Petrolium Turkost & Orange - Superkombo

Är du en kall människa eller en varm människa???

Med det menar jag om du föredrar kalla eller varma färger. Själv är jag en varm person, men med en bas av luftiga kulörer. Låter det kompliserat???  Klicka här eller gå in på kategorin färglära, där finns allt du behöver veta.

Om du som jag är en varm människa så kommer du inte att känna dej speciellt hemma med de turkosa och petrolium/blåa kulörerna som är på ingång. Turkost har funnits länge och Petrolium börgar få ordentligt med fäste nu efter ett par sesonger. Detta spelar dock ingen roll du kommer ändå inte att trivas med dem.

Mitt råd till dej som ändå vill haka på trenden är att mixa med axcentfärger i orange eller saffrans gult. Dessa färger bringar värme till de annars så kalla färgskalan. Det kallas för komplementfärger just för att de komplementerar färgerna man valt med endera ett kallt eller varmt inslag i en i övrigt motsatt färgskala.

Ett enkelt knep men det kommer att göra dej så mycket mer tillfreds med din nya inredning.Kulörer uppifrån och ner:  Oktan, Mentol, Sol, Ocean Metallic Alla från Alcro

Min favorit kombo nu är Petrolium/turkost/orange och då en varm ren apelsin orange. Passar både den varmsinte och den lite kyligare typen ;)

Här ovan ser du ett bra matchat alternativ (kom ihåg att färgerna ser annorlunda ut i verkligheten, speciellt metallic färgerna så gå in på närmsta Alcro återförsäljare och titta på kulörerna live) Kombinera med vita väggar (S0500-N) för ett rent och krispigt resultat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen