Hustrollen tar knäcken på mej

Här går man hemma om dagarna och pysslar. Plockar undan. Flyttar saker fram och tillbaks för att få allt precis så. Allt har sin plats. Jag vet presic vart varenda pinal ligger. Och allt är lugn och ro.

Trodde jag det.

Det går Troll i mitt hus. Stora och små. Frågar man är det ingen som sett skurvmejseln förflytta sej från lådan i köket till TV- bänken i vardagsrummet en våning ner. Den bara ligger där, som om någon trollat dit den. Ett av mina hustroll säkert.

Tänk så enkelt de vore för alla som bor under detta tak om allt lades tillbaka där det togs. Så enkelt det vore att hitta sakerna nästa gång. Men Trollen fortsätter att flytta sakerna och ingen ser dem.

Däremot så ser jag sandiga leriga spår i stigar över mitt köksgolv. Från altandörren, genom köket, till hallen på framsidan och så ett extra spår till toan och barnens rum. Undrar var det kommer ifrån. Har ingen aning. Och inte får jag något bra svar från mina "rums kamrater" Ytterliggare ett tecken på att trollen värkligen finns.

Synd att inte Trollen gillar att gå ut med sopor, hänga upp jackor eller torka bänkar och bord. Skräp ätande Troll som tuggade i sej sopåtervinningen skulle också hjärna få flytta in.

Sådana Troll skulle jag välkomna med öppen famn.

Tyvärr värkar de finnas väldigt få av den sorten, Så jag får nog acceptera mina sand indragande, skruvmejsel knyckande, jack bergs byggande Troll och hoppas att de blir mer ordningssamma när de blir gamla och kloka.

Men då ska de väll flytta ut :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen