Hemlängtan & Överraskningar

Visst är det skönt att få vara hemma med min familj. Det hade vart ännu trevligare om vi kunnat göra saker tillsammans.

I helgen har vi firat midsommar tillsammans med släkt och vänner, detta gjorde vi som vi brukar med fiske, camping och god mat i Holmfors vid byskeälven.

Jag hade hoppats att vi skulle hunnit köpa oss en husvagn (jag ha äntligen fått med maken på ideén så det är bäst att smida medans järnet är varmt, han kan ju ändra sej) till i år men så blev det inte. Därför sov vi i tält som vi brukar. Jag har inget emot att sova i tält, tvärt om skulle jag kunna bo hela sommaren i ett, precis som när jag var liten. Problemet är bara att jag inte riktigt orkar med en helg i det fria just nu.

Ändå behövde jag inte göra speciellt mycket, vi var rätt många som hjälptes åt och Matte var gudomlig i det att han kämpade med tältet i säkert en timme, fast det finns betydligt roligare saker han vet än att sova utomhus. Jag kanske skall nämna att det inte var något litet kupoltält vi sov i, utan ett sådant gammaldax tält med ståhöjd och matsalsdel, det påminner i utseendet om ett husvagnsförtält.

Då vi var de enda utan eget kök slapp jag undan den mesta matlagningen, vilket nog var rätt avgörande för om jag skulle kunna klara helgen överhuvudtaget.

Midsommardagen lyckades vi med det omöjliga =)

Vi lyckades dra ihop en överrasknings surströmmingsskiva till mamma som fyllde 50. Det är inte lätt att lura hene och jag tror vi hade fjärilar i magen allihopa tills det äntligen blev dax för "gästerna" att anlända. Det var så roligt att så många kunda komma fast vi var mitt ute i skogen och det faktum att det faktiskt var midsommardagen.

Tack till er alla.

Och vi nailade pressenten också, en timmes helikoptertur med start i Långnäs, så hon kan flyga över hela Piteå och se var vi alla bor =) Detta var en av de två saker hon förutsatt sej att göra, det andra är att hoppa fallskärm. Men då vi är vädigt rädda om vår mor så kändes helikopterturen säkrare + att den räcker längre.

Det jag ville komma fram till är att jag längtar tillbaka till min vardag, till att kunna spendera en helg i skogen utan att vara sängliggande i tre dar efteråt.

Jag vill tillbaks till jobbet, för jag saknar både arbetsuppgifter, kunderna och framför allt mina arbetskamrater. Jag har "hemlängtan". Nu skall jag åtminstonde få komma och hälsa på, jag skall in ett par timmar på jobbet och se hur det fungerar, packa upp varor och kanske stå i kassan, bara för att inte helt tappa greppet om verkligheten.

Det ser jag värkigen fram emot, hoppas bara att jag får ha en bra dag imorgon =)

XOXO Tess

Vackra & praktiska blickfång

Jag har kommit under fund med att klarglas är något som aldrig blir omodernt. Köper du en vas eller burk eller ljusstake i klarglas eller kristall kommer du att kunna njuta av dem i många många år framöver.

Framförallt för att de är så lätt att variera dem.

Titta bara på inspirationsbilderna här nedanför =)Det är bara låta fantasin flöda


Glasburkar kan man helt enkelt inte få för många av. Liknande varianter som de på bilderna finns på de flesta inredningsbutiker just nu, så det är bara hita ett ställe att sätta dem på och vips så har du ett vackert och praktiskt blickfång.

Tala om att slå två flugor i en smäll =)

XOXO Tess

Folia - Romos senaste

Jag bara älskar Romos tapeter, synd bara att vi inte har dem på jobbet. Nu har de dessutom kommit en ny karta med småmönstrade tapeter som nästan kan tas för enfärgade. Färgskalan är neutral och mjuk och inspirationen till mönstrena är hämtad från naturen.

Tur att det är fler än jag som är less på alla enfärgade släta tapeter =)Bilder: Romo


XOXO
Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Borta bra...

Nu har jag äntligen landat i vardagen igen. Synd bara att den också innefattar en ständigt ökande huvudvärk. Lägg till en trillskande försäkringskassa och bilden är total.

Men nog om det.

Skall ut och luncha med chefen idag. För att uppdatera honom om läget och för att fråga om jag får komma och "hälsa på" på jobbet ett par timmar för att se hur det går och för att få se lite människor. Lite andra människor.

Jag har en stor och härlig familj så ensam behöver jag inte vara, om jag inte vill. God bless U. Vad gjorde jag utan er.

Har vart ett par fyllda dagar sen jag kom hem. Med besök hos och av familjen jag inte sett på nära tre veckor, vilket är nått av ett rekord om man inte räknar med åren jag bodde i Uppsala.

Nu skall jag göra mej färdig för lunchen, men jag återkommer snart med fler inlägg nu när jag är tillbaka till verkligheten igen =)

XOXO Tess

Bröllopsfeber

Idag har sverige drabbats av bröllopsfeber.

Jag  undrar vad alla skall ha på sej idag? Klänningarna var vackra igår men aningen tama i färgen, Nyamko var bland  de enda som vågade färg, och vilken färg sen, chock rosa. Hoppas vi får se fler liknande klänningar idag =)

Middagen som följer med dukning och tårta är annars det som jag ser mest fram emot, nu då jag blivit dukningsfanatiker, undrar jag hur man dukar till ett kungligt bröllop.

Om du vill ha inspiration kan du gå in hos Duni och få ideér :)
Bild: Duni

Jag kommer att följa bröllopet från soffan, vart kommer ni att befinna er?

Jag är fortfarande bortrest, men imorgon väntar en lång bussresa hem. Det är första gången sen jag skaffade familj som jag vart borta så länge helt själv, nära tre veckor. Jag lovar att det känns underligt såhär när det närmar sej hemfärd.

Innan jag bestämde hemresedag var tid ett diffust begrepp. Nu käns det som om jag vart borta i en hel evighet. Det kommer att bli så skönt att komma hem.

Jag har fortfarande huvudvärk men jag hoppas att min nya medicin kommer att hjälpa.

Nu skall jag bänka mej i soffan och njuta av en alldeles speciell dag =)


XOXO Tess


Första glimten av min nya älskling...

Visst är det tur att hjärtat växer i takt med antalet människor vi lär känna, och lär oss älska.

Att det kommer in en ny människa i vårt liv betyder inte att vi älskar de som redan finns där mindre, utan hjärtat ökar sin kapasitet och gör plats för det nya individen.

Nu har jag inte hunnit träffa lillebror på riktigt ännu, då jag befinner mej ute i Stockholms skärgård hundra mil hemmifrån. Men jag kommer att hinna lära känna honom när tillfälle ges.

En sak som jag dock vet är att det redan finns en plats just honom i mitt hjärta, visst är det ett underbart fenomen =)

Här är iaf bilder på min lilla systersonTack Åsa för bilderna :)

Nu skall jag återgå till min solstol och njuta av sommaren, för jag skall ju igentligen inte vara ute här på bloggen. Inte just för stunden iaf, avkoppling och allt det där =)

XOXO Tess

På de avlägsanste ställen...

Som ni vet så tillbringar jag ett par veckor ute på Ljusterö för att vila upp mej från min huvudvärk. För att koppla av och slippa ifrån alla måsten.

Det gör ju att jag inte kan skriva här på bloggen lika ofta, men det är smällar man får ta.

Just nu sitter jag helt ensam här och bara är. Har några ärenden på internet banken jag måste fixa så då passade jag på att flika in ett litet inlägg här på en gång. Annars  så har jag inte rört en dator sen i onsdags =)

Botoxen har snart haft en vecka på sej att sätta in och nu känns det som om någon satt gaffatejp över pannan på mej. Dock så har det ännu inte haft någon inverkan på huvudvärken, om något så är den värre!

Jag fuskade lite i fredags och smet in på Fyrisfärg i Uppsala och tittade på nya Decorama kartan som kommer i höst, den är lika snäll som vanligt med mjuka färget och enkla mönster, denna gång är mönstrena mer grafiska med olika rutmönster och grafiskt ritade träd + lite mjukare eclips liknande mönster. Vi kommer att lägga 40 blad på lager och det var med anledning av detta som jag "fuskade" mej till lite tid på Fyrisfärg.

+ att jag pratade med Göran vår Eco repressentant. Det var ett bra tag sen jag gjorde det, eftersom att jag vart hemma med huvudvärk vid hans  senaste besök.

Från det ena till det andra. Jag känner att det inte blir så strukturerat idag men det får ni ta =)

I lördags så hade de sommarfest här ute på Ljusterö, jag stannade dock hemma, men min svärmor och hennes sambo hade bjudit in ett par gäster på en drink innan det var dax att åka iväg.

En av dessa var Ella Stemme som är en av två bakom nätshoppen smartasaker.se, tänk vad världen kan va liten ibland. Här åker man nittio mil hemifrån för att koppla bort jobbet och så, och se vad som händer ;)  
Min favorit från smartasaker just nu är Pluring, en värdigt liten men åh så praktisk liten sak som gör att du aldrik kommer ha sura och illaluktande trasor igen =) kostar 45:- på smarta saker. Jag fick min av Frida då vi hade vår halv 8 hos mej grej och den är helt oumbärlig nu.


Hon var riktigt trevlig och tipsade om en utställning på KTH där de nu visar en digitaltapet, vi får se om jag orkar ta mej in till Stockholm och besöka utställningen. Det lät iaf riktigt spännande, teckniken går värkligen snabbt frammåt!!!

Idag är en ritkigt dålig dag då det gäller huvudvärken så nu är det ryggläge och vetekudden som gäller. Vi får se när jag kommer åt datorn igen, men lova att ni håller en tumme för att jag snart skall bli frisk =)

PS: Jag har äntligen blivit moster, men med min vanliga tur så kom den lilla rackaren dan efter jag åkt ner till Stockholm, så nu får jag vänta ytterligare två veckor innan jag får snosa på nykläckt baby igen.

Storebror Charlie är enligt rapport inte så imponerad av familjens nyaste tillskott, efter att ha blivit trugad till att pussa på lillebror torkade han sej om munnen och sa: Han liktar illa

Undrar om det är fler än jag som tycker att nya babysar luktar riktigt gott. Charlie verkade då inte hålla med.


XOXO
Tess


...på väg till paradiset...

Efter jag skickat iväg barnen på skolan idag kommer jag att påbörja resan ner till Justerö. Det är meningen att jag skall komma bort från vardagen ett slag.

Jag är på väg till paradiset, eller så nära man kan komma. Lantlig idyll mitt i Stockholms skärgård, kan det bli bättre. Jag får till och med en egen sovstuga som ligger helt isolerad i skogen. Det gäller att inte vara mörkrädd om man skall bo där själv.

Smart av mej att bara ta med mej SF-böcker med vampyrer, varulvar och häxor som tema.

Men jag kommer iaf bort ett tag. För att slippa tänka på och se allt som jag inte kan göra. Det är svårt att skura köksgolvet eller rycka in på jobbet om jag är nittio mil hemmifrån, eller vad säger ni ;)

Dessvärre kommer det att betyda att jag inte kommer att kunna blogga lika ofta som tidigare, men jag kommer att hålla er uppdaterade på hur läget fortskrider + att jag skall försöka klämma in en del inredningstips dessutom, något som det vart dåligt med sen jag blev sjuk :(

Jag har fått med mej mammas digitala systemkamera så att jag kan ägna mej åt lugna promenader och fotografering under min visstelse på "retreat"

Om inte Botoxen biter kanske detta gör det, för på Justerö finns det inte mycket mer än naturen att ägna sej åt.

Skall försöka få mej några timmar i solen också för mina ben är läskigt vita just nu. Skall skaffa mej en fin bränna så jag inte skrämmer slag på alla som råkar i min väg :)

Jag har laddat telefonen med nya ljudböcker så jag är redo för operation bota huvudvärk!!!


Ja, jag är helt såld på vampyrer nu. Måste ha nått med det omöjliga i det hela att göra, min fantasi löper ju amock i vanliga fall, nu har jag hittat ett utlopp för den =) 
Pluss att det inte skadar att det finns så många heta vampyrer på TV nu oxå :) Alex Skarsgård och Ian Somerhalder, jummi!


XOXO Tess


Mitt första "Skönhetsingrepp" - Botox i pannan

Japp, då har man gjort sitt första medicinska skönhetsingrepp. Botox i pannan. Nu är det ju inte så att jag tycker att jag är riktigt så skrynklig att det är dax ännu, men tydligen skall det kunna hjälpa mej med min huvudvärk.

Om det nu hjälper är det värt besväret att inte kunna rynka på pannan =)

Sex stick i pannan, med en brännande känsla när Botoxen sprutades in + pannövningar i ca: en timme, så var det klart. Nervgiftet sprider sej till hela muskeln om man gör pannövningarna ordentligt, så om en vecka ungefär kommer jag att märka resultat av behandlingen.

Det som händer då är att muskelrna bedövas i upp till sex månader. Succsesivt skall också huvudvärken minska, om allt går som planerat. Själva Botoxet kostar 1900:- utan rabatt, har du hunnit samla på dej bonus blir det billigare.

Jag vet inte om Botox ingår i högkostnadsskyddet om man vill göra ingreppet av kosmetiska själ, men för mej gjorde det. Man måste göra om behandlingen tre till fyra gånger/år så det blir rätt dyrt i längden.

Håll en tumme för att detta skall fungera, för nu vill jag tillbaks till vardagen och arbetet.

XOXO Tess


Simon & Thomas pratar fondväggar

Visst, dom kör inte den nedtonade stilen, och vissa av deras projekt spårar ur totalt.

MEN dom e ju så charmiga. Dom bjuder på sej själva, är inte det minsta blyga och dom kommer faktiskt med en hel del riktigt bra råd. Hur många inredare skulle sova över på en byggarbetsplats på en luftmadrass???

Jag är inte själv något nitiskt tittar fan av Simon & Thomas, tittar enbart om jag råkar bläddra förbi och fastnar med blicken.

Lyssna däremot på klippet nedan för här talar dom om både fondväggar och vita färgtoner, om att tapetsera eller måla. Riktigt sunda åsikter =)

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Matbloggstoppen
RSS 2.0