Vill Ha - Avfalls kvarn från Wastemaid

"Med WasteMaid installerad under vasken i ditt kök spar du pengar på sophämtningen eftersom soptunnan inte behöver tömmas lika ofta som förut.

Matresterna finfördelas i kvarnen och partiklarna flyter med spillvattnet ut i avloppssystemet. Avfallskvarnen tar hand om det mesta matavfallet utom det allra grövsta. Majskolvar och skal från frukt, grönsaker och skaldjur, fiskrens, kycklingben, hushållspapper, servetter och kaffesump och dito filter är det fritt fram. Efter finfördelning transporteras allt, inklusive dålig lukt ut med avloppsvattnet.

Ur detta framställs biogas, ett miljövänligt bränsle som används i motorfordon och till uppvärmning. Det innebär en hel del fördelar både för dig och dina medmänniskor: Du slipper kladdiga soppåsar, behöver inte tömma soporna lika ofta och undviker dålig lukt i köket. Du bidrar dessutom till en bättre miljö, eftersom de matrester du spolar ut i avloppet hamnar i reningsverket där de kan förvandlas till biogas.

Waste Maid avfallskvarn från Anaheim USA världens No 1 avfallskvarn!"


Wastemaid 158 kostar 3600kr och är delvis ljudisolerad. Wastemaid 458 är helt ljudisolerad och har dessutom fjärrstyrning. Kostar 5500kr.

Låter inte detta helt perfekt. Jag vet iaf att jag SKA ha en sådan. Priserna ligger från ca 3500 ink installation, de ska dessutom vara så lätta att sätta in att du kan göra det själv om du är någolunda händig. Man måste dock söka tillstånd hos sin kommun då olika kommuner har olika kapacitet för att ta hand om matavfall.

Jag har länge tyckt att matresterna är en av de äckligaste sakerna jag har i mitt kök. Då slänger ja ändå påsen varje kväll, men det förhindrar ändå inte att det flyttar in bananflugor till hösten. Känner ni igen er???

Vi har byggt ett nytt kök och de flesta detaljerna är klara, dock långt ifrån alla. Därför känns det extra jucky att behöva ta rätt på matavfallet. Hade jag vetat att dessa avfallskvarnar fanns att få tag på även i sverige hade jag redan satt in en. Nu får jag lägga den på min önskelista över saker att förbättra.

Ska ni själva bygga om eller går i renoveringstankar, kolla då upp dessa. Jag kan nästan garantera att det kommer att bli en av de bästa saker ni gör. Och ni kommer inte att ångra er :)I klippet ser ni hur avfallskvarnen fungerar instalerad i ett helt vanligt SVENSKT kök. Fjärrströmbrytaren går att köpa till de billigare modellerna och kostar ca 250kr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen