Hitta rätt - när du inreder

Om du har problem med att bestämma dej för vilka färger du vill ha i din inredning kan du använda dej av ett enkelt knep.

Hitta en bild som tilltalar dej och utgå ifrån den.

Tänk på att stora ytor som tak och väggar skall hållas relativt ljusa, ju mindre del av ytan i ett rum ju mörkare färg kan den delen ha. Detta kallas för det gyllene snittet och hjälper dej att få rätt balans i din inredning.

Använd dej inte av för många färger. Välj en och använd  den i olika nyanser, vill du krydda interiören en aning kan du använda an komplementfärg till detta. Komplementfärgen är raka motsatsen till den färg du valt till din inredning.

Här kommer ett exempel

InspirationsbildAlternativ 1Alternativ 2Båda dessa alternativ ligger aningens åt det mörka hållet, men om man utgår från bilden så speglar färgerna bilden.

Vitt/svart och hela skalan där emellan kallas den neutrala skalan och är alltid tillåten att ta in i din inredning oavsett vilka övriga färger du valt att använda dej av.

Tänk på att färgen/träslaget på golvet skall vara i en färg som harmoniserar med rästen av rummet. Det skall också vara bland de mörkaste inslaget, då det förankrar rummet och ger det rätt balans tyngdmässigt.

Lycka till!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen