Sommarens mest späckade helg

Dansar och ler helgen har en tendens att bli hektisk...

I år sammanföll den även med svågerns födelsedag, och mammas helikopter tur, så det har vart en fullspäckad helg. Då har jag bara vart ut en enda kväll och det enbart för att maken fick VIP biljetter via jobbet. Visst huvudvärk som knäcker skallbenet är ingen bra grundförutsättning för en trevlig kväll. Men jag bestämde mej för att totalignorera den just igår.

Ingen lätt sak att göra och jag har fått sota för det idag, då jag vart på tivolit med Tuvan (känner mej som en värdelös mor om jag inte offrar ett par timmars lidande för att göra älsklingstjejen glad, barnen har fått offra mycket roligt i sommar pga min värk) + att jag vart och fikat hos Jocke och Frida. Hembakad sommarkaka, kärleksmums och mumsmums + smördegstårta med björnbär och nutella som var riktigt riktigt god.

Enda anledningen till att jag ens orkade kliva ur sängen idag (även om jag gick upp sent, efter ett) är att vi satt i VIP tältet hela kvällen, bara en kort promenad på stan blev det.

God mat, goda drinkar, gott sällskap och allmänt trevlig festivalstämning gjorde ändå kvällen riktigt lyckad. Jag har för länge sedan slutat trängas framför senerna för att få en skaplig skymt av mina idoler.

Senast var nog sommaren -00 då jag trängdes framför E-type. Ja, jag erkänner jag har stått och hoppat farmför E-Type, men han är en riktigt bra liveartist, fast han inte kan sjunga för sitt liv. Men stämningen har alltid vart otrolig på de spelningar han gjort under festivalen genom åren, och jag har vart på minst tre stycken =)

De senast åren har vi bara vart där dagtid. Gått på tivolit med barnen, ätit festivalmat på gatan. druckit en öl eller två på Kittelfjäll och strosat bland försäljningsstånden. Det har räckt aldeles utmärkt :)

Hoppar lite bland händelserna här :)

Mamma fyllde ju femtio i midsommarhelgen (allt verkar sammanfalla i sommar) och i pressent fick hon ett helikopterlyft från Långnäs. Efter en inställd tur då regnet ställde till det var det äntligen dax i fredags. Vi åkte ut till Kallax flygs hangar på flygfältet i Långnäs och vinkade av mor då hon flög ut över Pitebygden.

Efter 50 min och en tur runt Roknäs, Blåsmark, Djupviken, Öjebyn och Sikforsdammen landade en mycket nöjd Lotta på marken igen. Tuva, Leo och Charlie fick även de provsitta i maskinen. En liten röd sak som mer liknade en trollslända med stora ögon än en helikopter.

Men jag vet av egen erfarenhet att flygupplevelsen är betydligt mer givande i en liten, helglasad helikopter än i en stor SuperPuma (ambulanshelikopter)

Efter detta åt vi middag på Eljest i Öjebyn. Det är ingen vitts att försöka få ett bord för tio pers inne i stan just denna helg :)

Hopp igen.

Fick se endel av bilderna mamma tagit från luften idag hos Jocke...men hon hade lyckats missa alla bilder från bebyggelsen...de enda vi fick se var bilder från Sikfors, Strippen i Långnäs och bilder av helikoptern på backen ;)

Hopp hopp. Ha överseende med min röriga beskrivning av helgen för nu går ögonen i kors och hjärnan strejkar!!!

Snart måste man väll börja oroa sej för vad ens egna barn ska ha för sej ute i festivalvimmlet...om nu Dansar och ler lever kvar, vilket jag hoppas. För vad vore sommar i Piteå utan Piteå Dansar och Ler.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen