Hur du bäst visar upp dina Fotografier

På bilden nedan ser nu en bra balacerad fotovägg, viken utgör ett vackert blickfång. Det är dock inte alltid vi placerar våra foton på det här sättet. Att sprida ut bilderna i hemmet kan göra att fotona tar överhand.

Jag precis som de flesta andra älskar jag att rama in bilder på mina vänner eller viktiga ögonblick & minnen, men det kan vara svårt att bestämma sej för vilka bilder som hamnar i ramar och vilka som hamnar i fotoalbumet istället.

Det finns människor som har vartenda ögonblick av sina liv representerade på sina väggar, de har till och med foton på toaletten. Ni kanske håller med om att det kan kännas pinsamt att ha gammelfaster Sara stirrandes på sej när man vill vara ifred på toaletten!
Visst finns det trevligare sätt att visa upp sina bilder, än på bilden ovan :)


Å andra sidan känns det förvirrande att komma in i ett hem som inte har en enda bild på dem som bor där eller deras nära och kära. Inte ett endaste litet släktfoto eller en bild på en vänn, ingenting.

Själv föredrar jag en lagom mix av foton. Här kommer några tips som hjälp på vägen.

Rotera dina bilder, byt ut dem med jämna mellanrum, lägg undan en del av dina fotoramar och ta fram nya.

Köp en digital fotoram här kan du lägga in ett urval av dina favoritbilder utan att de tar över hela rummet.

Lägg in personliga bilder som skärmsläckare. Här kan du skapa en slideshow med dina favorit människor eller platser i världen, som sedan kommer glida runt på din dataskärm.

Lägg ett fotoalbum på vardagsrumsbordet, nu när digitalkamerorna har tagit över marknaden är det färre och färre som köper fotoalbum.
Själv pysslar jag med scrapbooking och de gör att det blir så mycke roligare att blädra igenom fotona om och om igen. Men jag minns också hur jag satt uppe i timmar och bläddrade igenom morfars alla album och mindes tillbaks till svunna tider.
Digitalkameror i all ära, det finns fortrarande fördelar med riktiga fysiska papperskopior :)

Dela med dej av dina bilder 
på pixbox eller flickr. När du gjort nått riktigt trevligt ät det ju kul att dela med sej av sina minnen till sina vänner. Och vart kan fler ta del av dem än på nätet?

Tillsist undrar jag hur ni förvarar era bilder? 

Själv förvrar jag mia bilder på en extern hårddisk, tills jag behöver dem till scrapbookingen. Då skriver jag ut de bilder jag vill ha för just den layouten.

Båda sätten har sina nackdelar. Biler har lätt för att bli förstörda, brand eller översvämningar tex. Digitala bilder kan raderas av misstag eller vid datahaveri. 

Så hur förvarar du dina bilder?

- Som papperskopior, eller på CD-skivor
- På datorn
- I fotoramar för att sedan kasta dem och byta ut dem mot nya


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Åse - Interiörguiden

Jag gillar verkligen den översta bilden med alla svartvita foton och så en färgglad bild och en knallröd klocka i mitten.Jag älskar fotografier men har begränsat de flesta till sovrummet där minnen från våra resor hänger på väggarna. Jag bränner bilderna på CD-skivor men överväger att skaffa en extern hårddisk också. Jag framkallar alltid ett urval av alla de bilder jag tar, jag tycker fortfarande om de gamla hederliga pappersfotona.

2010-04-26 @ 21:19:08
URL: http://interiorguiden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen