Gummigolv

Jag får ofta frågor om golv av olika slag, ett av de som ligger mest rätt i tiden nu är gummigolv. Tyvärr så är de rätt dyra men slittåligheten uppväger med råge priset.

På Colorama i Piteå har vi en variant av dessa golv från Trelleborg ( leverantören heter så ), mattan kommer i rullar på 1,4 meters bredd och priset ligger runt tusenlappen/m2 om man inte köper en helrulle på 14 meter, då kan man komma undan en aning billigare. Mattan finns i två utföranden, en med pestiller ( knoppar på ca 3 cm) och en med "durkplåts" räfflor. De kommer i ett ental dämpade kulörer anpassade för offentlig miljö då detta är huvudmarknaden.

De har dock blivit vanligare att kunder vill ha dessa mattor i framförallt köket och badrummet. I kök går det utmärkt men till er som vill ha dem i badrummet måste jag komma med tråkigt besked, de är inte godkända för våtrum. För det första för att de inte går att vika ner dem kring golvbrunnar, och för de andra så är de inte våtrumsklassade och godkända.

Tycker ni att priset är för högt har jag hittat en annan leverantör som saluför gummigolv men i plattform. Dessa kommer från Altro och heter Novula Stratus, och deras Plattorna är 50*50 cm och priset landar runt femhundra kronor/m2. Även här är färgerna dämpade, men de finns i både svart och vitt, vilket är de mest efterfrågade färgerna.

Sen så finns det även en leverantör som heter Nora som också tillverkar gummimattor, men denna leverantör har jag väldigt lite info om priser mm. Men jag skall ta reda på mer så snart jag är tillbaks på jobbet, om det inte finns någon där ute som redan har erfarenheter av denna leverantör, då skulle jag vara tacksam för all info ni kan dela med er av. Det jag kan tala om är att här finns det några mer färgstarka alternativ för den som är lite vågad.

XOXO Tess
Kommentarer
Postat av: Carola E

Tackar allra ödmjukast för detta inlägg! Är så sugen på detta golv i pojkarnas rum och har surfat runt och sökt efter det på nätet men utan resultat. Men nu så!!

2010-04-11 @ 14:21:32
Postat av: Kaj Hällgren

Hej Tess!

Man får numer även tag i Novula Stratus gummimatta från Altro via oss på Colorama Piteå. Plattorna ligger på ca 500:-/m2. Vi hörs senare Tess, fortsatt trevlig helg. /Kaj

2010-04-11 @ 14:39:34
Postat av: Eric

Dear Manager,Glad to know that you are on the market for rubber moulding & rubber extrusion. Apply to be your supplier.Todo Rubber company specializes in this field for 10 years, we are sub-supplier of GM China and

TOYOTA Australia.Our main products are as below,

1. Rubber moulding: Rubber buffer , anti vibration, rubber bellow, rubber gasket

2. Rubber extrusion: edge trim, door seal, glass seal, rubber cord

3. OEM Rubber PartsPlease send me email for more information & inquiry.Best Regards,

Eric (Mr.)

International sales

Todo Rubber Co., Ltd

Sealing Solution SupplierVAT No.: 370203661251122Add.: Liuting Industrial Zone, Shuangyuan Road

Chengyang Disctrict, Qingdao, Shandong, ChinaT: (+86 532) 8771 - 0079

F: (+86 532) 8771 - 0769

E:todorubber8@todorubber.com

H: www.todorubber.com

2012-05-30 @ 11:30:27
URL: http://www.todobelt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen