Model Labbet

Model Lab stannade till i Piteå för andra gången i år. Dom erbjuder gratis make och fotografering av profersionella artister och fotografer. Det man får göra själv är kläder och hår.

Faster Lena hade fått en inbjudan och tog med sej Matilda och Minett + lilla jag. Vi var dock inte ensamma där. Det kryllade av folk, både bekanta och för mej helt okända. Men det är ju lite av tjusningen av att göra sådana här saker. Att man träffar nya människor. Får ut och röra på sej helt enkelt.

Och vi hade god tid på oss till det. Vår tid var kl 15.15 och vi var inte klara förän vid 21.30. Det blev en riktig heldag, med långa väntetider. Tråkigt hade jag då rakt inte, vi satt och pratade, gick runt och kollade hur det var bland sminköserna. Tjuvkikade på några fotograferingar, och minglade runt.

Vi diskuterade sminkningar, poser och kötider med andra gäster. Delade med oss av erfarenheter och fick tips av de som hunnit längre.

Jag hade tagit med mej en del rekvisita utöver de ombyten och accesoarer vi packat. Vi han bara använda en bråkdel men det var tur att vi hade saker att välja bland. Tyvärr han vi inte men några helkroppsbilder, så jag fick inte användning för några av mina fina heals :(

Här kommer ett urval av bilderoch så lite familjebilderEtt tips är att be om att få alla bilder i färg, för de går att göra svart/vita hemma. Ha dock i åtanke att många bilder blir snyggare i gråskala. Tänk också på att variera poserna så att ni inte har händerna i ansiktet på alla bilder, eller alltid lutar huvudet åt samma håll.

Om ni skall gå på en sådan här fotoshot ta då med er kaffe, mackor, bullar, frukt och flaskor med vatten för det kommer att behövas. Det är inte helt fel med ett par skvallerblaskor eller korsord för att fördriva tiden med heller ;)

Det var iaf hur kul som hellst, och jag skulle gärna göra om det igen och igen och igen. Förstår inte vad fotomodellerna klagar på. Vem vill inte känna sej vacker och speciell åtminstonde för en dag :)

Sitter och väntar på fotografering...

img_6136 (MMS)

Sitter och väntar på fotografering.  Har just blivit sminkad av ett proffs och jag kan säga att ja e ruskigt nöjd med resultatet :)


Roknäsvägen 50

Min bror och hans sambo ska till att sälja sitt hus i Roknäs. Tommy köpte huset -06 innan han träffade Sofie. Nu ska dock mamma och pappa flytta från Blåsmark och då tar de över huset där.

Därför ligger huset nu ute på hemnet för beskådning.

84m2 boyta med rejäla extrautrymmen, källare och dubbelgarage. Dessutom finns en fräsch sovboda och en inte lika fräsch sommarstuga på tomten.

Huset är hemtrevligt och välplanerat med stor hall, rymligt kök, stort sovrum och ett mindre vardagsrum och toalett på nedelvåningen. På övervåningen finns ett stort allrum ett panelklätt rymligt sovrum och ett litet rum med snedtak som fungerar som barnrum alt kontor/gästrum eller walkin-closet.

I källar planet finns det en fräsch helkaklad dusch/toalett tvättstuga och rejält med förådsutrymmen.

Alla rum är nytapetserade i neutrala färger och golven i kök/hall och vardagsrum är utbytta. Ovanför köksbänken sitter det Alloc kitchenwall skivor istället för kakel och det finns rejält med bänkytor.

Fasaden är bytt -09 och hela huset/garaget/sovbodan är målade med Jotun Ultimate. Vilket är marknadens just nu bästa färg :)

Även fönstren på nedervåningen är utbytta och hängrännor och stuprör byttes samtidigt som panelen på huset.

Det är nära till affär, bank, bensinstation och pizzeria. Så om ni funderar på att köpa hus och kan tänka er att bo i Roknäs så är detta ett klipp.

 


Bilder: hemnet.se

Ny favorit Digestive kex med brie ost och ...

img_1834 (MMS)

Ny favorit Digestive kex med brie ost och honung.  Farligt gott :)


ROT avdrag i din iPhone

Nu kan du ladda ner en app till din iPhone som hjälper dej räkna ut hur mycket du kan göra rotavdrag för :)

Applikationen räknar ut vilket ROT-avdrag du kan få med hänsyn till pris, materialkostnad, resekostnad och tidigare redan erhållet ROT-avdrag. Du får även veta om du nått maxgränsen för avdrag.

Sök på rotavdrag i iTunes appstore.

Vill du veta mer om ROT avdraget kan du göra det på skattereduktion.se, reglerna ändras så ofta att det inte är lönt att försöka förklara det i ett sådant här inlägg :(

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kusin vitamin

Zigge har ju en kusin som är ganska nära honnom i ålder typ 13 dagar emellan. Så det är rätt kul att gämföra deras framsteg. Både vikt, längd och utvecklingsmässigt.

Sen gämför vi dem med de större barnen. Inte så att vi tävlar utan mer för att det är lite kul kuriosa att se vilka barn som är lika varandra. Det är liksom enklare att förutse hur de kommer att bli senare om man har nått att utgå ifrån :)

Just nu ligger de lika i längd 61cm, Zigge är dock en aning lättare 5330gr än Tommys Eddy som väger 1200gram mer/6530gr.

Sen har vi Fridas Harry som vägde mitt emellan på 6300 och Leo som är tyngdviktaren på hela 6985gr/62cm. Fridas Charlie var både lättare och kortare än de andra.

Tuva som är äldsta tjejen i gänget låg rätt lika med Harry, 6350gr/60,5cm. Kusinerna Mila och Isa nere i stockholm vägde in på 4800gr/58cm respektive 6090gr/60cm.Eddy och Zigge ca två månader gamla :)

Eftersom att vi umgås rätt tajt alla syskon så är det roligt att retas med varandra men även se likheterna mellan våra barn. Zigge är ju en sladdis som har åtta år till närmsta syskon så det är bra för honom att kusinerna ligger närmare till hands. Harry, Isa, Eddy och Zigge är födda inom spannet av ett år (drygt) så han får slåss med dem istället när han blir större :)

Vi får vänta och se kanske Zigge kommer ikapp och går om sina syskon och kusiner, men det får tiden utvisa!!!

Just nu är ställningen sån här (i fallande ordning):

Leo
Eddy
Tuva
Harry
Isa
Zigge
Charlie
Mila

Dekorativt i hallen

Hallar är ofta trånga och mörka. Med stora ytor att tapetsera men hur man än väljer mönster så blir det för mycket.

Här är ett alternativ till hur man kan tapersera.

Välj en del av väggen och tapetsera den i en avvikande färg eller mönster. Vill du ha det extra fint kan du sätta ytterliggare en matchande tapet i ytterkant av den mönstrade för att få en fin inramning.

Hålet i väggen in till köket är ytterligare en sak som man kan göra för att få extra ljusinsläpp i en mörk hall. Duri har färdiga internfönster gjorda för att passa dina innerväggar :)Bilder: stileroom

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Stripes XLBild: midbec.se

Nu i höst släpper Midbec ytterliggare en samlingskarta med randiga tapeter kallad Stripes XL. På för hand så ser de riktigt bra ut med en blandning av classiska ränder och favoriter i repris.

Min favorit är dock denna :) skulle tro att det är samma tapet i två färgställningar som tapetserats på tvären men vi får väll se då kartorna släpps.

Man kan inte annat än bli glad när man ser blockränderna och färgkombinationen.

Klumgatan nästa får denna glädjespridare. Måste bara finna en plats för den!!!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Orrefors by Karl Lagerfeld

1 september släpper Orrefors sin nya glasserie designad av Karl Lagerfeld. Jag personligen tycker att dessa är bland de snyggaste som släppts på väldigt länge, men då är jag ju en stor älskare av rena linjer och enkelt formspråk.

Man skulle kunna tro att det är Alvar Alto eller någon annan finsk designer som filat fram ideerna till dessa både snygga och finurliga glas.

Foten är nämligen utrustad med ett bordsunderlägg i klarglas som inte syns när glaset står på bordet. Nu är det slut på fula och svårförvarade bordsunderlägg :)Bilder: skärmdumpar från orrefors.seLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Zigge inviger sitt nya baby gym.  Jag hade...

img_0696 (MMS)

Zigge inviger sitt nya baby gym.  Jag hade glömt bort vad mycke prylar små barn för med sej. Just nu känns det som om hemmet svämmar över av färgglada sittanordningar och lekatrapper.  Men vem försöker jag lura över att klaga på sånna bagateller???  Jag ÄLSKAR det :)


söta gå bort pressenter

Nu för tiden spenderar jag en hel del tid på Facebook. Det kräver inte så mycket koncentration eller energi. Vilket är tur då det mesta av den varan går åt till vår lilla Zigge.

Jag råkade dock se en liter anons från bluebox om handkrämer och läppglans i form av söta små ugglor. Handkrämen kostar 69:- och läppglansen 35:- dom finns i fyra färger turcost, gult, cerist och dessa grå

 

De är perfekta att ge bort som värdinnegåvor och blir ett fint tillskott till vilket badrum som hellst :) Dom kommer till och med i söta små blå pressentförpackningar!!!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Matbloggstoppen
RSS 2.0