Skriverier

Det här med att skriva böcker gör man inte i an handvändning. Jag har ju som sakg bestämt mej för att lägga lite energi på att skriva. Jag har däremot ingen aning om vart jag ska börja. Därför har jag letat lite tips på nätet.

En sak som är bra att börja med är att göra ett karaktärs index, för att kunna vara konsekvent genom hela berättelsen. Här lägger man in saker som hårfärg, kroppsbyggnad, speciella manerer, intressen, namn och eventuell släktskap med andra karaktärer + allt annat som kan vara viktigt att komma ihåg.

Detta för att slippa gå tillbaks och leta bland tiotals eller hundratals sidor av text efter en enda detalj.

Så detta är det jag ägnar mej åt just nu. Att skapa karaktärer. Det som är svårast är att hitta namn till dem. Namn som jag kan leva med och som passar in på de olika individernas utseende och personligheter, det är lite som att döpa sina barn.

Fördelen är att jag redan i förväg vet vad de kommer att ha för personligheter, utseenden och intressen när jag väljer namnen. Den lyxen har man ju inte när man namnger sitt nyfödda barn :)

Sen gäller det att bygga upp en storyline som man sedan skall följa och brodera ut. Skapa levande miljöer och spännande/intressanta händelseutvecklingar i ett bra tempo.

Ingen lätt uppgift.

Det lär ta tid innan jag ens kan komma igång med själva skrivandet :) Men å andra sidan skriver jag ju för egen del så det spelar ingen roll om jag inte är färdig förän vid pensionsåldern!!!

Förhoppningsvis skall det ju inte ta riktigt så lång tid.

Jag ser dock fram emot att få börja skapa på riktigt, jag har en mängd bilder och känslor i huvudet, nu gäller det bara att få ner dem på papper. Och att få dem att bilda en helhet. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen