Trädgårdsbelysning från Blåtunga

Nu när hösten närmar sej...suck...är det läge att titta över belysningen i trädgården. Nu när kvällarna blir mörkare, inbjuder de till mysiga kvällar på altanen. Men de blir ju så mycket trevligare om man har ordentligt med belysning.

Med rätt belysning på rätt ställe kan man förlänga hemmet ut i trådgården och få en trevlig upplevelse även innifrån.

Planera belysningen på samma sätt som inomhus. Blanda naturligt ljus (öppen eld, brinnande ljus) med almänbelysning (stark arbetsbelysning) Punkt belysning (bordsarmaturer, mysbelysning) Ledljus (markera gångar, rabatter och höga kanter så som murar och liknande) och tänk på att väva in oväntade inslag som belysning i terrassgolvet eller under trädgårdsbordet (detta bli särskilt effektfullt om du har ett bord som är gemonbrutet så ljuset strilar upp genom springorna)

Låt fantasin flöda och planera in belysningen om ni gör om trädgården då ni kan gräva ner sladdar och liknande på ett enkelt och snyggt sätt =)

Jag hittade denna stilrena och snygga pelarbelysning hos Blåtunga visst det blir en nätt summa om man skall ha många, men det blir ju så effektfullt.Bild: blåtunga.se

Jag skulle vilja ha dem som markering vid kanten till infarten, men jag behöver rätt så många så jag får lägga in det i budgeten till ett senare tillfälle =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen