Halv 8 hos Lotta

Ja då var första middagen avklarad, och pressen börjar kännas. Bara två veckor kvar tills det är min tur :) Mamma hade dukat upp bordet så det kändes som en liten mysig spansk bostro, med lerkrus och kannor och allt. Gula kronljus i smidesstakar tillsammans med en röd rutig duk blev kronan på verket.

Till fördrink serverades sangria, väldigt svalkande och gott. Jag kommer att dricka många sådana sommaren 2012 då jag fått och ammat min baby klart.

På det hela taget hade hon lyckats ypperligt med att följa temat (vi hade ju bestämt att detta skulle vara prio ett denna omgång) All mat var riktigt god och allt var väl planerat och genomtänkt.

Vi beslutade oss också för att det inte gjorde något om vi drog ut lite på middagen. Dels för att inte sätta lika stor press på värdinnan men också för att få mer tid över till umgänge och konversation. Vilket igentligen är vinsten med det hela, alone time med tjejerna med god mat och dryck :)
Lottas menyFördrink

Sangria

Förrätt

Tapas

* Marinerade Oliver
* Friterad Kronärtskocka
* Rykande heta räkor
* Papas con mojo rojo
* Serano, salami och honungsmelon

 8227 Lustan Solera Reserva
Amantilado Los Arcos

Varmrätt

Spansk fisksoppa
serveras med
aioli
och hembakat bröd

2459 Torres Gran Vina Sol
Chardonnay

Dessert

Crema catalana
á la oso
med apelsin

Kaffe med Avec

Café con leche
med congac och rörsocker


Smaklig måltid

Jag som aldrig ätit tapas visste inte vad jag skulle vänta mej. Allt var dock välldigt gott. Bäst av alla var de heta räkorna men friterad kronärtskocka kom tätt efter som god tvåa.

Soppan till varmrätten var oväntad och också den väldigt god, fisk är inte min favorit men här fanns också blåmussla och räkor utöver laxen och torsken. Det oväntade var att det var just mamma som gjorde soppan, hon som inte är någon stor älskare av just soppa :)

Crema catalanan var krämigare än jag förväntat mej, inte puddingliknande som crem brullet utan mjuk och len. Den hårda skorpan av råsocker bröt av fint mot all den krämiga godheten. Mums!!!

Helt klart en riktigt god middag :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen