Gult/Ockra höstens accentfärg

Vid det här laget vet väll de flesta att petrolium och blått är höstena stora trend färger. Vad som inte är lika självklart är att gult passar ypperligt som accent.

Dessutom bor gult utomordentligt vackert ihop med svart/vitt som många idag har som grund i sina hem. Så här kommer likte inspirations bilder på temat gult.
Titta och njut :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tapet istället för kakel

Jag vet att detta är ett gammalt knep vid det här laget. Men det tål att nämnas igen och igen och igen. Det är ju så enkelt att byta ut tapeten mot en annan. Inget kakel som skall knackas, ingen vägg som skall spacklas, ingen fogning. Tänk vad enkelt det kan bli.

Dessutom så räcker det oftast med en rulle tapet (om du inte har ett extremt stort kök med kilometervis av bänkytor) viket gör att det blir ett billigt alternativ dessutom.

Sen så har även tapetleverantörerna börjat titta efter mönster som fungerar att lägga på tvären, och då menar jag inte bara ränder. Så jag vågar nästan lova att om ett par år finns det till och med enkoma tapetkartor enbart för "kakling" :)Tips från coachen - till ett helvitt kök gör sej en tapet med vit bakgrund bäst. Vill du ändå ha nån forn av färg försök att hålla den så ljus som möjligt.

Den vita färgen gör att mönstret poppar ut, medans en svart eller mörk bakgrund dels delar av väggen men också skapar känslan av att väggen kommer närmre. Vilket inte är så bra i ett kök där utrymmena oftast inte är så väl tilltagna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Höst nytt från IKEA

Lampan Gyllen har en skön retro känsla i sina mönster, här nedan ser ni mina favoriter. Många av höstens nyheter från IKEA finns att få i blått. Så kanske äntligen den hypade färgen slår igenom på bred front :)


Formgivare: IKEA of Sweden/Malin Åkerblom, Pris 599:- respektive 399:- finns i fyra olika mönster.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

IKEA ordnar sveriges största heminredningsloppis

Den 4 september öppnar IKEA sina parkeringar för sveriges största heminredningsloppis. Mellan 9.00-15.00 kan du som är IKEA- Famely medlem boka ett bord, du får ett pressentkort värt 300kr att handla för som tack + eventuella förtjänster från din försäljning. Gå in och anmäl dej på ditt närmaste IKEA varuhus.

Antalet platser är begränsade så vänta inte för länge, en förutsättning för att detta skall bli bra är ju att uppslutningen blir stor :)

Jag rekomenderar även er som inte vill ställa ut att bege er till ikea denna dag, då det finns chans att fynda gamla favoriter som inte längre finns i produktion!!!
Pressbild: IKEA

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Stickade vaser - Ferm LIVING

Stickat är en trend som passar ypperligt så här framåt höstsidan. Detta har Ferm LIVING snappat upp och lanserar en serie med vaser i olika varianter av stickade beklädnader.
Dessa vaser är 12-16 cm höga och kostar från 29,95 eur. Är du händig kan du sticka ditt eget fodral och klä en cylindervas i glas. Då kan du välja sticksätt och färg för att matcha din egen stil :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Veckans Citat

"It's the journey that's important,
Not the getting there!"

Detta är en stof ur John McLeod´s dikt, A Motivational Poem. Och det är en rad som beskriver min livsfilosofi till punkt och pricka. 

Tänk bara på hur mycket vi hinner lära oss innan vi är framme vid vårt mål. Ibland kommer vi på avvägar och hamnar i situationer eller träffar människor vi inte skulle mött annars, Människor eller händelser som ändrar vårt liv för alltid. Vad är då viktigare? Resan eller målet .

A Motivational Poem

It's The Journey That's Important...
Poet: John McLeod

Life, sometimes so wearying
Is worth its weight in gold
The experience of traveling
Lends a wisdom that is old
Beyond our 'living memory'
A softly spoken prayer:

"It's the journey that's important,
Not the getting there!"

Ins and outs and ups and downs
Life's road meanders aimlessly?
Or so it seems, but somehow
Leads us where we need to be,
And being simply human
We oft question and compare....

"Is the journey so important
Or the getting there?"

And thus it's always been
That qestion pondered down the ages
By simple men with simple ways
To wise and ancient sages....
How sweet then, quietly knowing
Reaching destination fair:

"It's the journey that's important,
Not the getting there!"

 


Vill Ha - mina drömmars bil

Ibland så hittar man saker som man bara måste ha. Andra saker drömmer man om i oändliga tider utan att någonsin komma ens i närheten av att äga dem.

Jag har en dröm som jag haft sen jag var sexton och för första gången på allvar började fundera på det här med bilar. Jag är en Volvo tjej rakt igenom och skulle aldrig ens titta på något annat, om det inte var en Porsch.

Porsche GT3 RS. Det är min drömbil. Från början var det en 911 cab jag ville ha men nu har jag övergått till en något modernare variant. Jag kommer aldrig att ha räd att köpa en, om jag inte skulle gå och villa jackpotten på LOTTO eller nått sådant. Det förutsätter ju att man faktiskt också spelar någon gång, vilket jag inte gör.

Så jag lär få fortsätta drömma om den perfekta bilen.

Men jag klagar inte, jag är så nöjd med min Volvo V70. Den är blank, den är svart och den går som en klocka. Precis en sådan bil som jag behöver. Att jag sedan drömmer drömmar om en sportigare variant det hör väll bara till :)

Pris 
Från 1 104 000 kronor.

Motor

6-cyl längsmonterad boxermotor med 2 överliggande kamaxlar per cylinderrad och 4 ventiler per cylinder. Kompression 12:1. Borrning/slag 100/76,4 mm, volym 3 600. Max effekt 415 hk (305 kW) vid 7 600 r/min. Max vridmoment 405 Nm vid 5 500 r/min.

Kraftöverföring
Motorn bak, bakhjulsdrift, 6-växlad manuell låda.

Fjädring/Hjulställ

Skruvfjädring, krängningshämmare och gasstötdämpare fram och bak. Fram fjäderben och undre triangellänkar, bak multilänkaxel.

Sytrning

Kuggstång med variabel utväxling, servo. 2,6 rattvarv.

Bromsar

Ventilerade och borrade skivor fram och bak. Låsningsfritt system, antispinnsystem.

Hjul
Fälg (fram/bak) 8,5/12 tum, däck 235/35-305/30 ZR19.

Mått/vikt (cm/kg)

Axelavstånd 235, längd 443, bredd 181, höjd 128, spårvidd fram/bak 149/151. Tjänstevikt 1 395, maxlast ca 285 kg. Tank 90 liter.

Fartresurser
 
Acceleration 0-100 km/h 4,3 s, toppfart 310 km/h.

Bränsleförbrukniung*
Blandad körning 1,3 liter/mil enligt EU-norm.

Om man tittar på prestandan så verkar det ju vara en riktigt riktigt bra bil. Det finns säkert bättre på marknaden men mitt hjärta har alltid och kommer alltid att klappa lita extra varje gång jag hör namnet Porsche. Bara det är värt pengarna :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Stateless & Placebo

För några dagar sedan la jag upp några av mina favoritlåtar just nu. Här kommer två till.

Denna gång är det både texten och musiken som kryper under skinnet på mej, lite melankoliskt så här på lördagskvällen :)Stateless - BloodstreamPlacebo - Running Up That Hill

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

White the new Black - Höstnytt från Midbec

Ja kartan heter så, men de flesta tapeterna innehåller svarta inslag. De som inte gör det är ruskigt mycke snyggare i sin svarta variant än i sin vita.

Om ni är besatt av tapeter som jag är så, känner ni nog igen två av tapeterna på bilderna nedan, de fanns redan sedan tidigare i butikerna,. Skillnaden är att de nu ingår i en kollektion, istället för att endast finnas i kartong (detta betyder att butikerna måste ta hem dem på lager för att kunna sälja dem, och det är det inte alla som gör) 

Som tur är kommer de nu att finnas tillgängliga för alla, då de är riktigt riktigt läckra, och har en otrolig 3D effekt då de sitter på väggen. Många av mönsterna har även lackeffekter som ytterligare förstärker intrycket av djup.

Min personliga favorit finns det inga bilder av på nätet, men jag lovar att lägga upp en bild i efterhand för att visa den :)Bilder: midbec.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Den perfekta kärleks- förklaringen???

  
"I used to think love wasn't worth fighting for, but when I saw you I was ready for war."

Visst älskar vi tjejer en omvänd syndare, eller snarare chansen att få omvända dem själv. Kärlek är inte lika spännande om man får den utan att ge något i utbyte. I alla fall inte kärleken mellan kvinna och man.

Kärleken till ett barn eller till ett djur MÅSTE vara kravlös. Sådan kärlek får inte ges med krav på motprestationer. Här är det omtanke och viljan att beskydda som skall vara grunden till kärleken.

Kärlek borde vara fredlig. Kärlek borde vara mjuk och varm och omhuldande, men visst skulle det kännas bra om någon sa dessa ord till dej? 

För att kärleken skall hålla sej brinnande så måste vi ständigt nära den, det måste finnas vissa element av spänning.  

Även om jag själv hoppas dagligen att människorna runt omkring mej skall få leva lugna och fridfulla liv, så måste jag medge att jag själv gärna vill ha lite spänning. Ett liv utan motstånd skulle tråka ut mej på två röda.

Tänk dock på att kärleken inte får kännas som en börda, den skall vara en källa till glädje inte sorg.

Visst, ibland kan det kännas enklare att ge upp, men de saker som är värda mäst här i världen är saker som är värda att kämpa för.

Hur skulle du förklara din kärlek??? Hur tycker du att den "perfekta" kärleksförklaringen lyder???

Nyheter från Duni - 2010

Här kommer några nya serier från Duni...tyvärr har jag inte hunnit uppdatera mej på deras produkter i sommar...flera av serierna hade passat utmärkt på sommaren grill partyn :)

Men bättre sent än aldrig. Längst ner i högra hörnet på bilderna finner du namntet på serien som bilden representerar. (jag visar inte alla serier...gå in på duni.se om du vill se fler)Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hitta rätt - när du inreder

Om du har problem med att bestämma dej för vilka färger du vill ha i din inredning kan du använda dej av ett enkelt knep.

Hitta en bild som tilltalar dej och utgå ifrån den.

Tänk på att stora ytor som tak och väggar skall hållas relativt ljusa, ju mindre del av ytan i ett rum ju mörkare färg kan den delen ha. Detta kallas för det gyllene snittet och hjälper dej att få rätt balans i din inredning.

Använd dej inte av för många färger. Välj en och använd  den i olika nyanser, vill du krydda interiören en aning kan du använda an komplementfärg till detta. Komplementfärgen är raka motsatsen till den färg du valt till din inredning.

Här kommer ett exempel

InspirationsbildAlternativ 1Alternativ 2Båda dessa alternativ ligger aningens åt det mörka hållet, men om man utgår från bilden så speglar färgerna bilden.

Vitt/svart och hela skalan där emellan kallas den neutrala skalan och är alltid tillåten att ta in i din inredning oavsett vilka övriga färger du valt att använda dej av.

Tänk på att färgen/träslaget på golvet skall vara i en färg som harmoniserar med rästen av rummet. Det skall också vara bland de mörkaste inslaget, då det förankrar rummet och ger det rätt balans tyngdmässigt.

Lycka till!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skriverier

Det här med att skriva böcker gör man inte i an handvändning. Jag har ju som sakg bestämt mej för att lägga lite energi på att skriva. Jag har däremot ingen aning om vart jag ska börja. Därför har jag letat lite tips på nätet.

En sak som är bra att börja med är att göra ett karaktärs index, för att kunna vara konsekvent genom hela berättelsen. Här lägger man in saker som hårfärg, kroppsbyggnad, speciella manerer, intressen, namn och eventuell släktskap med andra karaktärer + allt annat som kan vara viktigt att komma ihåg.

Detta för att slippa gå tillbaks och leta bland tiotals eller hundratals sidor av text efter en enda detalj.

Så detta är det jag ägnar mej åt just nu. Att skapa karaktärer. Det som är svårast är att hitta namn till dem. Namn som jag kan leva med och som passar in på de olika individernas utseende och personligheter, det är lite som att döpa sina barn.

Fördelen är att jag redan i förväg vet vad de kommer att ha för personligheter, utseenden och intressen när jag väljer namnen. Den lyxen har man ju inte när man namnger sitt nyfödda barn :)

Sen gäller det att bygga upp en storyline som man sedan skall följa och brodera ut. Skapa levande miljöer och spännande/intressanta händelseutvecklingar i ett bra tempo.

Ingen lätt uppgift.

Det lär ta tid innan jag ens kan komma igång med själva skrivandet :) Men å andra sidan skriver jag ju för egen del så det spelar ingen roll om jag inte är färdig förän vid pensionsåldern!!!

Förhoppningsvis skall det ju inte ta riktigt så lång tid.

Jag ser dock fram emot att få börja skapa på riktigt, jag har en mängd bilder och känslor i huvudet, nu gäller det bara att få ner dem på papper. Och att få dem att bilda en helhet. :)

Urban Deco - H&M Home

Detta duchdraperi från H&M Home tilltalar värkligen bohemen i mej. Känner du att du har det lite trist hemma kan detta värkligen pigga upp det mest tråkiga badrum. 

Nu är badrummet det rum i hemmet som jag vill ha mest sparsmakat, men i ett helvitt badrum skulle detta draperi kunna bli ett välkommet avbrott.

Plus att det är lätt att byta ut :)

Pris 149:-, så du blir inte ens fattig efter denna badrumsrenovering.Bild: hm.se 

The Arc Table

The Arc Table är en del av serien ARC - som innehåller matbord, stolar, fotöljer och nu soff bord. Troligtvis kommer det även att komma en soffa längre fram.

Bordet är gjort i 11 mm tjock metall, eller 20x20 mm limträ med en glasskiva på. Höjden är 45 cm.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Love the way you lie

Då det kommer till musik är jag en riktig all ätare. Dessutom så fäljer jag inte ett visst antal artister slaviskt utan jag fastnar för vissa låtar.

Ibland är det texten som sätter sej, andra gånger är det musiken eller sångrösterna. Det jag försöker få fram är att mina spellistor mest liknar mixed tapes mer än en albumlista eller en best of platta.

Här är en av mina favoriter för tillfället. Eminem ft. Rihanna med - Love the way you lie.Paret i videon som är så "kärvänliga" spelas av Megan Fox  (Transformers, Jennifer´s Body) Och Dominic Monaghan (Sagan om Ringen, Lost).

Starkt av Rihanna att vara en del av ett sådant projekt så snart efter hennes personliga erfarenheter av liknande slag (no pun intended).

Denna gång är det musiken, tillsammans med gunget i Eminems rap, jag medger att det inte är den första låten med honom som finns med i min iPhone. Stan är en gammal favorit som fortfarande hänger med.Och från Rihanna är det Unfaithful.Umbrella däremot får jag rysningar av, och inte på något bra sätt :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Veckans Citat

"Picturing world peace cannot create world peace, unless the creators are peaceful" St. Germain

Leopardprickar - Höstens hetaste mönster

I höst är det ruter, ränder och prickar som gäller, och hetast av allt är LEOPARDPRICKAR.

Gör som de stora stilikonerna borta i LaLa land och plocka fram "tigern" i dej.

Jag skulle nog inte tapetsera ett helt rum med dessa gul/svarta prickar, men hittar du en pläd, en vas, en kudde eller liknande liten detalj så är du helt rätt ute.

När jag snappar upp de senaste trenderna tittar jag alltid på mode och assecoarerna där, du anar inte vad rätt du hamnar om du bara kan sålla rätt i utbudet.

Det finns tapeter med leopardprickar, och vill du värkligen sticka ut näsan kan du tapetsera en skärmvägg eller en del av ett rum med dem. Kombinera med en i övrigt sparsmakad inredning och du har den edgeigaste stilen i stan.Gör som Nicky Hilton, Cheryl Cole och Dita Von Teese, kör på leopardprickar i höst :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Jimbo från Midbec

Jag ligger lite efter med uppdateringarna på sommarems tapetnyheter. En av dem jag inte hunnit med är Jimbo från Midbec. Detta är en barnkollektion som även fungerar för nostalgiker. Mönstren har en skön retro känsla som gör att de kan fungera lika bra i hallen hos den trendmedvetna som i sonens/dotterns rum.

De festa mönstrena är dock rena barnmotiv, med gulliga djur, skiraffer, lejon och elefanter mm

Färgerna kan också de delas i två olika kategorier. Klara, lekfulla, sprakande kulörer för den modiga och mjuka, milda, försiktiga färger, för den modestare mamman.
Bilder: midbec.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Bloggar via iPhone

Jag har haft lite problem med hur jag ska blogga via iPhone. Nu tror och hoppas jag att jag ska ha fått kläm på det hela. Det är dock ingen garanti att det kommer att lyckas ;)

Som allt annat kommer det nog att ta ett tag innan man får kläm på alla finesser. Saker som att lägga till länkar, bilder mm får vänta ett tag tills jag är mer hemmastadd med min nya följeslagare.

Dagens schema innehåller ett besök på Nolia mässan och för hoppnings vis ett besök hos Faster Lena, som vart ute på vift i snart en månad. Tänk vad man saknar saker och ting när man inte har obegränsad tillgång till dem.

Jag visste dock redan innan att det skulle bli en lång och jobbig separation, däremot så var inte min Tuva beredd på att dom skulle vara borta riktigt så länge. Jag kan inte räkna antalet gånger hon velat åka till Faster ens på två händer.

Samma sak är det med mej och jobbet. Jag har dock vart på "besök" tre dagar förra veckan, och jag tänker "besöka" dem igen nästa vecka. Det får inte gå för lång tid emellan gångerna. Jag har satt som mål att vara där åtminstone två timmar om dagen.

Bara en sån sak som att göra sej färdig att gå dit, är i sej ett prov.

Men jag kommer igång och gör något av min dag. Problemet med att vara hemma en längre tid, oavsett om det är för att du är sjuk, arbetslös, föräldrar ledig eller av annan orsak är att du efter ett tag börjar skjuta upp saker och ting.

Har man obegränsat med tid till sitt förfogande, blir människan tillslut blasé och slutar upp att engagera sej. Detta händer många som går i pension. I alla fall om de inte har några krav på sej. Endel fortsätter att vara en aktiv del i samhället genom olika organisationer, medans andra bara är. Det är den andra gruppen som ligger i risk zonen.

Jag vill inte hamna i denna slentrian mässiga tillvaro och väljer därför att göra något åt det. Annars är risken stor att jag aldrig kommer mej tillbaka till arbetslivet. För tänk om de mot förmodan inte går att bota min huvudvärk? Vad ska jag då göra?

Mitt svar är att ta tillbaka det jag saknar steg för steg och bygga upp en tolerans mot värken. Om jag tar det i små kliv, kanske jag kan komma rätt långt till slut. Det är åtminstone ditåt jag strävar.

Ögonen mot horisonten och så en backe i taget.

Man måste bara bestämma sej för vad man vill ha och gå ut och kämpa för att få det. Det är min inställning till problemet. Ge upp är inget alternativ. För gör jag det, då är det kört :)

Vad skulle du kämpa för? Vad är det som ger ditt liv extra krydda? Kanske du har nått tips att dela med dej av?

Luv U

Avancerad skyltning

Tänk om vi hade sådana här skylt möjligheter i vår butik :)Jag gillar Alice i Underlandet acossiationerna. Nu är det ju inte Kläder vi säljer, men jag skulle älska att ha dessa ytor att styla och inreda :)

Just lovely.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Amazing från Midbec

Här kommer ytterliggare en tapet från Midbec i samma anda som Scherzo, Check-in, Karina-L och Quinta. Samma sammetslena yta och samma finstända mönster. Vilket gör denna kollektion perfekt för det soffistikerade vardagsrummet.

Visst kan du även ha dem i sovrummet och förvandla ett helt vanligt rum till en förtjusande lyxig boudoire. Nyckel orden är lyx, kvalitet och glamour. 
Bilder: midbec.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Min nya bästa vän!!!

Jag håller på och städar i föråden. Lite i taget. Och jag har funnit den optimala hjälpredan.

Vad gör man med alla vinterkläder, extra täcken, kuddar, fritidskläder, filtar mm som man inte använder för tillfället?

Tidigare har jag haft den hopvikta på hyllorna i förådet, men de tar ju sån plats och så blir allt dammigt och smutsigt med tiden.

Nu har jag hittat ett bot för alla sådana problem :)

Mamma hade köpt vakuumpåsar på Biltema, dom finns i två storlekar och kostar från 49,90/2 st. Som hittat. Du suger lätt ur luften med hjälp av en vanlig dammsugare. Sen är det bara att stapla dina platta påsar på hög i förådet :)

Det bästa av allt är att de inte ens tar åt sej någon källar/förådslukt och det finns ingen risk för att det skulle börja mögla då ingen fukt tar sej in.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Författar drömmar

Ligger här och funderar. Vad ska jag hitta på att göra när jag inte kan sova?

Så slog det mej plödsligt, kanske jag skulle skriva en novell.

Jag har inga ambitioner om att bli nästa Leo Tolstoy eller ens Lisa Marklund, men det är nått som kan få tiden att gå. Troligtvis kommer jag att vara den enda som någonsin läser vad jag skriver, men det är inte det som är vitsen med det hela.

Jag har bestämt mej för att skriva pga två saker. Ett sömnbrist, och två för att träna upp mitt ordföråd igen. Om jag inte skriver kommer mina ord att förtvina och dö bort. 

Vad jag skall skriva om har jag ännu ingen aning om. Fantasi har jag aldrig haft någon brist på. Däremot saknar jag struktur i mitt skrivande. Kanske jag skulle ta och göra ett manus. Lägga upp en handling, en början en mitt och ett slut.

Bestämma kapitel, och vad de ska innehålla. Komma upp med namn och karaktärsdrag för personerna som skall utgöra kärnan för min lilla fantasi värld.

Vad det blir för genre vet jag inte heller, men jag har alltid dragits mot det overkliga. Mot sagor och fantasi. Kanske det är åt det hållet jag skall gå.

Tänk så mycket man skulle kunna hitta på då man inte är begränsad av vad som går och inte går att göra. I en påhittad värld sätter jag som skapare gränserna för vad som är rimligt.

Jag återkommer senare, när jag kommit längre i mina planer.

Fast å andra sidan finns det ingen garanti att det någonsin blir mer värkligt än just här och nu. Sånt är ju livet ibland. Ska dock försöka måla en bild av hur, var och när min berättelse skulle kunna utspela sej. Bara det borde ju kunna sysselsätta mej ett bra tag :)


Eco trenden sveper in över landet

Jag har sett den komma.

Eco trenden är här för att stanna. Dagens konsumenter är betydligt mer medvetna om vad det är de köper, var saker och ting är tillverkade och av vad. Speciellt nutidens unga är riktigt heta på potatisen då det gäller återbruk och återvinning.

Ett företag som satsar stenhårt på detta är ReturDesign. Som gör möbler av bland annat återvunnen wellpapp. Vad skulle du säga om en vägghylla av papprör eller varför inte en vagga till lillan gjord av wellpapp???


Hylla: Rock´n´roll , Sittpall: One Happy Ass, Vagga: Cradle allt från ReturDesign

Om du är en av alla som värkligen gillar denna trend, eller bara vill ha något riktigt anorlunda. Klicka då in på ReturDesigns sida för där finns mer att förundras över än det jag visat här =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inredning i höstens tecken - Orange

Nu närmar vi oss onekligen hösten. Även om det förhoppningsvis kommer några vackra sommar dagar till så har vi nu kommit nästan halvvägs in i augusit.

Man kan fundera vart sommaren tog vägen. Svuch så var den förbi och det är dax att börja fundera på höst städning, nya gardiner, vinterkläder osv.

Jag känner mej rätt varm nu, och då menar jag färgmässigt inte att jag sitter här och svettas :)

Så för mej får det lov att bli en orange höst. Jag har endel saker sedan tidigare i just de färger jag vill ha, men man vill ju alltid förnya sej och shoppa upp lite nya assesoarer till hemmet.

Ilva har en hel del oranga sådana, här kommer ett smakprov


Allt finns att finna på ilva.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

På besök i vardagen

Jag har vart sjukskriven sen början på mars, och jag kan lova att jag är mer än lovligt less. Så nu har jag på eget initiativ bestämt mej för att börja arbetsträna.

Till att börja med har jag tänkt vara där två timmar om dagen hela denna vecka, för att se hur jag orkar med, och hur hjärnan beter sej.

Än så långe har det gått rätt så bra, jag har inte gjort några misstag, vad jag vet. Men det kan bero på att vi haft det ganska lugnt, åtminstonde de stunder jag vart där.

Det är så otroligt roligt att få dra på sej jobbartröjan igen. Vad jag har längtat efter detta. Nu gäller det bara att inte överanstränga sej i början. Om jag har rätt så ska det gå att trappa upp långsamt och låta hjärnan vänja sej lite i taget. Sen får jag nog ta det lita lugnare ett tag och testa hur mycket jag klarar av.

Det blir lite som att lära känna en ny vänn, fast det är mej själv jag måste bekanta mej med. Inte den roligaste bekantskapen att göra, men det får lov att gå. Jag har ju inget val.

Jag har försökt hålla mej ifrån tapetavdelningen för det är där det brukar bli mest häktiskt + att jag blir så frustrerad när jag tappar namn på olika kartor och glömmer vilken kollektion en viss tapet finns i.

De vanligaste tapeterna, Eco, Borås och Duro (Duro har ett speciellt formspråk som går igen i alla kartor så de går inte att missta sej på) kommer jag ihåg. Sen så har vi rullar eller bobiner som det heter på fackspråk, på endel av mönstrena, så de kan jag "tjuvkika" på om jag skulle vara osäker på vilken karta de hör hemma i.

Men nu har vi ju inte bobiner på alla kartor och absolut inte på alla färger och mönster, vi har ca 1.200 bobiner i butiken i dagsläget. Det kan låta mycket men ta då i beaktande att vi i kartorna har mer än 15.000 olika tapeter, så förstår ni att det är mycket att hålla i minnet.

Det som gör mej mest besviken är att jag tidigare kunde säga exakt vilken karta en viss tapet kom ifrån, och jag hadde i stort sett varenda tapet i varenda karta i minnet. Nu måste jag fundera och bläddra lite för att hitta det jag letar efter.

På det stora hela har jag fortfarande koll, det är de nya kartorna som jag måste plugga extra på, och det skulle inte skada om jag bläddrade igenom resten oxå ett par varv, några åt gången. Jag blir bara så arg på mej själv för att det skall vara nödvändigt. Visst det kanske inte är den bästa känslan att ha mot sej själv, men jag tar hällre det än att ge upp, som är mitt andra alternativ.

Även kassasystemet och brytmaskinerna måste jag återbekanta mej med. Här går det dock snabbare har jag märkt. Kort komandon och liknande sitter i muskelminnet, inte i hjärnminnet så det kommer tillbaka snabbare.

Idag var andra dagen i rad som jag var på besök i vardagen, och det känns bara så rätt att kliva in genom dörrarna och få jobba, istället för att bara vara där och hälsa på.

Så finns det fler där ute som precis som jag är dö less på att bara vara hemma. Ta er i kragen och om ni har möjlighet, åk in på arbetet bara för att vara i lokalerna och prata med era abretskamrater.

Det är sant som de säger att arbetskamraterna är ortoligt viktiga. Mina är som en andra familj och jag spenderar i vanliga fall mer tid med dem än vad jag gör med min egen. Så att plötsligt bli uppryckt ur den familjen har vart lika jobbigt som att vara sjuk.

Nu får jag ju träffa dem en liten stund om dagen iaf. Vilket känns skönt. Jag har upptäckt hur mycket jag saknat dem. Nu får jag åtminstone ett par timmar i sträck på mej att interagera. Det spelar också in att jag faktist JOBBAR och inte bara glider runt som en civilist. Jag jan ju inte kliva in bakom kassan i mina privata kläder, eller svara på frågor, eller ta beställningar, eller ja ni fattar galoppen =)

Nu har jag åter fått kliva i skorna och kan göra det som jag är bäst på, hjälpa människor att få ett trevligare hem!!!

 


Wish upon a star...

Visst finns det många saker man skulle vilja ha. Men det är inte alltid man har råd eller utrymme för dem.

Det betyder ju inte att man inte kan drömma om saker iaf. Här ät tre saker jag drömmer om just nu!!!


The ZEN Bed från Tempur, här skulle jag garanterat kunna drömma sött =)Tuxido Bedding från Anthropologie, tänk vilka drömmar man kan drömma bland alla dessa veck och rynkor!!!


Spycie från Ilva, För att njuta av sommarens sista strålar på ett uppiggande sätt :)


Så vad har ni på era önske/drömmar lista???

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Döden klättrar på väggarnaDödskallar har vart en del av inredningscenen ett bra tag nu. Det finns bara inte så många alternativ att välja på om man vill ha dem på väggarna. Här kommer min favorit Sculls från Graham and Brown, Design Public.

Denna funkar lika bra till en grubblande tonåring som till en tuff livsnjutare. Den är diskret men ändå syns skallarna på ett alldeles lagom sätt. Full pott i min bok =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Veckans Citat"There is nothing more attractive than a person who radiates a simple unaffected humanity" Deepak Chopra


Design prints - skogs motiv
The jefdesigns prints of Northwest forest scenes är 20x20 tum stora design prinst i numrerad upplaga (25 av varje) designade av Joe Futschik, och de säljs via Design Public för 350 dollar.

Eftersom att jag är helt såld på allt som har med vår nordiska natur att göra, så var det kärlek vid första ögonkastet.

Om ni inte heller kan stå emot dem så kan ni hitta dem här =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Cool vägg krok från Design PublicHarry Allen Cmere Hand Hook - Design Public


Denna coola krok kommer från Design Public och heter Cmere Hand Hook, den är designad av Harry Allan och kostar bara ynka 75Dollar ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Topp 10 - Cole&son

Här kommer mina tio favorit tapeter från Cole&son i mina favorit färgställningar.

Visst färgerna har en tendens att bli rätt blacka när man skall välja sina absoluta favoriter, tänk på att detta är mina personliga favoriter och inte de jag rekomenderar oftast. Skulle jag göra en sådan lista skulle resultatet bli ett helt annat =)

När jag rekomenderar tapeter till mina kunder tar jag hänsyn till deras mönster, färg, stil, och personlighets prefferenser + att rummet och befintliga möbler också spelar in.


fornasetti
Nr 1 - Fornasetti Collection

contemporary III
Nr 2 - Contemporary III

contamporary III
Nr 3 - Contemporary III

fornasetti colection
Nr 4 - Fornasetti Collection

contemporary I
Nr 5 - Contemporary I

vintage glamour
Nr 6 - Vintage Glamour

contemporary III
Nr 7 - Contemporary III

patina
Nr 8 - Patina Collection

classix II
Nr 9 - Classix II

contemporary II
Nr 10 - Contemporary II


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Birds by Toikka - Iittala

Dessa charmfyllda små ugglor skulle gjärna få följa med mej hem och bygga bo i mitt kök.

De kommer från Iittala och är designade av Oiva Toikka, som sedan 1972 skapat kollectionen Birds för just Iittala. Det finna betydligt fler fåglar än de jag visar här, men dessa är mina favoriter =)

Ugglorna är mellan 4,5-16 cm höga.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

NyhetsväggenTips på lätt gjord tidninghylla.

Allt du behöver är två spikar, en bit snöre, några klädnypor, färg av valfry nyans och bokstäverna N,E,W,S eller N,Y,H,E,T,E,R om du vill skriva på svenska.

Sen är det bara att sätta igång och knåpa ihop din alldeles egna newsvägg.

Bokstäver finns att köpa i välsorterade hobbybutiker eller på panduro.se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Akvarie raid

Idag har vi haft stor akvarierensar dag.

I dagsläget har vi tre akvarier hemma. Ett i vadrera barns rum och ett i köket. Än så länge har det bara vart Leos som fungerat som det ska pga olyckliga omständigheter med en av misstag tömd matburk och ett olyckligt läckage i det andra.

Charlie skulle hjälpa Tuvan att mata fiskarna, det var bara det att Tuvan inte var närvarande och fiskarna fick lite för mycket mat (hela burken) men det är inte alltid lätt att vara tre år och hjälpsam =)

Nu har vi dock rättat till dessa problem.

Jag och Tuvan har rengjort hennes akvarium och jag har tätat läckan på "mitt eget". Jag kan lova att det stack i både ögon och näsa då jag stod lutad över akvariet med skelettpistolen i högsta hugg. Detta pga att kittet som man tätar akvarier med härdar med hjälp av ättika. Inte det mest optimala då man står lutad med näsan över kanten, jag höll på att storkna.

Men ättikan är till för att inte fiskarna skall bli sjuka. Om man använder vanlig sillicon så lösgörs lösningsmedel som kan ta kål på de små liven, vilket inte är så lyckat ;)

Nu väntar jag bara på att fogen skall härda så vi kan inreda akvariet ordentligt, och sedan njuta av ett rogivande blickfång.

Anledningen till att vi har fiskar och inte katter som jag gärna skulle ha är dels att grannarna inte är speciellt förtjusta i dessa lurviga små krabater, men framförallt att Charlie är så allergisk att han inte skulle kunna hälsa på om vi hade pälsklädda husdjur. Vilket leder oss tillbaks till våra fjälliga vänner =)

Vi har idag utökat familjen med två par skallarer, tre par mollys, två slamsugare (Charlie är stolt ägare till dessa)och en slöjstjärt och fler blir det här "mitt" akvarium är "up and running" igen :)

Jag är rätt stolt över dagens prestation då jag faktisk inte är sängliggande just nu, kanske jag är på bättringsvägen??? Men jag lovar inget, så blir ingen besviken!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

kuddfrossa

Jag har dille på kuddar...jag skulle kunna ha hur många som hällst...jag får aldrig nog...ungefär som det är med skor...det finns alltid plats för ett par till =)

Det bästa jag vet är att kura ner mej i ett berg med kuddar och läsa en bra bok.

Här kommer ett urval av de kuddar jag suktar efter just nu.

ellos.sehm 49,50hm.se 179kr

hm.se 99kr

em.se 180 krilva.se 149krilva.se 229krem.com 199krurbanoutfitters.uk 24 pundurban outfitters 24GBPjotex 99kr

mio.se 390kr

ellos.se 299kr

ilva.se 209kr


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Färgsprakande arkitektur

Våga lek med färg när du skall inreda hemma. Innomhus såväl som utomhus.
Här nedan följer 10 bilder som visar arkitekter som vågat leka med färgerna =)Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lampor med inspiration från rymdenLamporna i Odyssey serien hämtar sin inspiration från Neal Armstrongs resa till månen. Ser ni hur skärmen liknar utblåset från motorerna???

Inte det första jag skulle komma på som inspirationskälla men jag gillar resultatet =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Veckans citat

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace" Jimi Hendrix

Sommarens mest späckade helg

Dansar och ler helgen har en tendens att bli hektisk...

I år sammanföll den även med svågerns födelsedag, och mammas helikopter tur, så det har vart en fullspäckad helg. Då har jag bara vart ut en enda kväll och det enbart för att maken fick VIP biljetter via jobbet. Visst huvudvärk som knäcker skallbenet är ingen bra grundförutsättning för en trevlig kväll. Men jag bestämde mej för att totalignorera den just igår.

Ingen lätt sak att göra och jag har fått sota för det idag, då jag vart på tivolit med Tuvan (känner mej som en värdelös mor om jag inte offrar ett par timmars lidande för att göra älsklingstjejen glad, barnen har fått offra mycket roligt i sommar pga min värk) + att jag vart och fikat hos Jocke och Frida. Hembakad sommarkaka, kärleksmums och mumsmums + smördegstårta med björnbär och nutella som var riktigt riktigt god.

Enda anledningen till att jag ens orkade kliva ur sängen idag (även om jag gick upp sent, efter ett) är att vi satt i VIP tältet hela kvällen, bara en kort promenad på stan blev det.

God mat, goda drinkar, gott sällskap och allmänt trevlig festivalstämning gjorde ändå kvällen riktigt lyckad. Jag har för länge sedan slutat trängas framför senerna för att få en skaplig skymt av mina idoler.

Senast var nog sommaren -00 då jag trängdes framför E-type. Ja, jag erkänner jag har stått och hoppat farmför E-Type, men han är en riktigt bra liveartist, fast han inte kan sjunga för sitt liv. Men stämningen har alltid vart otrolig på de spelningar han gjort under festivalen genom åren, och jag har vart på minst tre stycken =)

De senast åren har vi bara vart där dagtid. Gått på tivolit med barnen, ätit festivalmat på gatan. druckit en öl eller två på Kittelfjäll och strosat bland försäljningsstånden. Det har räckt aldeles utmärkt :)

Hoppar lite bland händelserna här :)

Mamma fyllde ju femtio i midsommarhelgen (allt verkar sammanfalla i sommar) och i pressent fick hon ett helikopterlyft från Långnäs. Efter en inställd tur då regnet ställde till det var det äntligen dax i fredags. Vi åkte ut till Kallax flygs hangar på flygfältet i Långnäs och vinkade av mor då hon flög ut över Pitebygden.

Efter 50 min och en tur runt Roknäs, Blåsmark, Djupviken, Öjebyn och Sikforsdammen landade en mycket nöjd Lotta på marken igen. Tuva, Leo och Charlie fick även de provsitta i maskinen. En liten röd sak som mer liknade en trollslända med stora ögon än en helikopter.

Men jag vet av egen erfarenhet att flygupplevelsen är betydligt mer givande i en liten, helglasad helikopter än i en stor SuperPuma (ambulanshelikopter)

Efter detta åt vi middag på Eljest i Öjebyn. Det är ingen vitts att försöka få ett bord för tio pers inne i stan just denna helg :)

Hopp igen.

Fick se endel av bilderna mamma tagit från luften idag hos Jocke...men hon hade lyckats missa alla bilder från bebyggelsen...de enda vi fick se var bilder från Sikfors, Strippen i Långnäs och bilder av helikoptern på backen ;)

Hopp hopp. Ha överseende med min röriga beskrivning av helgen för nu går ögonen i kors och hjärnan strejkar!!!

Snart måste man väll börja oroa sej för vad ens egna barn ska ha för sej ute i festivalvimmlet...om nu Dansar och ler lever kvar, vilket jag hoppas. För vad vore sommar i Piteå utan Piteå Dansar och Ler.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Matbloggstoppen
RSS 2.0