10 enkla steg för ett vackrare hem

  1. Rensa bort onödiga saker, lägg nycklar och små prylar i skålar eller vackra lådor så slipper du onödiga distraktioner i ditt hem.


  2. Rensa bland prynader, se till att du inte har för mycke saker framme samtidigt. Är du en sån som älskar saker, gruppera dem då i grupper om tre, fem eller sju. Udda antal ger ett mer symetriskt intryck.


  3. Ha inte för mycket saker på väggarna, visst är tavlor och ljuslycktor vackra men sansa dej. Du behöver inte fylla husets alla väggar. Gruppera även här flera tavlor på en bergänsad yta. Tomma väggytor ger ett luftigt intryck och gör att du ser dina vackra saker bättre.


  4. Dra ut möblerna från väggarna. Nu menar jag inte byråer eller bokhyllor, men bord, fotöljer, soffor m.m det behöver bara vara en 5-10cm mer behövs inte men det ger rummet en mer genomarbetad känsla.


  5. Stegra möblerna. Sätt låga möbler närmast ingången till rummet och bygg sedan vidare med högre och högre möbler. Hur trevligt är det att mötas av en vägg de första man gör när man kommer in?


  6. Gruppera möblerna. Har du en öppen planlösning kan det vara svårt att få till möbleringen. Gruppera då möblerna så du skapar rum i rummet. Till exempel en läshörna, en matsalsdel, en kontorshörna eller en familjeyta med soffor och låga bord gärna flera stycken.


  7. Tänk igenom din färgsättning. Välj en basfärg som du trivs med och fyll på med tyg och pynt i ton i ton färger. Accenturera med en eller max två andra mer vågade färger (naturligtvis kan man ha flera olika nyanser på dessa två färger)


  8. Tänk på att de största ytorna som väggar och tak skall ha de ljusaste färgerna, sedan skall du välja mörkare och mörkare färger efter mängden av färgen i rummet. Golven räknas som neutrala ytor, men ett mörkare golv (det behöver inte vara mörkt trä eller svart sten) gör att rummet får rätt balans och tyngd.


  9. Blanda strukturer. Om du tex; vill ha ett hem helt i vitt, välj då materiel som har olika ytstruktur. Som fårskin, chenilé, sammet, läder, ränder, rutor, broderier eller annat som gör att du får fler dimentioner i inredningen.


  10. Glöm inte ljuset. Tänk nivåer och lager. Se till att du har belysning för flera olika aktiviteter, som allt från städning till lördagsmys med familjen. Se också till att du har ljus på flera olika höjder i rummet, belys underifrån, från sidan och uppifrån. Sätt tex; en lampa under soffan eller matbordet, det skaper ett spännande och oväntat inslag i inredningen.

Glöm inte att ta in blommor i ditt hem. Gillar du inte levande växter finns det massor av fina konstgjorda. De är rätt så dyra men å andra sidan lever de för evigt och de kommer aldrig att växa sej för stora eller tappa en massa blad.Snitt blommor är också vackra. Unna dej en bukett tulpaner eller några liljor med gämna mellanrum. Du kommer att märka vad vackert och hemtrevligt ditt hem kommer att kännas.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Rebecca - Minaguldkorn

Kalas smarta tips!

2011-09-11 @ 21:40:08
URL: http://minaguldkorn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen