En dag som mattläggare

Idag har jag praktiserat som mattläggare. Som ni kanske vet så har ju JOWAHUSET köpt upp JB-Golv, och idag har jag praktiserat som mattläggare för att få en inblick i allt arbete som ligger bakom de produkter vi säljer.

Det har varit en lärorik upplevelse, tyvärr fick jag inte vara med och svetsa mattor med tråd. Förhoppningsvis hinner jag med det vid ett senare tillfälle.

Jag började dagen kl 06.45 på JB-Golv med en kaffe och lite småprat med läggarna, för att sen få följa med Gustav ut på Ankarskatavägen och en Pitebo lägenhet som skulle få nytt golv i kök, hall och sovrum. Samma matta skulle läggas i samtliga rum, och den aktuella mattan saknade mönsterpassning. Så vårt jobb var förhållandevis enkelt. Ingen risk för felräkning :)

Jag har aldrig i mitt liv laggt en matta och hade höga förväntningar inför dagen, det måste ju bara vara svårt, det hade då jag iaf inbillat mej. Är man dock proffs som Gustav så är det ingen stor sak. Och jag måste säga att det hela förflöt riktigt bra. Med rätt verktyg skulle jag kunna göra det helt själv, spacklingen överlåter jag dock till proffsen :)

Så idag har vi hunnit laggt alla golven, socklat, listat och återställt kyl/frys och spis på sin rätta plats, kemsvetsat mattorna, vi hann dessutom en sväng förbi ett annat jobb för att räkna ut åtgång på mattan. Allt innan 16.00.

På det hela taget är jag rätt nöjd, men jag skulle vilja vara med och lägga ett badrum med vägg och bård vid tillfälle :)

Nu är jag rätt slut så nu blir det nog inte så mycke mer gjort idag. Man vi ses snart igen!!!

XOXO Tess

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ja, det var väl en bra idé.

Jag har länge funderat på att följa med våra golvläggare med på "praktik" någon dag.

Ska kanske ta tag i det snart.

Men det är ju sååå mycket hela tiden;)

Man får inte alltid tiden att räcka till.

kram kram

2010-02-23 @ 05:46:53
URL: http://lotenlind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen