:-Kumulus 95cm, 55.000:-

Bilder: Möbelvärlden


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, så många fina lampor du visar!

Tack för tipsen:) Jag ska genast kika vidare.

Jag letar fortfarande efter lamor till vårt matsalbord .....

kramis

2010-04-22 @ 05:54:32
URL: http://lotenlind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen