Ur munnen på barn

Visst är det fantstiskt vad våra små kan klämma ur sej. Det är rätt farsinerande att höra vad de gör av alla ord de snappar upp. Ibland blir det bara pankaka av det hela, men ibland lyckas de förvåna oss med sin fyndighet.

Min Tuva är en sådan som allt som oftast använder uttryck som man inte trodde att en sexåring skulle förstå. Men då har hon redan sen hon var liten klämt ur sej komentarer som får mej att förundras.

Alla är väll bekanta med begreppet rondellhund? I Piteå har vi ett par drakar/dinosaurer istället för hundar. En vinterdag åkte jag med Tuva och Leo genom denna rondell. Då hörs det från baksätet:

- Mamma den lilla dinosauren ligger och vältrar sej i snön.
- Vad sa du, säger jag
- Ja, han rullar sej i snön

Jag vet ju vad vältrar sej betyder men jag trodde inte att Tuvan då tre år gammal hade en aning om vad vältra sej var. Det är ju inte det vanligaste uttrycket =)

Men Tuvan är inte den enda som kan överraska.

Charlie är en ständig källa till överaskelse, som så många andra treåringar. Han om någon kan få till de mest otroliga komentarerna. Häromdagen skulle Charlie ta på sej sina nya Crocs som han fått av morfar. Blåa med vita och röda streck som decor allt i bästa marina stil då morfar är sjöman, morfar har naturigtvis likadana.

Allt börjar bra men så ryter Charlie till i förtvivlan. Frida frågar vad det är:

- Men dom är för stora, säger Charlie om skorna
- Hur kan dom vara för stora du kunde ju ha dom häromdan, säger Frida
- Men jag har ju duschat, säger Charlie och brister ut i ett nytt förtvivlat tjut

Så Charlie hade kommit fram till den slutsatsen att skorna var för stora för att han krympt i tvätten. Visst är dom bara för söta ibland.

I samma veva som Tuvan pratade om vältrande dinosaurien så frågade hon sin moster:

- Är glaset halv fullt, eller halv tomt

Vad svarar man på det, när man blir tagen på sängen?

Nu väntar vi med spänning på vad lillebror ska hitta på om säg tre år =)

Har du några roliga komentarer du vill dela med dej av så lämna ett medelande under detta inlägg!!!

XOXO Tess

Kommentarer
Postat av: stora lillasyster

Igår brottades Charlie och Mysan för glatta livet med Johan. Jag sa åt Charlie många gånger att han skulle ta och lugna ner sig osv. Johan sa att jag inte skulle bry mig utan att han hade läget under kontroll.Idag busar Charlie med grannen William (William var inte så sugen på att brottas och bråkas) Jag säger till Charlie att han får lov att sluta eftersom William inte ville leka Polis som nu var fallet. Charlie stirrar på mig och börjar skaka på huvudet som bara Charlie kan när han har något viktigt, eller allvarligt att berätta.

"Mamma! Du behöver inte bry dig, William är faktiskt ett stort barn som kan bestämma själv! Så, du behöv it bry dä."ett ur mängden ;)

2012-01-15 @ 00:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen