Halv 8 hos mej

Ja så var det äntligen dax för mej att ha min middag. Mitt tema var Cajun, vilket kanske inte låter så svårt. Men innan jag äntligen hittade det jag ville ha och bestämde mej för vilken typ av dukning jag skulle göra gick tankarna i många olika riktningar.

Mitt problem är som så ofta annars att jag får en känsla av hur jag vill att det skall vara. Att sen få alla saker på plats för att uppfylla mina egna förväntningar är inte alltid det lättaste.
Jag måste dock säga att jag är riktigt nöjd med resultatet. Timingen funkade utmärkt. Maten smakade mycket och bra. Jag tappade inget på golvet och alla var mätta och glada efteråt.

Fördrinken var en riktig höjdare, en egen variant av den klassiska drinken hurricane, synd bara att jag och Sofie fick nöja oss med en virgin variant. Jag saknade den milda cocossmaken som de andra hade :)

Förrätten som vi tyvärr missade att föta bestod av en het kräftröra gjord på vitt vin, olivolja, röd chilli och en massa vitlök, tillsammans med en söt och frisk mango/tomat/mynta röra. Dessa smaker kompletterade varandra utmärkt.

Jordnötterna i Jambalayan var pricken över i'et, och pecanpajen var lagom dallrig. Dessutom blev majsbrödet riktigt riktigt gott.

Så jag klagar inte. Jag är helnöjd med kvällen och var på det hela taget betydligt mer lugn och sansad denna gång. Nu återstår bara att vänta och se vad de andra tycker. Om två veckor får vi veta resultatet för då är alla klara med sina middagar. Spänningen och pressen stiger för varje vecka, skönt att jag är klar :)
Tess Meny


Fördrink


KaterinaFörrätt


Hot & sweet crawfish delight

With fresh baked cornbread

Served with ice cold Miller

or ice tea


 Varmrätt

Jambalaya  a la Tess 

With fresh baked cornbread

Served with ice cold Miller

Or ice teaDessert


Pecan Fudge Pie

with whipped burbon creamKaffe med Avec

Café Brulôt

Served together with

The Pecan Fudge pie

 

EnyojKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen