Dajmglasstårta

Hittade detta fantastiska recept hos mariascupcakes och det är både lätt att göra och fantastiskt gott.

Skulle bara haft en ny elvisp, en sån där med super speed så hade det gått ännu fortare :)



Bild: mariascupcakes


Daimglasstårta:
~1 tårta/8 portioner

4 ägg
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
3 dl vispgrädde
4 paket dubbel dajm
200 gram digestivekex

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).

2. Vispa gulor och strösocker poröst och rör ner philadelphiaosten.

3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.

4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Hacka daimen och blanda ner dem i smeten.

6. Krossa digestivekexen till smulor och varva dessa med smeten i en sockerkaksform.

7. Frys glasstårtan i cirka fem timmar. Tänk på att ta ut den en liten stund innan den ska serveras, så att den hinner tina något.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen