Välkommen till världen Zigge

Nu har han äntligen kommit vårt nytillskott i familjen. Zigge Mathias Ozzy Salestedt. Detta underverk till barn. Han har bara vart hos oss i fem dagar ännu men det känns som om hann alltid funnits. Det är svårt att tänka sej att för en vecka så visste vi ingenting om honom och nu är han hela min värld.

Tillsammans med min make och mina andra barn naturligtvis :)Just nu håller vi på att bekanta oss med varandra och skapa ett mönster som passar just oss, tur att alla familjer är olika. Då slipper man kraven på att passa in i någon mall. Zigge sover mest hela tiden ännu, men det är så härligt att bara sitta och titta på honom och veta att han e min.

Denna lilla människa som vi får lov att lotsa fram i livet.

För visst är det det vi gör. De föds med egna viljor och egna möjligheter, vi får bara privilegiet att följa dem en bit på vägen och hoppas att vi gett dem de värktyg de behöver för att hitta dit de ska. För hur vi än vrider och vänder på det hela får vi aldrig som förälder bestämma över våra barn.

De bestämmer själva i slut änden ändå.

Så små de är så styr de ju våra liv från första stund. Vad får oss att tro att det ändras under resans gång???

Krabater & vilda djurOm ni är ute efter fina hållbara leksaker till era små så har krabat.se massor av den varan.

Mina större har älskat att leka med djur och här finns som sagt en hel del. Franska Papo tillverkar detaljerade naturtrogna alternativ till ett riktigt bra pris, från 40kr och uppåt.

Titta in på krabats hemsida och bläddra runt, ni kommer att finna mer än era barn någonsin kommer kunna använda.


Bilder: krabat.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Västerbottensost fyllda vårrullar12 st ark vårrullsdeg
150 gr riven västerbottensost
2 st medel stora kokta potatisar (hellst mandel)
2 äggulor
salt
vitpeppar
matolja

Till servering:
Löjrom, creme fraisch, hackad rödlök, citronklyftor

Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader
Riv den kokta potatisen grovt och blanda med ost och äggula.
smaksätt med salt och peppar
Fördela ost krämen med en sked till 12 lika stora delar.
Pensla med matolja på båda sidor av arken och lägg på fyllningen.
Rulla och vik ihop till ett paket.
Limma med lite äggula.
Se till att de blir riktigt täta.
Grädda i ugnen i 6-7 min så att det blir gyllenbruna.
Servera rullarna ljumma.

Dessa små delikatesser passar perfekt på midsommarbordet. Jag vet att jag är lite tidigt ute, men det finns fler som jag som vill bestämma i god tid.

Detta recept fick jag av min faster Lena och jag lovar att ingen som gillar Västerbottens ost blir besviken. De är så goda att de gåt att äta som tilltugg på lördagskvällen med, istället för chips eller godis :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Veckans citat

"Somebody told me that
this is the place where
everything´s better and
everything´s safe."

Karen Scott, One Tree Hill


Vem vill inte att sitt hem skall vara den platsen :)


This month...


Denna wallstickers från ILVA skulle jag gärna ha i hallen. Bra för att skriva upp familjens aktiviteter eller bara lämna söta meddelanden till varandra.

Måtten är:
H 100 cm
B 98 cm

Den är rätt stor så den kräver sin plats. Det bästa är att man kan sätta post it lappar på den för sakar son kräver extra attention eller längre förklaringar. Varför inte sätta upp receptet på dagens önske middag och hoppas på det bästa :)

Pris: 699:-

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Sätt färg på trädgården


Foto: Foto: ilva.se

Trädgårdsgruppen Honolulu från ILVA sätter verkligen färg på trädgården.

Café setet finns i fem färger och kostar 744:- Tänk vad glad man skulle bli av att få sitta och dricka kaffe ute i det fria en varm sommardag i dessa färgglada möbler :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nya Hanna

Snart kommer en ny Kollektion från Hanna Werning och denna gång har hon gått tillbaks till rötterna och skapat en kollektion som tilltalar oss som följt henne ett tag.

Även denna karta kommer att heta Hanna. Mönstrena är mer åt hållet i första kartan med influenser från Josef Frank. Inte som London som enligt mej var en riktig flopp.

Här är det mycke som gäller. Både i färgställningar och i mönsterbilder. Det finns även ett och annat dolt litet djur :)

Kartan har inte haft premiär ännu så ni får bara ett smakprov, men går hela kartan i den här stilen så ser det riktigt, riktigt lovande ut!!!Foto: boråstapeter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Att vila eller inte vila

Just nu går jag bara och väntar på att lille man ska dimpa ner. Men vad gör man under tiden? Är det meningen att jag ska sitta på en stol med benen högt och sippa saft eller ska jag ta itu med fler oavslutade projekt medans jag ännu hinner?

Spara energi eller använda den?

Jag vet ju att allt som blir ogjort innan Zigge kommer får vänta till ett långt senare tillfälle, men kommer jag att orka med förlossning och ev sömnlösa nätter om jag inte vilar upp mej mens jag kan?

Det är ett riktigt dilemma. Visst jag vet att det inte är läge för att starta några nya storprojekt nu så här dagarna innan beräknad nedkomst. Men det finns ju alltid småsaker som inte är färdiga, som man kan ta itu med.

Just nu är det flyttning av garderober som står på schemat. Jag inväntar bara maken som är på fotboll så ska vi flytta över garderoberna till vårt nya klädvårds rum, eller walk in closet . Vilket kommer att bli riktigt nice :)

Jag skulle gjort detta för flera veckor sedan men orken tryter och det kommer annat emellan. Så idag skall vi äntligen få det gjort och jag kan pricka av ytterligare en sak från min att göra lista. Konstigt att de aldrig blir kortare bara :)

Matbloggstoppen
RSS 2.0