Spara Pengar

Visst vill vi väll alla spara pengar. Speciellt om vi planerar ett större renoveringsprojekt. Alla vet ju att de drar iväg och det är i stort sett omöjligt att hålla budget.

Jag fick ett mail från Cecilia på villaägarna där hon påminde mej om att alla som är medlemmar där har riktigt fina rabatter hos många av landets färgfackhandelsbutiker, där ibland Colorama Piteå där jag arbetar.

Rabatterna varierar från stad till stad och från butik till butik, men det är värt att kolla upp. Du betalar en årsavgift på 380 :-, men den summan sparar du snabbt in.Gå in på villaagarna.se och bli medlem idag :)

Där kan du också se i vilka lokala butiker du kan nyttja dina nyförvärvade medlemsförmåner.

Fast jag arbetar i en fackhandelsbutik är jag själv medlem i villaägarna, och jag rekomenderar er alla att själva bli det. Åtminstone om ni skall göra några större ingrepp på ert hem. Just för att det snabbt går att spara in ganska stora summor. Se inte detta som ett reklaminlägg utan som ett tips till er som skall renovera. Jag skulle själv uppskatta att få liknande tips. Därför delar jag länken med er här.

För mej är det också viktigt att jag får bra service när jag handlar i en butik, så även om priserna kanske är lite högre i fackhandelsbutikerna så spar du tid och pengar på att gå dit och be om hjälp. Här jobbar kunnig personal, med erfarenhet av de varor de säljer. Vilket gör att du kan lita på att du alltid får de produkter som bäst stämmer överens med just dina behov.

Det är i alla fall så vi jobbar på Jowahuset i Piteå, det kan jag intyga utan att behöva skämmas :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Positiv respons

Whoa...det är så härligt att få positiv feedback på det jag gör här på bloggen. Kul att så många uppskattar det jag gör.

Jag ville bara tacka er alla för ert stöd...det gör mej så otroligt glad och peppad att fortsätta mitt arbete. Visst var det mest för min egen skull jag började med allt det här...men det skadar ju inte att ha så trogna läsare som jag har...

Tack än en gång...och glöm inte att komentera inläggen så jag vet vart ni står :)

Thank U utan er hade bloggen inte vart det den är idag!!!

Disco på Klumgatan 27

Jag visste inte hur hög ljudda tretton stycken sjuåringar kunde bli. Eller så är det så att jag aldrig reflekterat över det tidigare. Jag har alltid haft en fadeknapp på min hörsel, som gjort att jag kunnat välja vad jag velat höra och skippat resten. Selektiv hörsel kallar mamma det. Pappa, Frida och faster Lena har det också. Den knappen fungerade inte igår!!! Jag kan fortfarande höra ringandet i öronen. Föräldrarna hörde partyt redan ute på gatan.

I retrospect kanske det inte var en bra ide med ett disco kalas när man lider av ständig huvudvärk. Matte och Leo låste in sej i källaren, men de fick inte mycke lugn och ro för det. Då "dans golvet" låg precis ovanför deras huvuden.

Vi hade möblerat om hela övervåningen för att göra plats för dansgolv, barhäng och lekutrymmen. Matte koplade in musikanläggningen och jag knåpade ihop en riktigt läcker spellista med en blandning av nya hits och gamla godingar som jag själv snurrade runt till, när vi var i svängen som mest. De låtar som uppskattades mest var; Kom - Timotej, Manboy - Eric Saade och Rosa helikopter - Peaches.
Rosa Helikopter, Peaches är ett riktigt tuggumi som fastnar på hjärnan hur mycket man än försöker att komma undan. Många av er har säkert hört den förr.

Fast å andra sidan verkar alla barn vara riktigt nöjda med kalaset, många ville inte gå hem när det var dax. Andra var så trötta att de inte ens orkade stå. Kalaset slutade kl 19.30, vilket kanske var en aning sent men annars hade de ju inte sett disco belysningen.

Frida hade blivit inkallad som medhjälpare, och skötte smothie baren. Själv hade jag korvtjänst, och tog på mej ansvaret att få igång dansen. Tur att man har ett par moves gömda i tröj ärmen. Från början var det mest en massa hopp och skrik. Decibel nivån var rent horibel. Så nu kommer Charlie och Harry aldrig att få ha några barn kalas. I alla fall inte om Frida får bestämma :)

Varken hon eller jag har hämtat oss än. Discokulan hänger fortfarnde i ensamt majestät och popcornen ligger stödda runt golvet. Jag har inte ORKAT damsuga, och det får nog vänta tills imorgon. Jag tror inte popcornen springer någonstans, och diskokulan sprider så fina reflexer på väggarna.

Leo vill också ha disco när han fyller år, för han fick ju inte vara med och dansa. Med gårdagen i färst minne får vi se hur det blir med det. Leos kompisar är ju ändå två år äldre och kanske en aning mer införstådda i vad det är man gör på ett disco!!!

Jag har dock inte allt för höga förhoppningar om det :)

Höstnytt - Eco studio

Jag vet att jag är lite sent ute, men det är inte lätt att hänga med i tapetsvängarna när man är banlyst från jobbet. Inte för att jag miss skött mej utan för att jag är sjukskriven och behöver vila.

Här kommer iaf lite bilder från Ecos senaste kollektion Studio. En lite rockigare kollektion som utmanar gränserna för vad som vi normalt ser från Eco/Borås.

I denna karta finns allt från flamingos till LP-skivor att klä väggarna med. Tillsammans med en del barocka inslag stämmer deras slogan om barock´roll rätt bra. Helt klart en kul kollektion dock inte en av mina favoriter. I´m just saying. Det tillsammans med priset (449:-) har gjort att vi valt att inte lägga den på lager, men godbitarna går ju naturligtvis att beställa :)
Bilder: eco.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Hösten är min tid på året...

Jag kan inte hjälpa det. Jag bara älskar hösten. Det här är den tid på året som jag trivs allra bäst. Visst det är fiktigt och mörkt, det går inte att hålla sej torr och ren för allt i världen. Men fördelarna överväger nackdetlarna. I alla fall i min bok.

Tänk bara på alla ljus du kan tända, och njuta av skenet i dess fulla bemärkelse. Då man bor i midnattssolens land blir man rätt less på ljusa nätter och fågelkvitter. Så när hösten kommer och ljuset försvinner, då myser jag som allra bäst.

Bara färgerna i sej är helt fantastiska, fast jag saknar lönnarna och ekarna från Uppsala. De löven både rasslade mer och lös av betydligt vackrare färger än våra björkar. Men jag klagar inte. Om det inte vore för det ständiga sommar ljuset skulle jag ju inte njuta av mörkret lika mycket. Och vinterdagarna skulle inte vara lika korta :)

Jag kan vara ensam om att rysa i kroppen av välbehag när jag känner lukten av blöta murknade löv. Att känna mej frisk och fräsch av att promenera i de drypande våta oktoberkvällarna. Och att tycka att träden är så mycke vackrare nu när de tappat sina löv. Men jag hoppas att jag inte är det. Jag hoppas att fler än jag värkligen uppskattar våra årstider på rätt sått. För utan den ena skulle vi inte ha den andra. Och om de inte var så som de var, skulle vi inte uppskatta våra favoriter på samma sätt.

Många människor blir lätt deprimerade fram åt hösten. Jag själv är ju uppenbarligen deprimerad för jämnan nu, men det hindrar mej inte från att njuta av min speciella tid på året.

Tänk bara på alla bra saker vi har framför oss nu. Hellowen, med alla sina oranga dekorationer, och utklädda barn. Allhelgona afton med alla tända ljus på gravarna, de är ju så vackert. Både skådespelet och tanken bakom, att så många värkligen tar sej tid och tänder ljus för sina älskade. Den första snön, och barnen som rullar gröna snöbollar och bygger snögubbar. Långpromenaderna mellan skurarna, då världen är nytvättad och ren, och luktar därefter. Sen får vi ju inte glömma att Advent ligger runt knuten och alla förväntningar det väcker.

Det är nu som min inre pysslare vaknar, efter att ha legat och slumrat under sommar månaderna. Scraping sakerna är laddade och klara, brodyrerna ligger framme, virkningar och stickprojekt är inplanerade. Sen är det ju också snart dax för att boka en tid i bagarstugan, för under sommaren blir det alldeles för varmt. Kanske vi skall göra ett nytt försök med ljusstöpningen, förra gången gick det inte riktigt så bra. Ljusen blev tjocka i fel ända, men jag tror att vi kom på vad det var för fel vi gjorde :)

Jag har inte haft energi eller lust till att göra speciellt mycke alls, men nu känner jag att det börgar krypa i skinnet av lust till skapande. Jag funderade till och med på att baka limpa efter min bardomsvänns mors egna recept. Tyvärr har jag förlagt det, tur då att det finns Facebook så jag kan be henne om ett nytt. Tyvärr hinner jag inte baka idag.

Sen är det ju alla födelsedagar som ligger på lur. Faster Lena fyller år idag den 20 Oktober. Och det innebär starskottet både för vintern och för födelsedags sesongen, vi har inte mindre än 16 födelsedagar kvar att fira i år. Då har vi redan klarat av nio stycken de senaste sju veckorna. Så ni förstår att det är en årstid fylld av glädje som ligger framför mej.

Kanske att det beror på detta, att jag är ett höstbarn själv, som gör att jag trivs så bra. Men jag bryr mej inte om orsaken till väbehaget, jag har fulla intentioner av att njuta gränslöst och ladda upp mina trötta batterier . Så jag kan ta nya tag, och komma igen som en gladare och piggare människa på andra sidan årsskiftet :)

Som en liten hyllning till min favorit årstid har jag ändrat layout på bloggen. Inga stora förändringar för jag trivs med hur den ser ut. Men det kändes rätt att uppdatera den just nu.

Så ta på en tjock halsduk ett par varma skor och vantar och ge er ut i höstens otroligt magiska värld. Så ska ni se att även de mest skeptiska människor kan hitta nått att uppskatta.

XOXO // Tess

Wilma & Friends

Som landet ligger idag blir miljömedvetenhet allt viktigare, så även innom heminredning. Jag har hittat en liten site som specialicerar sej på miljövänliga produkter och Fair Traide.

Sidan heter Wilma & Friends och här finner du en salig blandning av återvinning och miljömedvetna produkter. med andra ord kan du handla god design med gott samvete.

Gå in på deras sida och läs upp er på deras företags ide :)Bilder: Hämtade från wilmaandfriends.se, höstnyheter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Berg och dalbana

Just nu åker mitt liv berg och dalbana. Efter snart två år har jag äntligen fått nån form av diagnos på min huvudvärk. Om jag sen gillar resultatet??? NEJ inte alls.

Som det värkar handlar det om en utmattnings depresion. Jag har sprungit för fort alldeles för länge utan att stanna upp och skörda frukten av mina ansträngningar, eller känna efter om jag ens orkar med det jag gör. Så nu är det bara att börja om från börgan och bygga upp ett hållbart liv med en fungerande vardag. Hur jag skall lyckas med detta???

Ja det är en bra fråga. Jag som är van att hinna allt och att kunna göra allt. Förstår ni vad frustrerande det är att inte ens kunna damsuga utan att bli helt utmattad. Ännu mindre arbeta eller ägna mej åt alla de aktiviteter jag tidigare tagit för självklara. Jag kan inte ens klättra på en stol, för risken finns att jag blir yr och tuppar av. Frustration är ett alldeles för undermåligt uttryck!!!

Nu gäller det att rodda i mina prioriteringar. Vad är det som är allra viktigast. Vad är det jag inte kan vara utan. Vad är det som jag måste skära ner på, eller helt ta bort.

Jag tror att jag sitter i en riktig rävsax, eftersom att allt jag gjort har varit sådant som jag värkligen älskar. Och just därför har det inte känts jobbigt att göra plats för allt. Att jag sen är effektiv och bra på att organisera och strukturera, har gjort att jag nu står här med skägget i brevlådan.

Jag har aldrig varit känslig för stress utan tagit en sak i taget och gjort klart i tur och ordning. Nu krävs det inte mer än att jag ska passa en tid hos läkaren och handla mjölk för att hinna färdigt med middagen, till familjen kommer hem för att det ska snurra ihop sej totalt.

Utanpå detta så lider jag av en kraftig ångest, vilket jag inte insåg förän psykologen i Sunderbyn förklarade för mej vad ångest var och hur den beter sej. Mina stress hormoner och mitt försvarssystem går på högvarv. Därför krävs det inte så mycket för att trigga igång det. Det har hänt mer än en gång att jag fått panisk hjärtklappning, andnöd och kallsvettningar av att maken dykt upp på ett ställe jag inte förväntade mej att finna honom på. Ingen medvetenhet i världen kan få mej att ta mej samman när något sådant händer.

Nu vet jag ju dock att det inte är någon fara, och med hjälp av mina psykologer både i Sunderbyn och i Piteå har jag nu fått hjälpmedel för att kunna hantera situationer då ångest spiralen sätter igång. Det som har hjälpt mest är att bara vara medveten om vad som händer och varför. Och att andas djupa andetag, att sucka när det känns som om jag inte får någon luft. För det är inte det att jag inte får luft, utan problemet är att jag inte får in någon NY luft då jag bara andas i snabba ytliga andetag. Om jag då suckar djupt tömmer jag lungorna på koldioxid och ny syrerik luft kan strömma in.

Det låter rätt kliniskt men det fungerar, ja lovar. Domningarna släpper, myrkrypningarna reduceras, och jag kan tänka någorlunda klart efter bara en liten stund. Det är långt ifrån någon behaglig upplevelse, men jag lär mej att hantera den.

Just nu är det familjen och hemmet som vi satsar på att få en fungerande rytm i. Sen kommer arbetet. Efter det kommer det att ta lång tid innan jag ens funderar på att lägga till ytterligare aktiviteter. Det gäller att leva här och nu. Och ta vara på det fina som livet har att ge. För de spelar ingen roll hur mycke roliga, spännande, utvecklande saker man gör om man inte kan njuta av det man upplevt.

Så för tillfället kommer jag att leva efter devisen, njut av det lilla. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan!!!


My Scratch Map

Här är en kul karta för er som gillar att resa. Hela kartan är täckt med ett förgyllt lager "skrap färg" precis som en trisslott. Under denna döljer sej olikfärgade länder, och snygga geografiska detaljer.

Vitsen är att du skall skrapa fram de länder du eller din familj besökt. Det behöver ju inte göras på en och samma dag. Det är ett livslångt projekt.

Har du turen att ha ett arbete som tar dej ut i världen kommer du att kunna skrapa fram fler än många andra. Kanske ni skulle göra en liten intärn tävling mellan kamraterna eller arbetskamraterna, bara för skojs skull :)Scratch mapen hittar du hos iwantoneofthose.com och den kostar 14,99 GBP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vill Ha - Avfalls kvarn från Wastemaid

"Med WasteMaid installerad under vasken i ditt kök spar du pengar på sophämtningen eftersom soptunnan inte behöver tömmas lika ofta som förut.

Matresterna finfördelas i kvarnen och partiklarna flyter med spillvattnet ut i avloppssystemet. Avfallskvarnen tar hand om det mesta matavfallet utom det allra grövsta. Majskolvar och skal från frukt, grönsaker och skaldjur, fiskrens, kycklingben, hushållspapper, servetter och kaffesump och dito filter är det fritt fram. Efter finfördelning transporteras allt, inklusive dålig lukt ut med avloppsvattnet.

Ur detta framställs biogas, ett miljövänligt bränsle som används i motorfordon och till uppvärmning. Det innebär en hel del fördelar både för dig och dina medmänniskor: Du slipper kladdiga soppåsar, behöver inte tömma soporna lika ofta och undviker dålig lukt i köket. Du bidrar dessutom till en bättre miljö, eftersom de matrester du spolar ut i avloppet hamnar i reningsverket där de kan förvandlas till biogas.

Waste Maid avfallskvarn från Anaheim USA världens No 1 avfallskvarn!"


Wastemaid 158 kostar 3600kr och är delvis ljudisolerad. Wastemaid 458 är helt ljudisolerad och har dessutom fjärrstyrning. Kostar 5500kr.

Låter inte detta helt perfekt. Jag vet iaf att jag SKA ha en sådan. Priserna ligger från ca 3500 ink installation, de ska dessutom vara så lätta att sätta in att du kan göra det själv om du är någolunda händig. Man måste dock söka tillstånd hos sin kommun då olika kommuner har olika kapacitet för att ta hand om matavfall.

Jag har länge tyckt att matresterna är en av de äckligaste sakerna jag har i mitt kök. Då slänger ja ändå påsen varje kväll, men det förhindrar ändå inte att det flyttar in bananflugor till hösten. Känner ni igen er???

Vi har byggt ett nytt kök och de flesta detaljerna är klara, dock långt ifrån alla. Därför känns det extra jucky att behöva ta rätt på matavfallet. Hade jag vetat att dessa avfallskvarnar fanns att få tag på även i sverige hade jag redan satt in en. Nu får jag lägga den på min önskelista över saker att förbättra.

Ska ni själva bygga om eller går i renoveringstankar, kolla då upp dessa. Jag kan nästan garantera att det kommer att bli en av de bästa saker ni gör. Och ni kommer inte att ångra er :)I klippet ser ni hur avfallskvarnen fungerar instalerad i ett helt vanligt SVENSKT kök. Fjärrströmbrytaren går att köpa till de billigare modellerna och kostar ca 250kr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Still Broken

Min syster fick mej att lyssna på denna. Otroligt skön låt, kanske inte den mest upplyftande texten, men melodin och sången är klockers.Plan Three - Still Broken

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Veckans Citat

"The past is closed and limited; the future is open and free"
Deepak Chopra

Tänk på detta nästa gång du funderar på vad som kunde varit istället för vad som komma skall. De chanser du missat går inte att ta igen. Påminn dej själv om att ta nästa chans istället, möljigheterna är oändliga!!!

Äntligen igång

Nu har jag äntligen kommit igång med själva skrivandet av min bok. Förhoppningsvis kommer den att bli färdig någon gång under de närmsta åren. Jag har inte satt ett slutdatum men jag antar att det tar ett tag att dikta ihop en text på dryga tre hundra sidor. Att dessutom få ett innehåll som håller ihop och som är intressant, kräver en del eftertanke och en hel del omskrivningar.

Som jag sagt tidigare är detta ett projekt enbart för mitt eget höga nöjes skull. För att underhålla språket och hjärnan. Av nån anledning har jag börja skriva på engelska, inte för att det i sej är speciellt konstigt. Men det kommer att krävas en hel del rättstavning innan jag törs visa vad jag åstadkommit för någon annan än mej själv.

Jag själv läser hells på engelska då jag tycker allt låter så mycket bättre, de engelska språket har ett helt annat musikaliskt flöde än svenska, som ibland kan vara rätt så hårt. Kanske just pga att jag hellst läser engelska, kommer de engelska uttrycken lättare till mej och det är lättare att måla upp bilder.

Jag hade tänkt lägga ut delar av texten här för att få feedback på det jag redan åsta kommit, men de är ett par veckor kvar tills jag kommit så långt, kanske ännu längre. Det beror helt på hur insiprationen väljer att in finna sej.

Inatt var jag tvungen att kliva upp kl 4.30 för att jag fick en uppenbarelse om hur inledningen på boken skulle vara. karaktärer och den övergripande geografiska biten är redan klar. Däremot har jag haft problem med att översätta kännslorna jag vill förmedla i öppningen. Nu är jag dock på G.

Inte för att jag redan hunnit somna eller så. Jag har haft ett par tre riktigt tråkiga nätter nu, så det var väll i sej bra att jag hade nått att göra. Att bara ligga och snurra blir varken jag eller maken speciellt hjälpta av. Ska fylla i en sömndagbok under de kommande två veckorna så jag får en tydligare bild över mina sömnmönster. Sen ska jag försöka göra nått åt dem, vilket är lättare sagt än gjort då jag har ett helt liv av felaktigt utövande att träna bort.

Jag återkommer senare med fler uppdateringar

Höstnytt från Boråstapeter - Falsterbo

Här kommer en karta som jag personligen saknat i eco/borås sortiment. Falsterbo har en aire av historia och elegans över sej. Den påminner mej om Sandersons och Sandbergs kollektioner, med tryckteknik och mönster val. Det finns en mängd riktigt vackra tapeter i denna karta och alla är baserade på gammla mönsterfalsar och handmålade tapeter ur de egna arkiven från så långt tillbaka som 1800-talet. 

Hanna Wendelbo-Hansson, designern bakom kartan tyckte att det var dax att väcka liv i några av dessa skatter, dock i en uppdaterad variant. Även denna kollektion är i EasyUp kvalitet vilket kommer glädja många av våra kunder. Priset kommer att ligga på 549:-/rulle.

Även dessa tapeter är designade för att passa i ett helt rum, men också för att kunna matcha ihop flera av de mönstrade tapeterna för en modernare look. Så välkommen in i närmsta butik för att liksom jag låta er förtrollas av Falserbos kulturromantiska charm :)
Bild: borastapeter.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

View - Boråstapeter

Boråstapeter brukar gå den säkra vägen. Så även denna gång när de lanserar sina höstkollektioner. Här kommer View, en mainstream tapet som kommer tilltala de stora massorna.

Här finns inget av edgigheten hos Hanna eller Anna, utan här är det diskreta mönster med en lätt strukturerad yta som passar i hemmets alla rum som gäller. Om ni känner till Boråstapeters tidigare kollektioner kommer ni känna igen strukturen från Artwork.

Färgerna är mjuka och harmoniska och lättsmälta. Så kort och gott, här finns nått för alla. När färgerna och mönstrena är så här sobra och diskreta, tycker jag att det är läge att överge den nu nästintill obligatoriska fondväggen och satsa på helmönstrat. 

Våga, det kommer du inte att ångra. Mönstrat kommer stort nu och vill ni vara med i fronten gäller det att pressa era egna gränser en aning :) 

Kvaliten är som vanligt EasyUp och priset ligger på ca 349 kr, vilket är rätt hyfsat i dagens läge.Bild: borastapeter.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Tapet som sänggavel

Hej Sara!

Jag fick ditt medelande om tapetfunderingarna. Naturligt vis kan jag hjälpa dej på traven och ge min åsikt.

Du är långt i från ensam om dessa funderingar, så jag tänkte att jag skulle dela med mej av mitt svar här så alla kan ta del av det :)

Det är så att Sara skall till att flytta och vill tapetsera om i det nya sovrummet. Hon har hittat en tapet som hon fastnat rätt ordentligt för, men vet inte om den är för stormönstrad. Sen påtalar hon också att hon inte har någon sänggavel, så hon tänkte slå två flugor på en gång och tapetsera en fondvägg som löser båda problemen.

Mitt svar blir såhär:

Med tanke på vilken tapet du valt ( Moment VII, 9051) så skulle jag välja att tapetsera enbart bakom sängen, eller möjligtvis även bakom eventuella sängbord också. Moment 9051 är en digital paneltapet som kommer om två våder på vardera 45cm, alltså sammanlagt 90cm. Väljer man då att köpa två går de att mönsterpassa så man får en bredd på 180cm, vilket är lika brett som två 90cm sängar.Moment VII, 9051  på boråstapeter.se kan du provtapetsera för att se ungefär hur det skulle kunna se ut. Det går dock inte att bara tapetsera delar av ett rum :(

Jag själv skulle köpa tre uppsättningar så jag får in sängbord och eventuella sänglampor innom "ramen", dessutom skulle jag tapetsera upp i taket om jag saknade taklister, för att få ut full effekt av tapeten. Alternativt avsluta "rutan" ca 2,5cm under taklisten (ca en tejpbredd) för att få ett snyggare avslut.

Detta alternativ förutsätter att väggen är bredare än 3 meter så du kan dra in den tapet du skall ha på övriga väggar minst 15cm på gavelväggen. Hörnen i rummet blir betydligt mjukare då och slutresultatet blir så mycket bättre. 

Om du tapetserar förbi ev. sängbord får du en lugnare känsla i rummet då bord och sänglampor smälter samman med "fonden" istället för att sticka ut från de enfärgade väggarna jag antar att du vill ha i övriga rummet :)

En sak som kan vara bra att tänka på är att lacka de mönstrade våderna med en mattare vattenbaserad lack, så som Jotun panel klar. Då skyddar du tapeten mot fett och vax som annars kan fläcka ner tapeten om du väljer att även i fortsättningen vara utan sänggavel. Den vattenbaserade lacken missfärgar inte tapeten och finns i flera olika glanser, allt för att matche just den tapet som du valt. Tänk dock på att glanseffekterna som är så populära idag kan försvinna om du lackar dem.

Ett annat alternativ som jag brukar rekomendera till er som är lite djärvare är att sätta mönstrat på tre väggar och välja en snygg strukturerad enfärgad tapet på gavelväggen. Har du en snygg sänggavel kommer den mer till sin rätt mot en enfärgad bakgrund då den slipper tävla om uppmärksamheten.

Nu är kanske inte Momenttapeten ett bra val i sådana fall, mest på grund av priset. För de går loss på mellan 600 och 1000kr får två våder. Jag är inte säker på det exakta siffrorna :( men det ska jag kolla upp!!! Mönstret i sej fungerar utmärkt om du har en i övrigt avskalad inredning, och jobbar med strukturer istället för mönster på textilier och övrigt plock.

Hoppas du blivit en aning klokare Sara, och att även ni övriga fann något matnyttigt i detta inlägg :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I Wanna Rock

Hej alla vänner. Nu har det äntligen lugnat ner sej en aning. Utredningen i Sunderbyn är färdig, jag återkommer mer till den i ett annat inlägg då utfallet inte är särskillt upplyftande och inte passar för den lättsamma tonen detta inlägg förtjänar.

Till att börja med vill jag tacka alla våra otroliga släktingar som hjälpte till med att göra detta möjligt, ni vet vilka ni är, och alla vänner som slöt upp och gjorde resultatet så lyckat,  ETT STORT TACK TILL ER ALLA. 

Fortsättningsvis tänkte jag ge er min redogörelse över händelserna som till slut blev en i min mening riktigt lyckad fest :)

Min Matte fyllde 30 den 23 september. Eftersom att jag älsker tema fester var det rätt självskrivet att det skulle bli en sådan även denna gång. Maken hade bara lite problem att välja vilket tema han ville ha. Det pratades om sport och gangster tema men det slutade med Rock efter "lätta" knuffar från mitt håll. Matte är ett stort fan av musik i alla slitar men rock framför allt, med Twisted Sitsers och Bruce Springsteen som största favoriter. Och det finns så mycke att ta på du det gäller musik, dekor, kläder osv då det kommer till detta. Sen är det ett tema som är lättare för massorna att ta till sej.

Vi satte ribban med studio 54 temat, så de flesta av deltagarna hade verkligen gått in för det hela och annamat inbjudan som uppmuntrade till spektakulära utstyrslar likt glammrockens spandex pudelfrillor och extrema makeup. 

Det var många sotade ögon och stora svarta hår som prydde festdeltagarna, det spottedes även ett par leopardtaits, mängder av nitarmband, ett stort antal svartmålade naglar och en Lila Gaga peruk som jag själv bar :) det gäller ju att leva sej in i rollen.

Lokalen var ett annat problem, jag gillar inte upprepning och ville ha en lokal som passade för just denna fest. Vi har tidigare haft fester i Norrstrandslogen (där vi också gifte oss) och på hembyggdsgården på Pitholm, där jag firade min 30 års fest då med studio 54 tema.

Båda dessa lokaler är bra men de är inte så välurustade, och de är rätt stora och kala då det kommer till dekoren.
Min syster tipsade om foajen på Norrmalmia, så jag ringde till kultur och fritid för att kolla om den var ledig och vad hyresvillkåren var. Kruxet med denna lokal är att den används som ingång vid sportevenemang i stora hallen. Naturligtvis så var det så även denna dag, man de ledde om traffiken till en annan ingång så vi kunde ställa allt i ordning, med gott om tid till godo. Något jag behöver nu för tiden då hjärnan annars kortsluter.

Lokalen i sej är helt underbar. Här finns tallrikar bestick och glas till ca hundra personer, fullutrustat kök, industridiskmaskin som diskar på ett naffs, kyl och frys pluss en ölkyl som rymmer en elefant, ljudutrustning även om vi använde vår egen, soffor, bord och stolar, barbord, garderob med gott om krokar, toaletter i överflöd, flyttbara diskar och en "bar" där man kan ställa upp maten och använda som drinkbar senare. Sammanfattningsvis så är det i min mening en optimal lokal. 

Som ja sa tidigare så ställde vi i ordning lokalen med gott om tid till godo, jag och Frida hade scoutat lokalen redan på Fredag så vi visste precis hur vi skulle möblera, och vart det fanns eluttag.

Vi delade upp lokalen i specifika aktivitetsområden så som Bar med soffhäng, Matsals del, Dansgolv med DJ bås och diskobelysning (som vi återanvände från min 30 års fest), och en hörna med full singstar utrustning inklusive barbord för eventuell publik. Egentligen skulle det vara Gittarhero istället för singstar, grejjerna fanns på plats och det känns lite mer rock´n roll än singstar, men som vanligt är det sången som drar :)

Dekoren valde vi att dra ner på då lokalen i sej är våldigt avskalad med fönster från golv till tak på tre av fyra sidor. Den bestod av dukar i svart och plommon och levande ljus i mängder, och så disco belysningen på dansgolvet That´s it.

Med tanke på att det nu är svart ute vid sex så blev det en riktigt intim stämning, med helt rätt färgshema.

På studio festen hade alla med sej egen dryck, vilket ledde till att alla satt och hängde vid platserna de satt sej på vid ankommst. För att undvika detta bestämde vi oss för att ordna en bar till själkostnadspris. Frida och Sofie gjorde ett storartat jobb som bartenders, och blandade drinkar som värsta proffsen, Frida gjorde till och med en egen specialar drink. Vad den bestod av är fortfarande lite luddigt :) och det blev betydligt mer rörelse på folket.

För att förhindra ett evigt zappande av musik, tog jag på mej ansvaret som DJ. För det finns inget värre än människor som byter låtar snabbare än du kan blinka. Visst finns det låtar jag bara inte tål, men det kan vara någon annans favorit, att då byta låt är enligt mej helt respektlöst.

Nu hände det några gånger under kvällen att jag bytte låt också, men det var pga misstag eller för att jag inte han lägga på spellistan så de spelades samma sång igen, men så går det när disk jocken  också skall dansa med :)
Å som jag dansade, med blixtrande huvudvärk och värk i hela kroppen dagen efter som pris, men det var det värt, för dans får man aldrig för mycket av!!!

På det hela taget var det en riktigt lyckad tillställning utan större skandaler, kan tyckas tråkigt men det blir så mycke roligare om alla har bra minnen. Matte däremot tycker att en riktig fest skall man inte minnas alls, och det lyckades han nästan uppnå. Efter paketöppningen har han ingen aning om vad som hände.

Han drömde om att han fått en kontrabas, men när kan kontrollerade huset hittade han ingen. Så han gick för att hämta lite bakfylle cola och där står den lutad mot frysen. Han är i stort sett tondöv så vad han ska med en sådan till har jag ingen aning. Men det var det enda han önskade sej.

Svärmor hade ett himmla sjå med att dölja den för honom. För likt ett barn var han ut och kollade hennes bil på kvällen när hon kom, för att hon inte skulle hinna gömma den, om hon nu hade någon med sej.

Jag kan säga att det var en besviken Mathias som bekännde sitt rackarsträck dagen efter. Tur att den då låg på en lastbil på väg upp från Tyskland. Mindre bra var att den mest troligtvis inte skulle hinna fram innan helgen. Efter många telefonsamtal blev det tillslut så att Pappa hämtade den i Skelefteå, och Matte fick sin önskan uppfylld. 
 
Jag vill bara sända ut ytterligare ett tack till alla flitiga menhjälpare jag haft till förfogande. Jag är så otroligt tacksam för att ni ställt upp och hjälpt mej ro denna båt i land. Och ett särskillt tack till Faster Lena som bakat sin speciella Punchtårta till mången glädje för gästerna, trots att Matte inte skulle ha någon tårta. Men det blir inget riktigt kallas om det inte bjuds på TÅRTA, så tack för att du tog och gjorde dem på eget bevåg!!! :)

Efter vad jag hörde så var alla nåjda och glada när de gick hem, jag vet iaf att Matte var nöjd och det är ju det som är det viktigaste.

Matbloggstoppen
RSS 2.0