Tapet i taket

Jag gillar att göra oväntade saker. Detta gäller inte bara i livet utan främst i inredningen. En av dessa saker som jag vill pucha en aning extra för är att sätta tapeter i taket, eller måla, eller sätta stickers.
Vitsen är att lägga en extra dimention till rummet.

Taket är en del av rummet som ofta glöms bort, man målar det vitt när man gör om resten. Bara för att det skall vara fräsht. Men varför inte lägga till det där litta extra? Varför måste det vara just vit?

Själv har jag haft flera olika färger på mina tak + att jag både hunnit tapetsera och använda stickers. Det ger rummen en mer personlig och genomtänkt känsla.

Innan vi renoverade hela övervåningen hade jag snabbrenoverat vardagsrummet. Jag hade målat ena delen av rummet i en sandfärgad kulör och andra delen i en gråbrun nyans, Substans heter den om ni köper Jotunfärg. En av mina favoriter bara för att den är så svårplasserad, ibland är den grå ibland brun, helt lovely.

Tillbaka till saken nu, istället för att måla taket vitt målade jag det i samma sandfärg som väggarn.  Jag lovar det blev inte mörkt, de flesta uppmärksammade inte ens att det inte var den vanliga vita färgen.

Vad jag vill ha ut med det hela är att du inte skall vara rädd för att ta ut svängarna, och glöm för allt i världen inte att taket också är en del av rummet som du kan smycka på det ena eller andra sättet :)
Det finns tapter speciellt framtagna för tak, men de är rätt så pricey, varför inte låta fondväggen fortsätta upp en bit, eller ta favorit tapeten och sätt de i taket istället för på väggen. Det gjorde jag i dotterns rum och det gjorde det så mycke lättare att möblera, då hon har ett väldigt litet rum.


Låt fantasin flöda och glöm inte vad jag sagt, det tål att tänkas på nästa gång du skall renovera :)

XOXO Tess

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen