Halv 8 hos Lena

Sist ut på vår turne denna gång var Faster Lena. Det är inte lätt att vara sist ut för trycket på en själv och förväntningarna från de andra deltagarna ökar för varje gång.

Lena hade fått det "enkla temat" Amerikanskt på sin lott. Visst det kan låta enkelt, men hur väljer man vad man skall ha då man i stort sett kan välja vad som hellst. Dessutom har hon vart där själv som aupair -82 så förväntningarna var stora från start.

På det hela taget hade hon fått ihop en fint komponerad meny. All mat var god, som vanligt när det kommer till Lena. Efterrätten var super fast jag hällst åt den ett lager i taget.

Dukningen hade en enkel skönhet över sej vilket inte kommer fram på dessa bilder, men jag saknade en tydlig anknytning till det amerikanska temat.

Jag hade väntat mej något mer svulstigt vräkigt typiskt amerikanskt. Pluss i kanten för de egentagna bilderna som utgjorde bakgrunden till menyn :)


Lenas Meny


Fördrink

Golden Eye

Förrätt

Seafood Cheescake
Chateau Bonnet/Ice tea

 Varmrätt

Big sloppy Joe
Home made french fries
Cheddar cheese sauce
Coleslaw

Budweiser/Ice tea

Dessert

Brownie cheesecake
Black Coffee

Kaffe med Avec

Kaffe Morgan
Chocolate chip cookies

The End

ChampangeEftersom att detta var sista gången så var det även sammanräkning av poängen och prisutdelning, där av champangen. Fast vi gör detta för att ha kul bara vi tjejer tillsammans så finns det ju ändå ett litet vinnarmonster begravt innuti oss alla. Därför var det väldigt spännande attt äntligen få veta resultatet.

Så här blev det denna gång

nr 5 Frida
nr 4 Lena
nr 3 Lotta
nr 2 Terese
nr 1 Sofie

Priset var även denna gång ett pressentkort, men nu från Keramix inte Maggans djungelkiosk. Vi har blivit bjudna på en mängd olika smak kombinationer, fantastiska dofter och idel trevliga kvällar. Det är med sorg i hjärtat vi nu vandrar vidare. Nästa omgång blir inte förän sommaren 2012 så det är en stund att vänta :)

Påsken närmar sejJag vet att det är ungefär fem veckor kvar tills vi är där, men tiden går så fort att man knappt hinner blinka så är vi där.

Påsken är ingen högtid som jag brukar pynta för, tycker inte om färgglada tuppar och häxor. Men ett snyggt diskret klätt ris skulle jag nog kunna klara av :)

Eller varför inte dessa super söta påskägg från Danska jeanne ´d Arc Living hos creationsbylis.com de finns i tre storlekar och kostar från 39 :-

Jag skulle gärna ha ett par tre stycken på rumsbordet bara för syns skull :) Synd att de inte riktigt passar in i min stil :(

Hur är det med er där hemma??? Hur brukar ni pynta???


Halv 8 hos Frida

Egentligen skulle jag ha lagt ut Fridas middag redan förra veckan, men jag har haft så låg energinivå de senaste dagarna att jag inte ens satt på datorn.

Denna gång var det Italienskt som stod på menyn. Plockmat till förrätt egen lagad pasta till varmrätt och tiramisu till efterrätt.

Jag tittar mest på helheten, hur man har följt temat och uppläggningen av maten och hur smakerna går ihop med allt detta.

Med tanke på det så hade Frida lyckts riktigt riktigt bra med smakerna, pastan var en av de bästa jag ätit. Såsen var riktigt krämig och hon hade blandat i rocola sallad med kycklingen och såsen. MUMS.

Dukningen var fin men saknade tydlig anknytning till temat, stolarna hon hade gjort till bordsplaceringen var riktigt kul och godisarna som låg i var vita gröna och röda (Det enda Italienska jag kunde hitta) men de syntes inte utifrån.Fridas Meny


Fördrink

Mela Acqua Frizzante


Förrätt

Ugnsbakat vitlöksbröd
Pizzahjul
Citron marinerade oliver
Friterade oliver
Permezan- och caprisröra med basilika
Kallskuret

(Lagrein- Rött vin)


 
Varmrätt

Hemgjord pasta med kyckling och pesto

(Il nostro- Rött vin)


Dessert

Tiramisusemifreddo


Kaffe med Avec

Valfritt kaffe

Biscotti 


Bon Appetit!


Matbloggstoppen
RSS 2.0