Halv 8 hos mej del 4

I fredags var det dax för del frya av vår halv 8 hos mej turne. Nu hade turen kommit till Sofie. 

Denna gång möttes vi av marsaller vid vägen, + i kanten för de, det hade jag själv missat. Sen kom vi in och där hade det gjorts en rokad så vardagsrummet förvandlats till matsal.

Vilken ambition. Visst har man ett litet kök, inte för att Sofi har ett mini kök men ändå, så är det är ju trevligt att kunna sitta en bit ifrån själva matlagningen. Så jag förstår tanken bakom.

Menyn var skapligt spännande, jag hade inte ätit på hela dan så jag var vrålhungrig. Som parentes kan nämnas att Fridas bästa knep för att få gästerna att uppskatta maten är att se till att de är så hungriga att de inte bryr sej om vad de äter, allt smakar bra ändå. Detta brukar hon säga med glimten i ögat, men det ligger säkert en lite allvarligare tanke bakom och lurar ;). Fördrinken var riktigt god, den bästa hittills tror jag :) lagom spritsmak och varken för söt eller för sur. Min blev aningen sur och Fridas var aningen söt, men smaken är ju som baken och än så länge har det mästa varit helt olika. Nu återstår bara Mamma Lotta. vi får se vad hon hittar på.

Här kommer bilder ifrån kvällen:


Fjäril till mej :)Tatto till Frida :)Förrätt, Annanas med räkor och sambalmajoKiwi fick vara med på ett hon oxå Huvudrätt, Hästfile med rödvinssås rödlöksmarmelad och västerbottenspotatisEfterrätt, chilichokladganache med fruktsallad


Sofie´s Meny


Välkomstdrink

Tequila Sunrise


Förrätt


Annanas med räkor
och sambal olek sås
Vitt vin Mosselland


Varmrätt


Hästfilé med rödvinssås och rödlöksmarmelad
Serveras med västerbottens potatis
Rött vin Monti Garbi


Dessert

Chilichokladganache med fruktsallad
kaffe med aveck


Smaklig måltid


Som sagt var så återstår nu bara mamma, sen är det dax att räkna samman poängen för att se vem som tar hem förstaplatsen :)


XOXO Tess


Här kan ni hitta de andra inläggen, Lena kväll 1, Frida kväll 2, Tess kväll 3

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen