Akvarie raid

Idag har vi haft stor akvarierensar dag.

I dagsläget har vi tre akvarier hemma. Ett i vadrera barns rum och ett i köket. Än så länge har det bara vart Leos som fungerat som det ska pga olyckliga omständigheter med en av misstag tömd matburk och ett olyckligt läckage i det andra.

Charlie skulle hjälpa Tuvan att mata fiskarna, det var bara det att Tuvan inte var närvarande och fiskarna fick lite för mycket mat (hela burken) men det är inte alltid lätt att vara tre år och hjälpsam =)

Nu har vi dock rättat till dessa problem.

Jag och Tuvan har rengjort hennes akvarium och jag har tätat läckan på "mitt eget". Jag kan lova att det stack i både ögon och näsa då jag stod lutad över akvariet med skelettpistolen i högsta hugg. Detta pga att kittet som man tätar akvarier med härdar med hjälp av ättika. Inte det mest optimala då man står lutad med näsan över kanten, jag höll på att storkna.

Men ättikan är till för att inte fiskarna skall bli sjuka. Om man använder vanlig sillicon så lösgörs lösningsmedel som kan ta kål på de små liven, vilket inte är så lyckat ;)

Nu väntar jag bara på att fogen skall härda så vi kan inreda akvariet ordentligt, och sedan njuta av ett rogivande blickfång.

Anledningen till att vi har fiskar och inte katter som jag gärna skulle ha är dels att grannarna inte är speciellt förtjusta i dessa lurviga små krabater, men framförallt att Charlie är så allergisk att han inte skulle kunna hälsa på om vi hade pälsklädda husdjur. Vilket leder oss tillbaks till våra fjälliga vänner =)

Vi har idag utökat familjen med två par skallarer, tre par mollys, två slamsugare (Charlie är stolt ägare till dessa)och en slöjstjärt och fler blir det här "mitt" akvarium är "up and running" igen :)

Jag är rätt stolt över dagens prestation då jag faktisk inte är sängliggande just nu, kanske jag är på bättringsvägen??? Men jag lovar inget, så blir ingen besviken!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen