Bästa Första Advent Någonsin

Vaknade rätt tidigt i morse, runt nio snåret. Men jag låg kvar i sängen och myste lite. Vilket är en lyx som man bör få unna sej på söndagsmorgonen.

Strax efter tio ringde syster och väckte mej, för jag hade naturligt vis somnat om och var nu helt jätte trött. Typiskt. Som många av er vet så äter vi brunch här hos oss varenda söndag. Oftast så är det pancakes med lönsirap, appelsin juice, äggröra, fil, te och diverse mackor som utgör brunchen. men idag hade vi bestämt att vi skulle äta risgrynsgröt och skink mackor, för att fira första advent med riktigt mys.

Tyvärr hade jag glömt bort det och hade varken gröt, skinka eller ljus hemma. Tur att affärn ligger nära så Frida snabb handlade skinka och gröt. Den värsta krisen var nu avvärjd. Ljus problemet löstes med ett halveldat orange ljus som var det enda jag fann i mina gömmor. Ett enda, det var aningen kalt i staken!!!

Skinkan snabb grilljerandes, om än inte riktigt som den ska. Jag missade lite i reseptet och rörde mer ströbrödet med äggen och senapen. Vilket inte är en bra ide, all griljering lossnade när jag skar upp skinkan. Den föll av i stora sjok. Som tur är så äter jag inte grilljeringen, så skinkan smakade som den skulle. Jag hatar fettet på kanten så det är de första som ryker innan skinkan kommer i närheten av mina mackor, och därimed ryker även grilljeringen :)

Mamma och Faster Lena hade bokat upp mej och Frida för hela för- och eftermiddagen.Jag hade planerat att äta brunch i lugn och ro och sedan göra mej klar för avfärd. Nu blev det inte riktigt så för Leo lyckades sätta sej på spisen och svedde skinkan riktigt ordentligt. Skinnet släppte och allt. Här gick alla mina nogranna planer i stöpet. 

I stället för att njuta av årets första gröt tallrik och skinksmörgås, fick jag ränna fram och tillbaks med kalla tvättlappar och kyl kuddar. Sätta på film och stressa på mej sminkningen. Men jag han borsta tänderna iaf.

Sedan bar det av till okänd plats, vilket visade sej vara Luleå, eller närmare bestämt Storheden. Gissa om Frida blev besviken. Här hade vi laddat upp med värsta förväntningarna ända sen i fredags, vilket är extremt länge för min syster som är en av de nyfiknaste människorna på denna jord, och så hamnar vi på Storheden och Biltema av alla ställen. Inte riktigt vad vi hade förväntat oss.

Nu var ju inte detta slutmålet, men det visste ju inte jag och Frida. Det var nämligen så att de andra hade kokat ihop en födelsedags överraskning åt oss och omvägen förbi Biltema och Rusta var bara ett sätt att förvirra oss.

Tillslut hamnade vi inne i Lule stad på parkeringen vid Kulturens hus. Ett ställe som jag inte hunnit besöka ännu, men som säkert har mycket intressant att bjuda på. Frida däremot var fortfarande skeptisk, kanske ännu mer nu än innan. Kultur är för henne dammiga tavlor och konstiga seder, från svunna tider.

Nu fick vi äntligen veta varför de släpat med oss till Luleå. De hade bokat biljetter till Sanna Nilsen, Sonja Alden och Sherly Clamps jul konsert. Där även två av mina favoriter medverkade, Björn Kjellman och MÅNS ZELMERLÖW.

+ Brandur Enni, ni vet han som sjöng Lullaby i melodeifestivalen 2008, kommer ni inte ihåg??? Nej det gör inte jag heller men Björn Kjellman han minns. Vilket han också visade när han bjöd publiken på en slager kavalkad som vi själva fick önska oss till, Holland -68, Spanien -80, Italien -90 ( först önskades -99, men det gick inte för Italien har inte fått vara med sen -97) Finland -56 och Norge -85. Allt med tillhörande koriografi och placering, den mannen är helt otrolig.

Vi fick vänta länge på Måns (som jag jublade högt av lycka när jag fick höra att han skulle vara med) äntligen kom in på scenen. Han han dock med två låtar innan pausvilan. Och showen klättrade ytterligare ett par tre steg upp på proffsighets skalan. Den killen måste vara så nära perfekt som man kan komma. Alla Kvinnor i klanen Antonsson/Salestedt/Renberg satt och hoppade när det äntligen var dax för honom att entra scenen.

Mamma sa det i bilen senare och jag och Frida sa det till varandra där vi satt, att han måste vara stöpt i den perfekta formen. Mina knän förvandlades till gele och jag blev alldeles svag i kroppen. Tossigt, jag vet. Men man rår inte över hur kroppen reagerar.

Sjunga och ta scenen det kan had då iaf. Han lyste klarare än alla andra i gänget och då är det inte dålig konkurens han har :)

Som upplevelse i sej var hela showen proffsig och super bra, alla sjöng fantastisk och tjejernas klänningar var super vackra och i de flesta fall väldigt glittriga. Frida komenterade däremot färgvalena på klänningarna då det inte förekom en enda i rött eller grönt, endast vitt, silver, rosa, lila och fucksiafärger + en och annan svart kreation. Det var ju ändå en jul konsert och då tycker då vi att det är på sin plats med åtminstone en aning rött.

Mitt enda klagomål är att Brandur hade problem med artikulationen, vilket gjorde det svårt att höra vad han sjöng. Själva kvaliten på sången höll måttet med de andras.

Sen han vi inte få några autografer. Vilket jag tycker var riktigt trist. De skulle inte hinna med de förrän efter den andra showen som slutade runt 22 tiden. Vilket var över tre timmar bort, och så länge orkade ingen av oss sitta och vänta.

Nu är jag riktigt mör men väldigt lycklig, och det är dax för mej att släcka lampan och sova :)

Hoppas ni också haft en riktigt mysig första advent :)

Data haveri

Visst är det bra med datorer och internet. Allt är ju så lätt tilgängligt och går så snabbt. Men man inser värkligen hur oroligt sårbart det är också.

I veckan har jag drabbats av data haveri. Vilket gjort att jag inte kunnat eller orkat blogga som jag brukar. Sårbart var ordet. Men samtigigt så måste man inse att livet inte enbart finns på datorn. Och det finns andra sätt att skaffa sej information på än via webben.

Som de gamla hederliga papperkatalogerna, för de tillfällen man behöver ha rätt på ett telefon nummer eller en adress. Och den fasta telefonen eller mobilen finns ju också tillhands.

Dessutom kan det vara bra med lite andrum ibland även om det är påtvingat. Nu är jag inte en sådan som måste ut på facebook varannan timme eller som måste se vad som hänt på kenzas blogg. Så det har vart rätt skönt att inte måsta göra saker och ting.

Jag ska ju minska mina måsten och detta var ett bra tillfälle att vila upp mej och bara njuta av tillvaron.

Hoppas vara tillbaks i blogg mode imorgon, eller så kanske jag sätter upp ett par tomtar eller nått. Vi får se vart det leder. I morgonkväll skall vi iaf gå ut och äta middag för att fira min födelsedag som är den 30 november. Jag har gjort det enkelt för mej och flyttat kalaset hemifrån för att slippa allt stök, Men också för att det är så sällan vi går på restaurang allihop tillsammans. Så jag tyckte att det var ett bra tilfälle.

Hoppas maten smakar bra och att alla är nöjda och glada efteråt :)

Golv favoriter

Eftersom att jag jobbar i en färgfackhandelsbutik så blir det lätt att man skaffar sej favoriter. Både bland färger, tapeter och golv. Alla har ju sina egna kriterier på vad som är viktigt då det kommer till att välja vilka material man vill arbeta med i sina hem.

I dag tänkte jag dela med mej av mitt favoritval då det kommer till golv i kök och hall.

Det finns så otroligt många olika leverantörer och material att välja på. Mitt val har fallit på Alloc Orginal. Här har du ett golv som tål slitage. Det tål vatten, tuschpennor, hårfärg och det mesta annat som kan hamna på köksgolvet.

Det som avgjorde för mej var att de tål vatten så otroligt bra och att det fanns med matt yta så att man inte ser alla fotavtryck. Vi är en familj som nästan helt bojkottat strumpor (bara maken envisas med att ha dem) så det syns snabbt fotavtryck på blanka ytor. Detta slapp jag med den matta ytan på det golv jag valt.

Sen känns det mer som ett trägolv att gå på när det är matt än när det är blankt, både mjukare och varmare. Om det är inbillning eller ett faktum spelar mej mindre roll.

Jag har som sagt valt ett Alloc Orginal golv från deras trend sortiment 665881 OT cityline beige/latte. OT står för oljad toutch. Min syster har valt Alloc orginal trend 665871 cityline svart/vit i vardagsrummet och det golvet är lika snyggt, men passade inte in i min färgskala + att det är halvblankt och därigenom gick bort (med tanke på fotavtrycken)Bilder: alloc.se

Mamma och pappa har laggt Alloc Orginal trend 634862 skeppsgolv i teak, mycke på grund av att pappa spenderat halva livet ombord på en båt och därför ville ha äkta vara hemma med (med äkta vara menar jag att det skall vara teakfärgat inte att det absolut måste vara äkta teak) och Alloc var en av de första som kom med ett skeppsgolv i just teak.

De har haft sitt golv i minst sju år och det är lika fint idag som när de la in det, om än en aning blankare eftersom att de haft hund, vilket är en annan fördel med just Alloc. Golven tål hundklor även från större hundraser :) vilket annars kan vara ett problem.Detta skeppsgolv är i rökt ek och med två bredder på brädorna, vilket jag tycker är riktigt snyggt, men pappa ville som sagt var ha teak :) Annars är just den rökta eken en riktigt bra färg på golvet då den har en aning grått i tonen och därför passar ypperligt till en kallare färgskala, med svart eller grått som bas.

Det tar in lite värme i inredningen utan att bryta balansen som ett rödare golv som tex körsbär. Men passar också om man senare skulle vilja byta till en varmare färgskala, som ni vet så är ju människor av naturen en föränderlig varelse ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

kampen om köket

Just nu för jag krig i köket. Det känns som om jag var mitt i en Starwars film, det är bara det att det är bananflugor och inte star trupers som anfaller.

Jag har tokat bänkarna med Ajax, jag har skurat ur diskhoarna, jag har städat ur sopskåpet och jag har ställt fram glas med vinäger. Ändå fortsätter de att föröka sej. Vad ska jag göra???

Det började i tisdags när jag ställde fram ett fat med frukt på bänken, viss om att kusten var klar. Det är ju ändå november och snö ute, visst!!! Tji fick jag. Nästa morgon satt de fullt med små fulingar i köksfönstret. Och så fort jag nuddade i trasan, (som jag för övrigt bytte i söndags, och som nu är bytt igen) så lyfte ett moln med äckliga små saker. JAG FÅR RYSNINGAR BARA JAG TÄNKER PÅ DET.

Efter ett tag hittade jag boven i dramat. En stött banan. Att ett litet märke på en liten frukt kan göra sådan skada. Nu ligger bananerna i kylen, tillsammans med övrig frukt. Jag tar inga fler chanser, men flugorna vill inte flytta härifrån.

Hoppas på att vinägern skall funka annars flyttar jag hem till mamma tills de get med sej. Det kryper i skinnet varje gång jag går in i köket. Äckligt är bara förnamnet.

Nån som har nått tips??? Dela gärna med er :) Jag provar allt!!!

Nytt till våtrummet - Från Tarkett

Nu har äntligen tarkett släppt sin nya våtrums kollektion. Här finns en hel del riktigt riktigt fina grejor. Bland annat kommer nu de första mattorna med pärlemor effekter. De har länge vart populära på tapeter och nu går det att få dem även i badrummet.

Det finns dessutom en Gummimatts immitation, ni vet den med stora pestiller som ligger på de flesta flygplatserna :)

De har vart populära i kök men fungerar inte i våtrum. Nu finns det ett alternativ, och de är ruskigt mycke billigare också. Runt 200 kr/m2 vilket är rena fyndet då gummimattorna går loss på dryga tusenlappen/m2. De finns i vitt, svart, lila, turkost och med sjöstensimmitation. Alla är riktigt fina.

Brorsyren och bilderna på nätet gör inte kollektionen rättvisa, så jag önskar er hjärtligt välkommen in till oss på Colorama Piteå (eller närmsta Coloramabutik) :)
Bilder : tarkett.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Marimekko 2 - från Midbec

Det tog mej ett tag att värma upp till denna kollektion, men som i alla andra kartor finns det guldkorn även i denna. Rullarna är extra breda vilket gör det möjligt att ha extra stora mönsterbilder. Groddbladen här nedan är ett bra exempel på detta. Jag blev fårvånad när jag såg kartan live första gången. De var betydligt större än jag förväntat mej.
Sen är jag en succer för femtio och sextiotalet vilket gör denna fantastiska hyllning till en av mina absoluta favoriter. Jag skulle definitivt kunna se den i ett kök. Gärna med teakmöbler till :)Bilder: midbec.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dop dax

I morgon är det dax för Harry att döpas. Tuva och Leo övar för fullt på texten till Du är mitt solsken. Lite spännande är det nog, men jag tror att jag som mamma är snäppet nervösare. Man vill ju att det skall gå bra för dem. Att de ska få känna sej stolta och nöjda efteråt.

Allt jag kan göra är att träna gärnet med dem fram till dopet, och hoppas på det bästa. Tur att varken texten eller melodin är särskilt komplicerade. Och att Tuvan är van att stå på scenn även om hom inte vart solist förut :)Harry monstret :) I morgon blir det officiellt; Harry Sune Hardy Antonsson!! Sug på det namnet ;)

Du är mitt solsken
(You are my sunshine)

Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va

Här om natten, jag låg i sängen
Ja jag drömde att du var här
men när jag vakna, så var du borta
och jag grät mej till sömns igen

Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va

Du är mitt solsken, mitt enda solsken
Du gör mej lycklig när skyn är grå
Du aldrig anat, att jag dej älskar
Så snälla låt mitt solsken få va

Själv håller jag på att brottas med dikten jag skrivit till Harry. Jag får inte riktigt till alla detaljer som jag vill. Och med dop imorgon så håller tiden på att rinna ut. Just snygg timeing att få wrighters block.

Så jag tog en paus från funderingarna och passade på att lägga ut texten till du är mitt solsken en gång till, så Matilda får en chans att plugga in texten hon med. Hon skall nämligen stå med Tuva och Leo som extra backup ifall att de skulle få scenskräck. Ta i trä ;)

Önska oss alla lycka till och håll EN tumme (två ger otur)


Höstlov

Eftersom barnen har höstlov i veckan har jag också tagit lite ledigt från bloggandet för att ägna mej åt familjen.

Vi har hunnit med både muffins och limpbak, storstädning och en tripp till Leos lekland. Tur att momme kunde följa med då jag inte själv kunde klättra och krypa med barnen. Tuva Leo och mormor han bli riktigt svettiga alla tre. Tuvan hatar att svettas så hon var inte speciellt nöjd, men det gick snabbt över bara hon fick upp håret i en knut. 

Frida Harry och Charlie var också med på vårt äventyr. Jag och Harry höll ställningarna vid bordet medans övriga rejsade runt i klätterbanorna.

Vi var inte hemma förän halv fyra i eftermiddag, men alla var nöjda och trötta efter dagens begivenheter. Med hamburgare, slush, läsk och en och annan godisbit i magen var vi alla riktigt dåsiga när vi väl kom hem. Så jag och barnen damp ner i soffan och tog oss en välförtjänt tupplur. Eller jag gjorde iaf det :)

Nu har jag stoppat två nöjda och riktigt trötta men ny duschade barn i säng, så de är redo inför morgondagen. Tuvan skall på Hallowen party så det är bäst hon är utvilad!!!


Formex våren 2011- Glorious MixDet mixade, matchade och återbrukade där gammalt och nött blivit nytt igen har fått ett starkt fäste här i Norden. Men nu händer det saker! Vi har börjat längta efter design, konst och skinande blanka ytor igen. Vårens tema på Formex är Glorious mix.

Den personliga blandningen är fortfarande ledstjärnan, men nu tar vi ut svängarna i en mer fantasifull, vågad och optimistisk stil där färgstark konst och design lyfts fram, med en stor dos humor!
Looken är sofistikerad och elegant med en modern jet set-atmosfär. Intrycket är grafiskt och stilrent men samtidigt avslappnat och humoristiskt, med mer stil än pengar som utgångspunkt.

Influenserna hämtas från sextiotalets pop-optimism med naiva former, skulpturala möbler, nya färgkombinationer och stora, grafiska, optiska och psykedeliska mönster som minner om sextiotalets Marimekko och Pucci.
Favoritfärgerna är en harmoni av turkost och jadegrönt, lila och citrongult mot en bas av luftiga, ljusa nästa vita nyanser. Och naturligtvis, massor av skimrande guld. Glamouren är tillbaka!

Vi sparar inte på krutet när det gäller scenografin. Varken inomhus eller utomhus. Vi inreder med umgängesvänliga loungemöbler och stora dekorativa växter som palmer och monstrea i miljöer dominerade av polerade ytor och blanka material som plast, plexi, lack, metall, chintz, massor av färgat glas, ädelstenar och mosaik. Förbered dig på en ny våg av humoristisk bling! Hemmet är ett ställe för frihet, experimentlusta och ungänge.

Det handlar inte om att dra sig undan utan tvärtom - att öppna upp och bjuda in med en positiv, välkomnande och lustfylld atmosfär.

Kom och njut av en sprudlande, högst egen salig blandning av design.

(Info hämtad från Formex hemsida)

Mässan går av stapeln mellan den 20-23 januari 2011

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Matbloggstoppen
RSS 2.0