Kitschigt värre

Att säga att det finns många stilar är ingen överdrift. Att det sen går att vinkla varje stil på ett flertal olika sätt gör det ju inte enklare.

I vår "familj" händer det rätt ofta att vi fastnar för samma saker. Ska man då låta bli att köpa det man värkligen vill ha för att någon annan hunnit före? Mitt svar på frågan är ett rungande NEJ!

Bara för att du har samma tapet i vardagsrummet betyder det inte att era rum kommer se exakt lika dana ut när de väl är möblerade och klara. De saker du väljer att sätta in kommer garanterat att variera från vad din väninna eller syster väljer. Detta kommer att göra att det kanske inte ens går att se att det är samma tapet.

Desamma gäller för tyger och andra prylar.

I min bekantskaps krets så är det åtminstone fyra stycken som har exakt likadana väggklockor med lösa siffror, men inte en av dem ser likadan ut på väggen, fast de är identiska i kartongen. Det som skiljer är personlighet och stil.

Det jag ville komma till är att alla stilar går att göra personliga.

Jag bor i en sextiotals villa på Djupviken i Piteå. Runt omkring i området finns det dussintals hus byggda vid samma tid. Det som skiljer är vad de som bott i husen valt att göra med dem.

Mitt hus var relativt orört när vi flyttade in. Jag ville modernisera, men inte tappa uttrycket på huset. Därför har jag valt att mixa. Jag har sparat vissa detaljer, som gabondörrarna med sina fönster ovanför. Utöver att jag vill ha ett modernt hem med en air av sextiotal vill jag också ha det mysigt och hemtrevligt.

För att få inspiration så letar jag på nätet och här sprang jag på en sida som heter kitsch.se här finns en massa fina saker som skulle kunna hjälpa mej att få den rätta toutchen på mitt hem.

Här kommer ett smakprov på saker jag skulle kunna tänka mej.

canvastavla 35*35cm 590Krplastkorg 35krkylskåpsmagnet 55krLP-skålar 125krcanvastavla 35*35cm 590kr

ljusslinga 335kr

kakeldekor 6-pack 119krplastkorg 39kr


Det gäller att hålla ballansen, så jag ska ta och tänka igenom ordentligt innan jag börjar köpa på mej en massa saker. Det är ju så lätt att köpa saker bara för att saker och ting är fina, men försök att hålla dej. Köp bara sådant som du vet vart du skall placera, då är det lättare att sålla.

XOXO Tess

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen