Trädgårdsbelysning från Blåtunga

Nu när hösten närmar sej...suck...är det läge att titta över belysningen i trädgården. Nu när kvällarna blir mörkare, inbjuder de till mysiga kvällar på altanen. Men de blir ju så mycket trevligare om man har ordentligt med belysning.

Med rätt belysning på rätt ställe kan man förlänga hemmet ut i trådgården och få en trevlig upplevelse även innifrån.

Planera belysningen på samma sätt som inomhus. Blanda naturligt ljus (öppen eld, brinnande ljus) med almänbelysning (stark arbetsbelysning) Punkt belysning (bordsarmaturer, mysbelysning) Ledljus (markera gångar, rabatter och höga kanter så som murar och liknande) och tänk på att väva in oväntade inslag som belysning i terrassgolvet eller under trädgårdsbordet (detta bli särskilt effektfullt om du har ett bord som är gemonbrutet så ljuset strilar upp genom springorna)

Låt fantasin flöda och planera in belysningen om ni gör om trädgården då ni kan gräva ner sladdar och liknande på ett enkelt och snyggt sätt =)

Jag hittade denna stilrena och snygga pelarbelysning hos Blåtunga visst det blir en nätt summa om man skall ha många, men det blir ju så effektfullt.Bild: blåtunga.se

Jag skulle vilja ha dem som markering vid kanten till infarten, men jag behöver rätt så många så jag får lägga in det i budgeten till ett senare tillfälle =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

15 färgtrender - enligt Louise Klarsten

Formexmässan hösten 2010 närmar sej med stormsteg. Den 12-15 augusti smäller det =)

Jag tjuvstartar här med att spotta Louise Klarstens funderingar runt färger och trender. Här kommer hennes 15 färgtrender.

1)
Klara, glada, lackade eller matta färger är en megatrend.

2)
Vi blandar mer än tidigare, både mönster och färger. Mer crazy, mindre katalogperfektionism.

3)
Mönster är en annan megatrend. Lyfts fram med hjälp av olika färgkombinationer.

4)
Ton-i-ton är stort och används som kontraster, gärna med en melerad känsla. Särskilt aktuellt för dova färgskalor.

5)
Många har tröttnat på vitt. Samtidigt är vi svenskar aningen försiktiga, så neutrala färger lever kvar. Ljust, ljust grått tror jag vinner mark på det vita hemmets bekostnad.

6)
Rosa blir helrätt, från bleka pasteller till mörk cerise. Passar fint ihop till andra populära färger som brunt, blått och grönt.

7)
Gult blir en stor accentfärg.

8)
Turkos fortsätter vara en stor färg och får sällskap av andra gulgröna toner. Orangetoner, gärna i kombination med mörkblått, kommer mer och mer.

9)
Röd och blå färgskala känns väldigt modernt igen. De visar personlighet, glädje och funkar i allt.

10)
Lila tappar däremot och syns mest i urtvättat linne. Lime tappar som huvudfärg, men finns kvar som en av flera färger i mönster.

11)
Dova färgskalor kommer. Ger en känsla av mystik och tar oss tillbaka till 70-talet.

12)
Mörkblått blir populärare, särskilt i sovrum eftersom färgen har en lugnande inverkan på oss. Däremot känns marinblått kallt som havet i april.

13)
Skandinaviska gröna toner är en verklig bubblare på väg uppåt, gärna med khakigrön bas.

14)
Vi kommer låta möblerna tala mer med hjälp av färg, inte bara gardinerna och kuddarna. Generellt så blir färg en viktigare beståndsdel i många slags produkter.

15)
Slutligen tror jag många till och med vågar sig på färgrockader på hemmets väggar. Fondväggen får den neutrala färgen, medan övriga väggar får starkare färger.

Som hon säger känns det lite som om sverige levt i sepia (beigeskala) de senaste tio åren. Nu kommer färgerna för att utmana och skapa mer personliga hem. PERSONLIGT är ju ett av ledorden för höstens mässa =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

IKEA satsar blåttNya bilderna på IKEAS höstnyheter visar tydligt på vart åt de strävar. Höstens färg är blått. Så nu kanske blått äntligen slår igenom på den breda fronten efter flera års spekulationer och trendenser =)

Blått passar utomordentligt i sovrummet, då färgen anses bringa lugn och harmoni åt dem som vistas där. Blanda gärna med vitt för att få en skärgårdsinspirerad miljö.

Månadens WordelFire and ice, by Robert Frost

Some say the world will end in Fire,
Some say in ice.
From what I`ve tasted of desire
I hold with those who favor Fire.
But if it had to parish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

Detta är en av mina favorit dikter. För att få rätt ord riktigt stora har jag lagt till dem ett par gånger extra.

I detta fall är det fire, ice och desire som jag ville markera ännu mer.

Ni kan göra era egna Wordels här

Vilken är din favorit dikt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En smula medelhavskänslaSomrig inspiration från CultDesign :)

För visst känns det som om både färger och mönster har sina rötter runt medelhavet???

Känns dock som om Cult avviker lite från sina väklända fyrkantiga former med dessa somriga skönheter, vilket för mej väcker blandade kännslor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dubbelt uppOm du använder gamla stolar som hyllor kan du även ta ner dem och använda dem som extra sittplatser om du får ovanligt många gäster.

Annars så skulle jag kunna tänka mej denna typ av "hylla" i ett lantligt badrum, med tjocka mjuka handdukar på. Eller i sovrummet för att lägga morgondagens outfit på =)

Vad tror du???

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Nyfikenhet

Nyfikenheten är det som driver oss framåt.

Och visst är det oftast så, tänk vad mycket man skulle missa om inte nyfikenheten tog över och vi gjorde eller provade sådant vi inte gjort förut :)

Men ni har väll hört vad den gjorde med katten...hi hi hi


Lost i mej själv

Visst har vi haft ett par härliga veckor vädermässigt nu. Lagom blandning av sol och regn precis sådär att man hinner längta efter det ena eller det andra.

Och tur är väll det för mej som inte kan göra mycket annat än att bara vara.

Skulle vädret hålla i sej konstant allt för länge i endera riktningen skulle jag nog bli rätt tossig. Om jag inte redan är det.

Känns som om jag vart hemma i ett halvt liv och inte blir det bättre med tiden. Och så är det ju som sagt semestertider nu, vilket betyder att alla läkare m.m också har semester. Vilket gör att allt har stannat upp igen.

Allt skulle ju gå så mycket snabbare om det inte var för alla väntetider som blir efter varje avbockad behandling.

Botox check, fyra veckors väntetid, för att se om det ger någon värkan. Vilket det inte gjort. Enda possitiva med detta är att jag nu inte har en enda rynka i pannan, inte för att jag hade många förut heller men det gäller ju att se positivt på det hela :)

Gaffatejps känslan har släppt, men jag tror att det beror på att jag vant mej vid känslan nu. Så om jag skulle göra om det någon gång i framtiden vet jag nu att obehaget går över efter en tre-fyra veckor.

Sömnen lyser med sin frånvaro, fast jag har sovit nästan två timmar idag på morgonen. Två timmar i sträck, fatta detta är det längsta jag sovit sen den 8 mars. Just nu tror jag att många av mina bekymmer kommer från just sömnbristen, men så fort jag är i närheten av att somna så börjar det krypa i kroppen.

Det känns som om jag har svagström som löper under skinnet på rygger, nacken och bröstet. Jag lovar att det inte är någon trevlig upplevelse. Det enda som hjälper är att röra på sej, eller sysselsätta hjärnan så att jag förvillar sinnena att glömma bort känslan.

Har så långtråkigt just nu att jag börjat harva mej igenom alla sesonger av Lost. Har inte sett ett enda avsnitt tidigare, men måste erkänna att det är en aning beroende framkallande, nu.

Tur att vi har en bärbar DVD spelare så jag kan ligga eller sitta i solen och följa Jack, Kate, Sawyer, Charlie och dom andra på sina äventyr på ön. Synd bara att Boone dog så tidigt, lite ögongodis sitter aldrig fel :) Tack gode gud för att det finns flashbacks i denna serie. 
Har precis börjat på sesong tre så jag klarar mej någon vecka till innan det är över, förhoppningsvis har läkarna kommit tillbaks från sina semestrar, och jag fått någon ordning på mina besvär.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Starwars & Modesty Blaise

Nästa stora popkulturella ikoner som kliver ut ur rutan/grafiska novellen är Starwars & Modesty Blasie. Vi har sett det förr med Nalle Puh, Spiderman, Mailyne Monroe mfl.

Just nu kan du få tag i både fototapeter och canvastavlor med dessa motiv på.

Jag rekomenderar canvastavlorna då de är lättare att flytta och går att använda om och om igen. Priserna ligger från dryga tusenlappen och uppåt för en tavla på 100*100 cm. Det finna sörre för den som vill ha nått riktigt maffigt.Bilder: Photowall.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Tranquil Paradise Hammock - för lata sommardagar
Nu när det är semestertider så passar det riktigt bra med en hängmatta.

Mitt val faller på denna skönhet från Anthropologie. Tranquil Paradise Hammock går loss på ca 800 kr med den har precis den rätta känslan av medelhavs lugn som jag vill åt =)

Skulle inte du trivas i en sådan?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tuxido bedding
Bilder: screanshot från antropologie

Alla tjejer har väll någon gång drömt om en riktig prinsess säng, jag har iaf det.

Antropologie släpper detta fantastiska bäddsätt med det passande namnet Tuxido Bedding nu i juli. För endast 168 GBP kan du få sova i detta överflöd av volanger.

Sa jag inte tidigare i vår att volanger var i antågande =)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lyckokakor

När vi hade vår halv 8 hos mej turne så provade jag på att göra egna lyckokakor. Jag gjorde två åt varje gäst, en med ett ordspråk i, och en med en fråga i att diskutera runt.

Just frågan är ett bra tips om man skall ha middag för gäster som inte riktigt känner varandra sedan tidigare. Det ger en uppslag på samtalsämnen, och blir lite som en lek på samma gång inte lika allvarligt eller tråkigt som att prata om jobb eller väder =)

Jag lovar att gästerna blir riktigt imponerade av dina ansträngningar.Recept:

LYCKOKAKOR          ca:20 st

80 Gr smält smör, eller margarin
1,5 DL Vetemjöl
1,2 DL Florsocker
3 Äggvitor
1 MSK Maizena
1 TSK Vaniljsocker

1. Skriv 20 lappar, högst 8 cm långa. Sätt på ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning.

2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvitorna. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat. Tillsätt mizena, vaniljsocker och smör.

3. Skeda upp en matsked smet och bred ut med hjälp av fingertopparna i formen till en cirkel på ca 7-8 cm i diameter. Grädda bara en till två kakor i taget.

4. Grädda kakorna 4-5 min eller tills kanterna blir svagt ljusbruna.

5. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar! Skydda ena handen med en kökshanduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg den med ovansidan neråt i kökshanduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan sedan ytterligare en gång på längden genom att lägga den över en skålkant.

6. Låt kakorna torka hopvikt i en äggkartong. När kakorna är helt torra behåller de formen.

Förvara i lufttät burk så håller de 3-4 dagar.


Som jag sa tidigare så la jag in två olika typer av meddelanden i kakorna, här nedanför ser du vad jag skrev på mina lappar. Var noga med hur du sorterar kakorna så att du får en av varje meddelande typ till varje gäst. Du kanske får någon ideé av dessa, annars är det bara låta fantasin flöda =)

- I motvinden lyfter draken
- Det är inte lätt när det är svårt
- Se livet från den ljusa sidan
- Om du aldrig ger upp, har du då lyckats?
- Varje dag innehåller nya möjligheter

- Favorit film genom tiderna/ vilken film skulle du vilja uppleva på riktigt?
- Snyggaste manliga/kvinnliga skådisen, vem skulle du vilja äta middag med?
- Vilken känd person skulle du kunna tänka dej att bo på en öde ö med?
- Bästa sångrösten genom tiderna/ bästa gruppen, vems röst skulle du vilja ha?
- Om du fick välja, när skulle du då vilja vara född & varför?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Med inspiration från naturen

Ilva har en hel del vackra saker just nu, med inspirationen hämtad från naturen. Som grenvasen i silver eller svalan i vitt porslin.

Känner du dej, liksom jag inspirerad av naturen just nu så surfa in på ilva.se och se dej omkring =)

Mönster matchaLåt Lampskärmar, tavlor, kuddar eller övriga textilier smälta in i väggen, det ger en spännande och tredimentionell känsla. Känns tanken annorlunda och främmande? Japp det är det som är det roliga med det hela, att överaska.


TextilsladdarTextilsladdar kommer stort nu och det har bla. Clas Ohlson snappat upp. Därför kommer de till hösten att finnas textilsladdar från 59:- i deras sortiment. Yippie

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Decorativa påfåglarDenna decorativa påfågels service är en av alla sommar nyheter från anthropologie.

Jag skulle då inte ha något emot att servera middag på dessa skönheter, tänk bara vilken dukning man skulle kunna göra med dessa =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Medelhavs känsla från anthropologieJag bara älskar denna Knotted Melati Hanging Chair Från anthropologie. Visst kan du nästan känna medelhavsvindarna vina runt dej när du ser den =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ur munnen på barn

Visst är det fantstiskt vad våra små kan klämma ur sej. Det är rätt farsinerande att höra vad de gör av alla ord de snappar upp. Ibland blir det bara pankaka av det hela, men ibland lyckas de förvåna oss med sin fyndighet.

Min Tuva är en sådan som allt som oftast använder uttryck som man inte trodde att en sexåring skulle förstå. Men då har hon redan sen hon var liten klämt ur sej komentarer som får mej att förundras.

Alla är väll bekanta med begreppet rondellhund? I Piteå har vi ett par drakar/dinosaurer istället för hundar. En vinterdag åkte jag med Tuva och Leo genom denna rondell. Då hörs det från baksätet:

- Mamma den lilla dinosauren ligger och vältrar sej i snön.
- Vad sa du, säger jag
- Ja, han rullar sej i snön

Jag vet ju vad vältrar sej betyder men jag trodde inte att Tuvan då tre år gammal hade en aning om vad vältra sej var. Det är ju inte det vanligaste uttrycket =)

Men Tuvan är inte den enda som kan överraska.

Charlie är en ständig källa till överaskelse, som så många andra treåringar. Han om någon kan få till de mest otroliga komentarerna. Häromdagen skulle Charlie ta på sej sina nya Crocs som han fått av morfar. Blåa med vita och röda streck som decor allt i bästa marina stil då morfar är sjöman, morfar har naturigtvis likadana.

Allt börjar bra men så ryter Charlie till i förtvivlan. Frida frågar vad det är:

- Men dom är för stora, säger Charlie om skorna
- Hur kan dom vara för stora du kunde ju ha dom häromdan, säger Frida
- Men jag har ju duschat, säger Charlie och brister ut i ett nytt förtvivlat tjut

Så Charlie hade kommit fram till den slutsatsen att skorna var för stora för att han krympt i tvätten. Visst är dom bara för söta ibland.

I samma veva som Tuvan pratade om vältrande dinosaurien så frågade hon sin moster:

- Är glaset halv fullt, eller halv tomt

Vad svarar man på det, när man blir tagen på sängen?

Nu väntar vi med spänning på vad lillebror ska hitta på om säg tre år =)

Har du några roliga komentarer du vill dela med dej av så lämna ett medelande under detta inlägg!!!

XOXO Tess

Vibrerande skandinavien

Skandinavisk design syns överallt just nu och är hetare än någonsin. Men det är inte längre bara ljusa träslag och rena linjer som gäller. Nu vibrerar den nordiska stilen av starka färger och djärva mönster. Vågar du skapa en ny nordisk look hemma?På bilden: Tapet Cloud av Linda Sjunnesson och Åsa Ericson för Your wallpaper. Motivet kostar 4 375 kr, eller 495 kr/kvm efter önskad storlek. Hängande vit ­pappersbonad/rums­avdelare, Flower,  i ­design av Mia Cullin för Woodnotes. Säljs i förpackning med 160 ”blommor” som ­mon­teras till önskad form (2,5–4 kvm), pris 1 339 kr, Fine­. Ullmatta 209 x 240 cm, 3 800 kr/kvm, taklampa Pendent, 450 kr, båda ­Muuto/Asplund, hopvikbar pall/bord i papper, 4 300 kr, Mokko, espresso­koppar med fat, 335 kr, Carl Malmsten/Gustavsberg, stol av ­Martin West, Konsthant­verkarna, kudde, 49 kr, h & m Home. Sidobord Malm, 1 990 kr, Ikea. På sidobordet fr v: Keramikskål, 5 000 kr, litet klot, 1 800 kr, båda av Anna Lerinder, Konsthantverkarna, skulptur i papier maché, 1 800 kr, Galleri Olby, hopvikbar bords/taklampa i papper, 7 100 kr, Okko.

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Alla nyanser av blått

Under våren och sommaren har ju turkost varit en het potatis. Nu frammåt hösten kommer lite mer mättade och tyngre kulörer men innom samma familj. Det är nämligen petroliumblått och midnattsblått blandat med ockragula eller roströda axcenter som är det allra hetaste i höst.

Vilket passar bra då många vill ha lite murrigare färger då höstmörkret kryper tätt inpå.XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Krydda trädgården med Spicy från Ilva

Denna liggstol i kargul plastrotting kommer att sätta färg på vilken trädgård som hellst :)

Priset ligger på 2699:- just nu, men den har gått på 3799:- tidigare i priset ingår änven dynor i vitt. Den finns i vitt, svart, rött och gult, och går att beställa på Ilva.se


XOXO Tess

Humörsvängningar

Alla har vi humör svängningar i olika utsträckning. Vissa människor är eldiga i temperamentet och svänger kraftigt i sina uttryck, medans andra som jag är lugnare och jämnare i humöret.

På samma sätt ser människor på livet med olikfärgade linser. Endel ser det possitiva i livet medans andra ser motgångarna. Även här har jag valt den ljusare vägen, eller valt och valt är nog fel ord. Sin livssyn kan man inte välja, den föds man med. Sen kan man välja att mata den med possitiv eller negativ energi och på så sätt någolunda själv påverka sitt liv. (detta är helt min egen slutledning och inget vetenskapligt bevisat)

Jag har upptäckt att det är lättare att hantera huvudvärken dom dagarna jag är på bra humör. På en dålig dag blir allt så mycket jobbigare. Tur då för mej att jag har så många bra dagar för annars skulle jag inte orka med  de dåliga. Tyvärr blir de fler och fler av dessa. Det är svårt att hålla modet uppe i längden, men jag sätter tilltron till att nästa sak vi provar kommer lösa problemet. Det är mitt sätt att överleva.

Då jag har en dålig dag går all energi åt till värken, medans en bra dag så finns possitiviteten där, helt gratis och jag orkar annat än att bara ha huvudvärk.

Visst kan det låta luddigt och ovetenskapligt, men jag känner att det ger mej lite extra ork att tackla min sjukdom, då jag tänker på detta sätt.

Det har lite med talesättet att se glaset som halv fullt eller halv tomt. Eller att vara halvvägs framme, mot att ha halva vägen kvar.

Allt har med intsällning att göra.

Sen kom mamma med en teori om att mina symtom, de jag har förutom huvudvärken kan komma från min sömnbrist. För av sömnbrist kan man tydligen få en hel uppsjö av följd effekter.

Jag har själv funderat i dessa banor och jag har fått förslaget att be dem söva ner mej en vecka, som de gör med vissa intensivpassienter, sådana som har allvarliga skador på huvud och rygg eller brännskadeoffer. Då skulle jag kanske komma tillbaks till ett någesånär normalt sömn mönster. De fyra timmar jag alltid sovit tidigare är tydligen ohållbart i längden om man ser till medicinska undersökninger.

Även om jag nu är ett undantag från normen så skall jag se till att försöka sova minst sex timmar om natten när jag äntligen kan söva igen, för jag hoppas och tror att denna huvudvärk och den sömnbrist som blivit följden, kommer att ge med sej innom en inte allt för avlägsen framtid.

Sov gott alla mina vänner, för det finns ingen garanti på att så kommer att bli fallet =)


XOXO Tess

Sov under bar himmel

Om jag visste att det inte skulle regna

Om jag visste att det inte skulle krypa ned någon objuden gäst, oaktat om de har två eller fler ben

Om jag hade förutsättningarna för att få till den rätta stämningen

Skulle jag inte ha något emot att sova i en av dessa sängar =)

Visst är bilderna bara så vackra, det riktigt osar saga om dem. Som många av er vet så är jag smått förtjust i allt som har med sagorna och dess värld att göra. Och när jag ser bilder som de här förstår jag varför. Det är ju så MAGISKT.
Bilderna är tagna av en dansk fotograf vid namn Ditte Isager för Bloomingdales och Day Home, och visst håller ni med om att det är lite Peter Pan känsla över det hela =)

Det kanske inte är det mest praktiska men det är ju inte alltid det som är poängen ;)

XOXO
Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Shade - Ny enfärgad kollektion från Boråstapeter

Nu när Plain sjunger på sista versen kommer Boråstapeter med en ny enfärgad kollektion.

Denna gång är det dova mjuka färger som står på menyn. Strukturen, som saknar mönsterpassning är hämtad från de enfärgade tapeterna i nya Etage kartan.

Priset ligger runt 300:- och de är givetvis gjorda i Eco/BT suveräna EasyUp kvallitet.

Det känns som om vi på allvar lämnar de släta enfärgade tapeterna bakom oss och blickar framåt mot lite mer varierande strukturer, inte mot 90-tals skumgummi strukturen utan en mer diskret sofistikerad struktur.

Till största delen är det en fördel vid uppsättningen då de inte är lika kännsligt med underlaget + att om du skulle råkas få en liten skada, blir den inte lika påfallande


Shade, BoråstapeterBilder: Borastapeter.se


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Du är mitt solsken

Min syster vill att Tuva och Leo skall sjunga "My only sunshine" på Lillebrors dop.

Kruxet är att hon vill att de skall sjunga den på svenska för att de inte förstår den engelska texten. Jag har letat överallt efter en översättning, men inte kunnat hitta någon.

Frida trodde att Beppe Wolgers kunde ha skrivit en svensk översättning, men vad jag kunnat hitta så är det "sakta vi går genom stan" han skrivit till Monika Zetterlund.

Matte har också letat utan att finna något av värde.

Därför har jag gjort en egen översättning. De styckena som är markerade med fet text är min egen tolkning, alla ord stämmer inte exakt men det skall ju stämma överens med melodin också.

Jag undrar nu om ni kan hjälpa mej med synpunkter på tolkningen, jag skulle vara evigt tacksam om ni ville lämna omdömmen nedan. Kan ni inte melodin kan ni lyssna på klippet nedan!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are grey
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away

Här om natten, jag låg i sängen
Ja jag drömde att du var här
men när jag vakna, så var du borta
och jag grät mej till sömns igen

The other night dear, as I lay sleeping
I dreamed I held you in my arms
When I awoke, dear, I was mistaken
And I hung my head and cried

Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va


You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are grey
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away

Jag lovar älskling att ge dej lycka
om du dock bara detsamma gör
om du dock lämnar mej för en annan
du kommer ångra dej djupt en dag


I'll always love you and make you happy
If you will only say the same
But if you leave me to love another
You'll regret it all some day

Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va


You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are grey
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away

En gång du sade, ja va din kära
och ingen kunde, oss dela på
men nu du lämnat mej för en annan
och alla drömmar du slagit itu


You told me once dear, you really loved me
And no one else dear, could come between
But now you've left me and love another
You have shattered all my dreams

Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are grey
You'll never know dear, how much I love you
Please don't take my sunshine away


----------------------------------------------------------------------------------------------


Jag undrar dock om Syster värkligen har tänkt på vad sången igentligen säger =)  Grejen är den att detta var Charlies favvo sång när han var liten, och på engelska så låter den ju riktigt fin.

Man kan ju skippa de tråkiga verscherna och upprepa refrängen, som de gjort i klippet. Men skall man göra en tolkning är det ingen ideé att sluta halvvägs, eller vad säger ni?


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Matbloggstoppen
RSS 2.0