Pimpa en lampa

Om man som min älskade faster äger en brodermaskin så kan man göra en sådan här fin uppdatering av en gammal lampskärm.

Har man inte det får man nöjja sej med ett mönstrar tyg, eller några fina band :)

Så upp på vinden, rota igenom förråden och låt fantasin flöda!!!


Autokorrekt

Ursäkta stavfelen i föregående inlägg. Det ska vara vänt inte bänt i rubriken.

Jag bloggar för första gången med appen blogg.se och har inte riktigt fått kläm på det hela ännu.

Den största boven i dramat förutom min egen förmåga att stava är autokorrekt. Visst är den bra ibland men inte alltid.

Kan uppstå en del generande misstag om man inte korrekturläser ordentligt. Vilket jag sällan gör :)

Night you beautiful world


Vinden har vänt

Gårdagen började inte så bra. Huvudvärk. Försovning. Sjuka barn. Dessutom glömde jag ställa ut soptunnan som naturligtvis var överfull. Ingen bra dag kort och gott.

Jag satt där i t-shirt och trosor och gav Zigge morgonvällingen när sopbilen susar förbi. Vad gör man? Kastar ungen i zackon och springer ut halvnaken och barfota?

Tanken slog mej, men innan jag kommit upp ur fotöljen var det redan försent.

Jag satte mej ner igen och det surrade i huvudet. Vad skulle jag ta mej till. Soptunnan full till bredden och två veckor till nästa tömning.

Jag vet inte hur länge jag satt där utan att kunna tänka. Till slut bestämde jag mej dock för att ringa till PIREVA och fråga vad jag skulle ta mej till.

Jag fick nummret till chauffören, som var väldigt väldigt vänlig och lovade att komma och tömma den under dagen. Vilken lättnad. En halvtimme senare kör en traktor upp på infarten och skottar bort tre decimeter snö som jag inte orkat med att skotta bort på grund av denna envisa huvudvärk. Den kommer alltid när jag har mest att göra. Så ytterliggare ett problem löste sej.

När jag sen hämtar in posten hittar en glad överraskning. Jag har vart på jakt efter en anime film som jag såg som barn, men inte lyckats finna sedan dess. I över femton år har jag sökt för jäves.

En av orsakerna till detta är att jag inte kommer ihåg titeln på filmen. Men jag har haft en mental bild av några insektsliknande djur med en massa blå fasettögon, och en melodi slinga som jag än idag kommer ihåg.

Nu sitter jag alltså och bläddrar i posten. Tittar lite i reklambladen som i vanliga fall åker direkt i soporna nu när maken är i Pajala.

När jag vänder blad i hemmakvälls bladet är det något som skymtar till. Jag bläddrar tillbaka och tittar noggrannare. En annons om att man kan vinna en digital systemkamera far fångat mitt intresse.

När jag läser sidan lite noggrannare står det också att de har fantastiska priser på filmer från studio Ghibli. Och där bland smakproven finns ett omslag med mina insekter på.

Gissa om jag tittade både en och tre gånger utan att våga tro på det jag ser med mina egna ögon. Naushika från vindarnas dal heter filmen.

Jag vågar ändå inte riktigt hoppas på att mitt letande äntligen är över. Så i kväll var jag iväg och köpte den. Den är på japanska med svensk text, men vad gör det filmen är ju till mej inte barnen. Och nu efter att ha sett den så kan jag äntligen andas ut.

Jag har funnit den. Långa timmar på nätet av letande är över. Den nynnand melodin jag plockar fram ur minnet då jag är riktigt nedstämd är funnen, och så exakt ihåg kommet att det är skrämmande.

Tuvan han till skolan i tid vilket var bra, men enbart för att hon fick skjuts av en snäll skolkamrat.

Soporna är tömda, men bara på grund av barmhärtigheten hos en generös sopåkare.

Snön är skottad, enbart på grund av att traktorchauffören tog sej tid för att skotta fram min oframkomliga infart.

Och ett och ett halvt decenniums letande är över.

I dag är jag en lycklig själ som fått ta del av den vackra sidan av mänskligheten och ödet.

Ikväll kan jag sova lugnt och tryggt.

Så tack för detta, Jan, Charlie och Mattias ni har verkligen gjort min dag betydligt ljusare :)


Skapar glädje

Hej alla vackra människor där ute i välden :)

Idag känner jag värkligen hur fantasin flödar och skaparglädjen spritter i fingrarna. Det var riktigt länge sen som jag kännde mej så här possitiv till livet.

Jag har flera tatueringsprojekt som jag skissar på och en mängd av inrednings iseer som jag vill ta itu med. Jag tror bestämt att jag snart måste börja jobba igen annars blir det väldigt dyrt.

Och slitsamt.

Det gäller bara att ta det lilla lugna så jag inte bränner ut mej igen.

Nu ska jag sätta mej och rita lite för Luvan vill ha datorn. Tur att hennes snart kommer tillbaks från rep så vi slipper slåss om denna :)

Ett axplock av tattoos

Här kommer några av de tatueringar jag gjort de senaste tre veckorna.Som sagt är detta ett axplock. Jag har totalt hunnit med 16 tattoos nu och jag gör hela tiden framsteg. Dess utom så är jag totalt obsessed av tatueringstidningar och tv-program. alltid kan man snappa upp nått.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

omöljigt projekt

black and white tattoo off a tulip

Min första tatuering på mej själv, den är inte färdig för Zigge vaknade till. När jag väl kunde fortsätta var skinnet så ömt att jag får vänta tills det har läkt innan jag drar tjockare linjer skuggar och lägger i lite vitt.

De senaste veckorna har jag vart rätt frånvarande här på bloggen. Det beror på att jag kommit igång ordentligt med tatuerandet.

Tatueringen ovan gjorde jag på mej själv igårkväll.

Det var långt ifrån samma sak som att tatuera på andra. För det första så gör det ju ont, det var mer än fyra år sen jag gjorde min sista tatuering. För det andra är det väldigt svårt att torka med bara en hand. För det tredje så är det inte lätt att spänna upp skinnet då man tatuerar med den ena handen på den andra armen.

Allt detta och mycket mer blev jag varse igår.

Slutsatsen är att jag ska tatuera andra, och överlåta mina tatueringar till andra :) 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Vårstädning av bloggen

Visst, visst. Tänker många och tittar ut på dingnande snöberg och termometrar som visar skapligt med minusgrader. Det är inte vår ännu!!!

Det må så vara, men det kändes som om det var dax för lite förändring av designen. Så jag har gjort en liten vårstädning i brist på bättre beskrivning, som jag själv är rätt nöjd med.

Hoppas att ni inte blir allt för förvirrade :)

Påsken kommer tidigt i år :)

Hittade en massa fint påskpynt hos bostället sköna ting. Allt i precis min stil. jag tänkte dock att det kanske finns fler där ute i vårt avlånga land som tycker om samma saker som jag så därför delar jag med mej av min lilla pärla :)Detta är mina favoriter, vilka är era???


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Matbloggstoppen
RSS 2.0