Färg coordinera ditt hem

För att få till den där känslan av ren perfektion i ditt hem, finns det egentligen bara en grund regel.

Färg coordinera.

Om du håller dej till ett smalt spectra i färgcirkeln, och låter det färgschemat följa som en röd tråd genom ditt hem, kan du inte misslyckas.

Vill du att färgerna skall hålla länge skall du hålla grunden så neurtal som möjligt, färg kan du alltid ta in i detaljer som är lätta att byta ut.

Ta också med i beräkningen om du är en kall eller varm person, om du gillar beiga eller gråa toner bäst. Om du inte väljer rätt kommer du att känna dej obekväm i ditt eget hem. Jag vet av egen erfarenhet hur fel det kan bli.

När du tagit allt detta i beaktande, kan du lättare navigera genom inredningsjunglen.

Titta lita extra på bilderna nedan så ser du hur naturligt rumen flyter in i varandra. Det finns inga hårda kontraster som stör intrycket :)Här har man valt en varm grund, men tagit in lite kallar inslag i axcentfärgerna. Detta ger lägenheten en ombonad känsla men samtidigt har man lyckats få in en känsla av rymd och luftignhet. Ett flow som inte skulle funnits där om man valt varmare, mustigare djupt organga eller röda toner som axcenter.


Här finns många roliga detaljer, vilket fungerar utmärkt på grund av att färgschemat är så tait. Här finns utrymme för personlighet, utrymme för att blanda stilar (något jag annars inte brukar rekomendera) och framför allt utrymme för förändring. Med små medel kan denna lägenhet transformeras till asiatisk fulländning eller Skandinavisk renhet.

Det är bara att välja och vraka. Och det är det som gör utgör grunden för ett levande hem :)

XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen