Ibland vill vi stänga solen ute

Jag bara älskar våra stora fönster i vardagsrummet/köket. Det kommer in så mycke vackert naturligt ljus att man blir genuint glad i själen.

Men ibland blir det lite för mycket av det goda då vårt hus ligger med vardagsrummet/köket åt söder, och det finns inga träd eller andra hinder för de varma strålarna.

I våra gamla orginalfönster satt det persienner mellan fönsterglasen, perfekt då de inte samlade på sej speciellt mycke damm, och de skyddade mot den värsta stekande hettan. Nu när vi bytt till nya fräcsha fönster slipper inte lika mycke värme in men vi har inte längre några persienner att tillgå för att blockera delar av solskenet.

Jag har funderat på lite olika alternativ för att ersätta dem, inbyggda persienner är ju uteslutna då vi har treglaskasetter i de nya. Jag skulle aldrig kunna tänka mej att sätta utanpåliggande persienner då de samlas så mycket damm i dem.

Mina två favvo alternativ just nu är, Markiser och/eller plisségardiner. Jag tror att det kommer att sluta med en kombination mellan dessa två.

Plisséer i de stora köksfönstrena och markiser till Leos rum och vardagsrumsfönstret.

Frågan är bara vart vi skall köpa dem, det finns ju roligare saker att lägga pengarna på än sätt att blockera solskenet :)Plisségardin i svart från Jysk 110*130 cm, 329:- Problemet är att jag inte vill ha svarta plisséer, utan vita! Dessutom finns de inte i rätt bredd heller :( Så Jysk är uteslutet...

Gardingalleriet på Storgatan i Piteå, har Plisséer men priset blir ett helt annat än på Jysk. Så jag måste söka fler alternativ. Markiserna är ett annat dilemma. Jag vet att jag vill ha raka enfärgade markiser, men också här finns det flera prisklasser att välja på.
Enfärgade, raka, grå markiser ska de va, det gäller bara att hitta i rätt mått :) och i rätt prisklass!!!Rusta har billiga markiser, men inga i rätt mått så också här måste jag leta mer specialiserade tillverkare. Då blir ju priserna därefter :(

Så fort jag har lite ork över skall jag ringa runt och kolla lite priser. Det gäller ju att veta vad det är för pengar det rör sej om. Blir det allt för dyrt kanske jag får ta mej en tankeställare och fundera igenom mina alternativ igen.


XOXO Tess

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen