Gör om dina loppisfynd

Ibland kan det vara svårt att hitta precis det man letar efter. Speciellt om man som jag alltid vill ha det som inte finns. Man kan få spendera timmar med att leta efter precis rätt sak, för att upptäcka att den inte finns kvar i rätt färg, eller så har den aldrig funnits.

Jag har då tre tips för att få till den rätta stilen på dina prylar.

- Dekorera
- Måla om
- Klä

Det du behöver är fantasi. Att kunna se ett föremål i en loppisbutik eller på stan och se potensialen i dem. Har de rätt form men fel färg, finns de inte tillräckligt många likadana, eller vill du ha flera lika men i olika storlekar.

Genom att dekorera glasburkar, vaser eller vanliga drickesglas med tunna papper, kan du få till en grupp matchande vaser till ett stileben du kan vara stolt över. Fördelen är att du kan göra så många du behöver och du kommer garanterat att vara ensam om dem :D
Bild: Apartment theraphy


Om du som jag gillar att måla så kan jag rekomendera att köpa upp dej på vackra, tilltalande saker och sedan måla dem i önskad färg. Sprayfärg är att föredra, men de finns inte i så många kulörer. Därför brukar jag köpa provburkar av vanlig väggfärg och måla med en pensel av syntetborst.

Vill du ändå spraya dina saker, se då till att spraya i tunna lager och att inte vänta för länge mellan varven, då färgen kan resa sej. Vänd sprayburken upp och ner och töm munstycket mellan varje varv, då täpps inte flaskan igen.
Bild: Apartment theraphy


Gillar du att sy kan du använda spillbitar till att dekorera gamla syltburkar mm till söta förvaringsburkar för smycken eller annat smått och gott.

Du kan även koka egen saft eller sylt att hälla i dina egendesignade flaskor/burkar, dessa blir fina värdinnegåvor nästa gång du blir bjuden på middag. När burkarna är tomma kan även din väninna använda dem som förvaring :)
Bild: Apartment theraphy


Så nu är det bara att hålla ögonen öppna efter lovande objekt och låta fantasin flöda fritt :)

Kanske rent av nått att tänka på nu när morsdag ligger runt hörnet. Jag vet att jag iaf föredrar hemmagjorda gåvor framför färdigköpta, det ligger mer tid och energi bakom dessa!

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen