ObsessionBild: hiilen.blogg.se

Som ni kanske vet så älskar jag färg. Starka klara färger och mycke av dem. Detta gäller även makeup och sen jag var på modellab fotoshoten så har jag frossat i ögonskuggor och testat allt mellan himmel och jord.

Jag snubblade över Helens blogg igår för den var dagens blogg på blogg.se. Här har vi en lika sinnad tjej som dessutom är utbildad makeup artist och jobbar i en MAC butik på Gardemoen i Norge.

Jag har lyckats lista ut hur tjejerna sminkade mej, men här hos Helen finns riktigt bra videoklipp för er som vill ha lite tips för en perfekt partymake. Eller som jag för en vanlig tisdag :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Copenhagen från Casadeco

Casadeco har hunnit släppa en hel del nytt sen jag senast var in på jobbet, en av dessa nyheter är Copenhagen. Kartan innehåller riktigt fina panelmönster som det nedan och färgerna är varma och stänmignsfulla. 

Som vanligt är de också lite färggladare än vad våra svenska leverantörer vågar med.

Copenhagen är tillverkad i vinyl på en easyup baksida så det är limma på väggen som gäller, men det betyder även att de är lite tåligare än vanllig easyup så de lämpar sej ypperligt för kök och hall.

Är ni sugna på att se mer traska då in på er närmsta Colorama butik ;) 


Bilder: casadeco.com

Ps: Många av Casadecos kartor har även matchande tyger, till gardiner och kuddar m.m, fråga personalen så visar de dej vad som finns.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Pimpa din anslagstavlaEn anslagstavla är inte speciellt vacker, men den fyller sin funktion. Här kommer några tips på hur du kan göra den till ett smycke för ditt hem, istället för ett sår i ögat ;)

Ett enkelt sätt är att byta ut ramen till en som matchar stilen i resten av ditt hem, för ärligt talat vem har smala fururamar på sina tavlor längre???

Sedan kan man dekorera korken med en vägg stickers. Utbudet idag är otroligt och det finns garanterat nått för alla. Annars kan du ju sätta dit ditt favorit ordspråk, eller ett uppiggande medelande som får alla att må extra bra. Jag skulle då bli på bra humör om jag möttes av budskapet "Ditt mål för dagen: Gör någon glad" och tänk vad många fler som skulle bli glada av det!!!

Om du nu tycker att själva korken i sej är otroligt ful så kan du endera måla den med väggfärg i en rolig nyans eller klä den med ett vackert tyg. Varför inte ett som matchar kuddar eller gardiner i rummet den sitter. Då blir den en del av inredningen istället för att sticka ut.

För att "trolla bort" anslagstavlan helt kan du tapetsera den i samma tapet som sitter på väggen bakom. Med en diskret ram till blir den svår att upptäcka :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

puzzeldaxVilka ska man välja. Jag har skalat ner det till dessa åtta. Men har inte råd med alla. Så nu måste jag gallra.

Känner mej som en av dommarna i Idol eller Danny i True Talant, inte roligt :(

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Test - What´s your Color personality

Jag har gjort detta test och det träffade mitt i prick.

Jag fick Earthy Greens som min favorit färg och det är precis vad jag själv kommit fram till. Grönt är en sån bra basfärg.Jag är inte en mild förgpersonlighet, jag gillar färg. Starka färger och mycke färger, jag ändrar ofta axcenter. Därför är denna gröna färg min favorit för det passar till allt. Tänk bara på hur många gröna kulörer som mixas ute i naturen utan att det stör ögat. Det ska ju bara vara så :)

Gör testet här och se om det stämmer ihop med dej. Kanske upptäcker du att du igentligen har en annan favorit än du tidigare trott :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Blossa 2011 - med smak av ArabicabönorBilder: blossa

"13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg."

Visst låter det lovande. Jag brukar alltid köpa åtminstonde en flaska av årets blossa glögg. Det brukar dock vara strykande åtgång på dem så i år har jag förhandsbokat fyra flaskor. Priset i år ligger på 89:-/flaska.

Årets glögg släpps 1 oktober, jag kommer att få ett sms när min glögg finns för avhämtning, visst är det underbart med dagens teknik.

Mamma och Faster Lena jag har bokat var sin åt er :) så att ni vet!Förhandsboka på Blossa.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 enkla steg för ett vackrare hem

  1. Rensa bort onödiga saker, lägg nycklar och små prylar i skålar eller vackra lådor så slipper du onödiga distraktioner i ditt hem.


  2. Rensa bland prynader, se till att du inte har för mycke saker framme samtidigt. Är du en sån som älskar saker, gruppera dem då i grupper om tre, fem eller sju. Udda antal ger ett mer symetriskt intryck.


  3. Ha inte för mycket saker på väggarna, visst är tavlor och ljuslycktor vackra men sansa dej. Du behöver inte fylla husets alla väggar. Gruppera även här flera tavlor på en bergänsad yta. Tomma väggytor ger ett luftigt intryck och gör att du ser dina vackra saker bättre.


  4. Dra ut möblerna från väggarna. Nu menar jag inte byråer eller bokhyllor, men bord, fotöljer, soffor m.m det behöver bara vara en 5-10cm mer behövs inte men det ger rummet en mer genomarbetad känsla.


  5. Stegra möblerna. Sätt låga möbler närmast ingången till rummet och bygg sedan vidare med högre och högre möbler. Hur trevligt är det att mötas av en vägg de första man gör när man kommer in?


  6. Gruppera möblerna. Har du en öppen planlösning kan det vara svårt att få till möbleringen. Gruppera då möblerna så du skapar rum i rummet. Till exempel en läshörna, en matsalsdel, en kontorshörna eller en familjeyta med soffor och låga bord gärna flera stycken.


  7. Tänk igenom din färgsättning. Välj en basfärg som du trivs med och fyll på med tyg och pynt i ton i ton färger. Accenturera med en eller max två andra mer vågade färger (naturligtvis kan man ha flera olika nyanser på dessa två färger)


  8. Tänk på att de största ytorna som väggar och tak skall ha de ljusaste färgerna, sedan skall du välja mörkare och mörkare färger efter mängden av färgen i rummet. Golven räknas som neutrala ytor, men ett mörkare golv (det behöver inte vara mörkt trä eller svart sten) gör att rummet får rätt balans och tyngd.


  9. Blanda strukturer. Om du tex; vill ha ett hem helt i vitt, välj då materiel som har olika ytstruktur. Som fårskin, chenilé, sammet, läder, ränder, rutor, broderier eller annat som gör att du får fler dimentioner i inredningen.


  10. Glöm inte ljuset. Tänk nivåer och lager. Se till att du har belysning för flera olika aktiviteter, som allt från städning till lördagsmys med familjen. Se också till att du har ljus på flera olika höjder i rummet, belys underifrån, från sidan och uppifrån. Sätt tex; en lampa under soffan eller matbordet, det skaper ett spännande och oväntat inslag i inredningen.

Glöm inte att ta in blommor i ditt hem. Gillar du inte levande växter finns det massor av fina konstgjorda. De är rätt så dyra men å andra sidan lever de för evigt och de kommer aldrig att växa sej för stora eller tappa en massa blad.Snitt blommor är också vackra. Unna dej en bukett tulpaner eller några liljor med gämna mellanrum. Du kommer att märka vad vackert och hemtrevligt ditt hem kommer att kännas.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Super läcker lampa.Sprang på denna läckerbit på Keramix i Piteå. Ett helt tjog med små vita skärmar dock bara sex med belysning i. höjden på lampan är rätt imponerande så den kräver sin plats.

Den skulle passa jättebra i trappen ned till källaren, tyvärr kostar den en vacker slant 4600:- så jag får nog bara drömma om denna :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

compact livingVisst är det enkelt om man bara kommer på iden :)

Titta också på hur väl sammansat färgschemat är.

Fräscht vitt och retro blått tillsammans med brunt som tar upp golv och bordsskivor. Se också hur de plana ytorna på bord och golv har en mörkare färg som ger tyngd åt rummet, medans de vertikala ytorna är ljusa och luftiga.

Den blå färgen skapar också en illution om att rummet är större då den lurar oss att tro att väggarna är längre bort. De får oss att associera till himmelens och havets oändlighet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Måla en vas...Själv är jag svag för klarglas, men det hindrar ju inte att man ibland kan förnya sej och sätta färg på någon gammal favorit.

Se på bilderna hur enkelt det är att skapa något helt nytt.

För ett billigt alternativ, köp en provburk med väggfärg och måla på. Har du inget klarglas hemma finns det ju alltid loppis eller varför inte måla några gamla glasburkar :)

Idag står ju fokus på miljön och överkonsumtionen, detta tycker jag är ett enkelt sätt att dra ett litet strå till stacken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fjärils tavlor

Jag älskar fjärilar. Värkligen älskar dem. Jag skulle ha dem på allt om det inte skulle bli för grylligt.

Gardiner, kuddar, tapeter, lampor, sängkläder, stickers, tavlor. Möjligheterna är oändliga just nu. Dessa söta tavlor fixar du enkelt till med lite fina scrapbooking papper och några fjärilsstansar ( Martha Stuart har flera fina, finns att beställa hos pysseltagen.se) eller stämplar, bläck, pennor och en gnutta fantasi :)
Jag måste nog investera i några stämplar och släppa lös fantasin :) Varför inte göra det samma???

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

smyckesparty med designlina

img_3594 (MMS)

sitter på smyckesparty med designlina. Finns hur mycket fint som hellst. Gå in på www.designlina.se om ni är sugen på inspiration :) går även att göra egna kombinationer!!!


Sandbergs Cecilia 650:- vilken glädjespridare

img_6157 (MMS)

Sandbergs Cecilia 650:- vilken glädjespridare


Matbloggstoppen
RSS 2.0