Rensar dax!!!
Ibland är det nödvändigt att gå igenom sina tillhörigheter. Tex om du skall flytta till ett mindre ställe, eller flytta ihop med någon annan. Ibland är det bara så att ens föråd värkar ha förökat sej under vintern och helt plödsligt inte längre verkar rymma allt du vill ha in.

Hur som hellst så verkar det alltid dyka upp saker vi inte visste fanns när vi dyker ner i våra lådor och kartonger. Hur många av dessa saker behöver vi egentligen? Vilka saker har vi spart för att vi verkligen kommer använda dem och hur många av dem ligger nerpackade av sentimentala skäl? Vilka av dessa tillhörigheter kan vi leva utan? Om du nu verkligen tänker efter.


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag har listat tio saker, utan imbördes ordning, som man faktiskt kan leva utan om det nu skulle råka vara så att föråden behöver minimeras.

- Kollektionen med actionfigurer eller barbies du hade som liten. Är det nu din hobbey att samla på något av dessa, så ska du naturligtvis behålla dem annars kanske de kan göra någon annan glad om du säljer dem på Tradera eller Blocket. 

- Finporslinet kan lika gärna användas till vardags, speciellt om ni nu har två uppsättningar. Visst är det roligt att ha en "fin" service men de tar en massa plats och så får du ju inte njuta av dem så ofta som du skulle kunna. Så mitt råd är att ta in lite mer lyx i vardagen.

Köksassistenten denna stora otympliga sak som vi lovade att vi skulle använda åtminstonde en gång i månaden, får ofta stå i ett skåp och ta plats. Har du dåligt med utrymme klarar du dej lika bra med en enkel elvisp eller stavmixer. 

- Expressomaskinen är värkligen en het potatis idag, var och varannan har en ståendes på köksbänken. Men ska du flytta till en liten lägenhet med en skrubb till kök kanske du får skicka även denna på Blocket.

- Släktfotona som alltid har hängt på väggen eller stått i någon bokhylla kanske behöver få sej en genomgång. Investera i en burk färg och måla ett gäng ramar i samma färg. Sen väljer du ut de bilder du verkligen vill ha och gör ett kollage på en bestämd del av en vägg. Detta gör att det ser mindre stökigt ut, och att de tar mindre plats. Lägg resterande bilder i en kartong i förådet så kan du byta ut motiven när du känner för det. Detta gör att du får en helt ny vägg + att du inte blir less på släktingarna mellan varven.

- CD samlingen känns idag rätt daterad. Håll med om att du som jag hellre har musiken lagrad på din dator. Fördelen är att musiken blir mer lättillgänglig och att du inte behöver någon speciell förvaring till dina skivor.

- Gamla skolböcker kommer du aldrig att titta i igen oavsett hur intressant du tyckte ämnet var när du pluggade. Textböckerna blir snabbt daterade och vill du fräscha upp dina kunskaper finns ju alltid wikipedia. Dessutom kan du få igen en del av pengarna du lagt på böckerna om du säljer dem på en gång.

- Kläder du aldrig använder gör sej bättre på någon som inte har några alls. Sparar du den där tröjjan eller klänningen för "speciella tillfällen" som aldrig verkar komma? Sätt som regel att om du inte använt ett klädesplagg åtminstonde en gång under de senaste sex månaderna, så måste du skänka det till Myrorna. Du kommer troligtvis aldrig att använda dem igen.

- Trasiga eller skadade prylar kommer troligtvis aldrig att bli lagade. Då är det bättre att kasta dem och införskaffa nya om du mot förmodan skulle behöva en likadan igen.

- Skrymmande sterioutrustning är idag helt onödig. Ett suroundsystem behöver inte ta upp halva vardagsrummet för att låta bra. Dessutom klarar man sej rätt bra med en dockningsstation till sin Ipod, om man nu råkas ha turen att äga en sådan :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Vad sparar du på för onödiga saker? Tänk efter en extra gång när du skall till att vårstäda. Du kommer att känna dej så mycke bättre efter du gjort mer plats i ditt hem för saker du verkligen behöver och använder.

Har jag glömt nått som du tycker är riktigt onödigt att spara på? Lämna gärna en komentar så skall jag lägga till dem i mitt inlägg :D


XOXO Tess 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen