Författar drömmar

Ligger här och funderar. Vad ska jag hitta på att göra när jag inte kan sova?

Så slog det mej plödsligt, kanske jag skulle skriva en novell.

Jag har inga ambitioner om att bli nästa Leo Tolstoy eller ens Lisa Marklund, men det är nått som kan få tiden att gå. Troligtvis kommer jag att vara den enda som någonsin läser vad jag skriver, men det är inte det som är vitsen med det hela.

Jag har bestämt mej för att skriva pga två saker. Ett sömnbrist, och två för att träna upp mitt ordföråd igen. Om jag inte skriver kommer mina ord att förtvina och dö bort. 

Vad jag skall skriva om har jag ännu ingen aning om. Fantasi har jag aldrig haft någon brist på. Däremot saknar jag struktur i mitt skrivande. Kanske jag skulle ta och göra ett manus. Lägga upp en handling, en början en mitt och ett slut.

Bestämma kapitel, och vad de ska innehålla. Komma upp med namn och karaktärsdrag för personerna som skall utgöra kärnan för min lilla fantasi värld.

Vad det blir för genre vet jag inte heller, men jag har alltid dragits mot det overkliga. Mot sagor och fantasi. Kanske det är åt det hållet jag skall gå.

Tänk så mycket man skulle kunna hitta på då man inte är begränsad av vad som går och inte går att göra. I en påhittad värld sätter jag som skapare gränserna för vad som är rimligt.

Jag återkommer senare, när jag kommit längre i mina planer.

Fast å andra sidan finns det ingen garanti att det någonsin blir mer värkligt än just här och nu. Sånt är ju livet ibland. Ska dock försöka måla en bild av hur, var och när min berättelse skulle kunna utspela sej. Bara det borde ju kunna sysselsätta mej ett bra tag :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen