På besök i vardagen

Jag har vart sjukskriven sen början på mars, och jag kan lova att jag är mer än lovligt less. Så nu har jag på eget initiativ bestämt mej för att börja arbetsträna.

Till att börja med har jag tänkt vara där två timmar om dagen hela denna vecka, för att se hur jag orkar med, och hur hjärnan beter sej.

Än så långe har det gått rätt så bra, jag har inte gjort några misstag, vad jag vet. Men det kan bero på att vi haft det ganska lugnt, åtminstonde de stunder jag vart där.

Det är så otroligt roligt att få dra på sej jobbartröjan igen. Vad jag har längtat efter detta. Nu gäller det bara att inte överanstränga sej i början. Om jag har rätt så ska det gå att trappa upp långsamt och låta hjärnan vänja sej lite i taget. Sen får jag nog ta det lita lugnare ett tag och testa hur mycket jag klarar av.

Det blir lite som att lära känna en ny vänn, fast det är mej själv jag måste bekanta mej med. Inte den roligaste bekantskapen att göra, men det får lov att gå. Jag har ju inget val.

Jag har försökt hålla mej ifrån tapetavdelningen för det är där det brukar bli mest häktiskt + att jag blir så frustrerad när jag tappar namn på olika kartor och glömmer vilken kollektion en viss tapet finns i.

De vanligaste tapeterna, Eco, Borås och Duro (Duro har ett speciellt formspråk som går igen i alla kartor så de går inte att missta sej på) kommer jag ihåg. Sen så har vi rullar eller bobiner som det heter på fackspråk, på endel av mönstrena, så de kan jag "tjuvkika" på om jag skulle vara osäker på vilken karta de hör hemma i.

Men nu har vi ju inte bobiner på alla kartor och absolut inte på alla färger och mönster, vi har ca 1.200 bobiner i butiken i dagsläget. Det kan låta mycket men ta då i beaktande att vi i kartorna har mer än 15.000 olika tapeter, så förstår ni att det är mycket att hålla i minnet.

Det som gör mej mest besviken är att jag tidigare kunde säga exakt vilken karta en viss tapet kom ifrån, och jag hadde i stort sett varenda tapet i varenda karta i minnet. Nu måste jag fundera och bläddra lite för att hitta det jag letar efter.

På det stora hela har jag fortfarande koll, det är de nya kartorna som jag måste plugga extra på, och det skulle inte skada om jag bläddrade igenom resten oxå ett par varv, några åt gången. Jag blir bara så arg på mej själv för att det skall vara nödvändigt. Visst det kanske inte är den bästa känslan att ha mot sej själv, men jag tar hällre det än att ge upp, som är mitt andra alternativ.

Även kassasystemet och brytmaskinerna måste jag återbekanta mej med. Här går det dock snabbare har jag märkt. Kort komandon och liknande sitter i muskelminnet, inte i hjärnminnet så det kommer tillbaka snabbare.

Idag var andra dagen i rad som jag var på besök i vardagen, och det känns bara så rätt att kliva in genom dörrarna och få jobba, istället för att bara vara där och hälsa på.

Så finns det fler där ute som precis som jag är dö less på att bara vara hemma. Ta er i kragen och om ni har möjlighet, åk in på arbetet bara för att vara i lokalerna och prata med era abretskamrater.

Det är sant som de säger att arbetskamraterna är ortoligt viktiga. Mina är som en andra familj och jag spenderar i vanliga fall mer tid med dem än vad jag gör med min egen. Så att plötsligt bli uppryckt ur den familjen har vart lika jobbigt som att vara sjuk.

Nu får jag ju träffa dem en liten stund om dagen iaf. Vilket känns skönt. Jag har upptäckt hur mycket jag saknat dem. Nu får jag åtminstone ett par timmar i sträck på mej att interagera. Det spelar också in att jag faktist JOBBAR och inte bara glider runt som en civilist. Jag jan ju inte kliva in bakom kassan i mina privata kläder, eller svara på frågor, eller ta beställningar, eller ja ni fattar galoppen =)

Nu har jag åter fått kliva i skorna och kan göra det som jag är bäst på, hjälpa människor att få ett trevligare hem!!!

 


Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, så roligt att du är tillbaka:)))

Förstår att det måste kännas härligt!

Hoppas nu att allt går bra:)

Lycka Till och hoppas att vi ses på någon kurs framöver sen.

kram kram Lotta

2010-08-11 @ 05:37:37
URL: http://lotenlind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen