Humörsvängningar

Alla har vi humör svängningar i olika utsträckning. Vissa människor är eldiga i temperamentet och svänger kraftigt i sina uttryck, medans andra som jag är lugnare och jämnare i humöret.

På samma sätt ser människor på livet med olikfärgade linser. Endel ser det possitiva i livet medans andra ser motgångarna. Även här har jag valt den ljusare vägen, eller valt och valt är nog fel ord. Sin livssyn kan man inte välja, den föds man med. Sen kan man välja att mata den med possitiv eller negativ energi och på så sätt någolunda själv påverka sitt liv. (detta är helt min egen slutledning och inget vetenskapligt bevisat)

Jag har upptäckt att det är lättare att hantera huvudvärken dom dagarna jag är på bra humör. På en dålig dag blir allt så mycket jobbigare. Tur då för mej att jag har så många bra dagar för annars skulle jag inte orka med  de dåliga. Tyvärr blir de fler och fler av dessa. Det är svårt att hålla modet uppe i längden, men jag sätter tilltron till att nästa sak vi provar kommer lösa problemet. Det är mitt sätt att överleva.

Då jag har en dålig dag går all energi åt till värken, medans en bra dag så finns possitiviteten där, helt gratis och jag orkar annat än att bara ha huvudvärk.

Visst kan det låta luddigt och ovetenskapligt, men jag känner att det ger mej lite extra ork att tackla min sjukdom, då jag tänker på detta sätt.

Det har lite med talesättet att se glaset som halv fullt eller halv tomt. Eller att vara halvvägs framme, mot att ha halva vägen kvar.

Allt har med intsällning att göra.

Sen kom mamma med en teori om att mina symtom, de jag har förutom huvudvärken kan komma från min sömnbrist. För av sömnbrist kan man tydligen få en hel uppsjö av följd effekter.

Jag har själv funderat i dessa banor och jag har fått förslaget att be dem söva ner mej en vecka, som de gör med vissa intensivpassienter, sådana som har allvarliga skador på huvud och rygg eller brännskadeoffer. Då skulle jag kanske komma tillbaks till ett någesånär normalt sömn mönster. De fyra timmar jag alltid sovit tidigare är tydligen ohållbart i längden om man ser till medicinska undersökninger.

Även om jag nu är ett undantag från normen så skall jag se till att försöka sova minst sex timmar om natten när jag äntligen kan söva igen, för jag hoppas och tror att denna huvudvärk och den sömnbrist som blivit följden, kommer att ge med sej innom en inte allt för avlägsen framtid.

Sov gott alla mina vänner, för det finns ingen garanti på att så kommer att bli fallet =)


XOXO Tess

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen