Biscotti di Prato

 

Färdigt på: 1 timme och 40 minuter

Ingredienser


100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin
0.5 st vaniljstång
0.25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).

2.
koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.

3.
Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.

4.
Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

5.
Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.

6.
Forma en grop i mitten och häll i äggen.

7.
Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar. Du kan med fördel platte dem något.

8.
Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.

9.
Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.

10.
Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen