Hösten är min tid på året...

Jag kan inte hjälpa det. Jag bara älskar hösten. Det här är den tid på året som jag trivs allra bäst. Visst det är fiktigt och mörkt, det går inte att hålla sej torr och ren för allt i världen. Men fördelarna överväger nackdetlarna. I alla fall i min bok.

Tänk bara på alla ljus du kan tända, och njuta av skenet i dess fulla bemärkelse. Då man bor i midnattssolens land blir man rätt less på ljusa nätter och fågelkvitter. Så när hösten kommer och ljuset försvinner, då myser jag som allra bäst.

Bara färgerna i sej är helt fantastiska, fast jag saknar lönnarna och ekarna från Uppsala. De löven både rasslade mer och lös av betydligt vackrare färger än våra björkar. Men jag klagar inte. Om det inte vore för det ständiga sommar ljuset skulle jag ju inte njuta av mörkret lika mycket. Och vinterdagarna skulle inte vara lika korta :)

Jag kan vara ensam om att rysa i kroppen av välbehag när jag känner lukten av blöta murknade löv. Att känna mej frisk och fräsch av att promenera i de drypande våta oktoberkvällarna. Och att tycka att träden är så mycke vackrare nu när de tappat sina löv. Men jag hoppas att jag inte är det. Jag hoppas att fler än jag värkligen uppskattar våra årstider på rätt sått. För utan den ena skulle vi inte ha den andra. Och om de inte var så som de var, skulle vi inte uppskatta våra favoriter på samma sätt.

Många människor blir lätt deprimerade fram åt hösten. Jag själv är ju uppenbarligen deprimerad för jämnan nu, men det hindrar mej inte från att njuta av min speciella tid på året.

Tänk bara på alla bra saker vi har framför oss nu. Hellowen, med alla sina oranga dekorationer, och utklädda barn. Allhelgona afton med alla tända ljus på gravarna, de är ju så vackert. Både skådespelet och tanken bakom, att så många värkligen tar sej tid och tänder ljus för sina älskade. Den första snön, och barnen som rullar gröna snöbollar och bygger snögubbar. Långpromenaderna mellan skurarna, då världen är nytvättad och ren, och luktar därefter. Sen får vi ju inte glömma att Advent ligger runt knuten och alla förväntningar det väcker.

Det är nu som min inre pysslare vaknar, efter att ha legat och slumrat under sommar månaderna. Scraping sakerna är laddade och klara, brodyrerna ligger framme, virkningar och stickprojekt är inplanerade. Sen är det ju också snart dax för att boka en tid i bagarstugan, för under sommaren blir det alldeles för varmt. Kanske vi skall göra ett nytt försök med ljusstöpningen, förra gången gick det inte riktigt så bra. Ljusen blev tjocka i fel ända, men jag tror att vi kom på vad det var för fel vi gjorde :)

Jag har inte haft energi eller lust till att göra speciellt mycke alls, men nu känner jag att det börgar krypa i skinnet av lust till skapande. Jag funderade till och med på att baka limpa efter min bardomsvänns mors egna recept. Tyvärr har jag förlagt det, tur då att det finns Facebook så jag kan be henne om ett nytt. Tyvärr hinner jag inte baka idag.

Sen är det ju alla födelsedagar som ligger på lur. Faster Lena fyller år idag den 20 Oktober. Och det innebär starskottet både för vintern och för födelsedags sesongen, vi har inte mindre än 16 födelsedagar kvar att fira i år. Då har vi redan klarat av nio stycken de senaste sju veckorna. Så ni förstår att det är en årstid fylld av glädje som ligger framför mej.

Kanske att det beror på detta, att jag är ett höstbarn själv, som gör att jag trivs så bra. Men jag bryr mej inte om orsaken till väbehaget, jag har fulla intentioner av att njuta gränslöst och ladda upp mina trötta batterier . Så jag kan ta nya tag, och komma igen som en gladare och piggare människa på andra sidan årsskiftet :)

Som en liten hyllning till min favorit årstid har jag ändrat layout på bloggen. Inga stora förändringar för jag trivs med hur den ser ut. Men det kändes rätt att uppdatera den just nu.

Så ta på en tjock halsduk ett par varma skor och vantar och ge er ut i höstens otroligt magiska värld. Så ska ni se att även de mest skeptiska människor kan hitta nått att uppskatta.

XOXO // Tess

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen