Lillkråkan har blitt ett tandtroll

Visst är det konstigt hur mycket man väntar på saker som man vet skall hända. Speciellt då det handlar om ens egna barn.

Jag går och väntar, funderar och jämför Zigges framsteg med de andra två och med Eddy. Det skiljer ju ändå bara två veckor så det borde ju vara en bra måttstock. Och syskonen har ju samma anlag!!!

Att jag på fullt allvar går omkring och tror att detta skall stämma visar ju på hur lite jag vet om hur barns utveckling och DNA fungerar, på riktigt.

Eddy fick sina första tänder för flera flera veckor sen. Tuva och Leo fick båda två sina första tänder vid tio månaders ålder. Alltså har jag inte funderat så mycket på när Zigge skulle få sina. Jag har bara väntat på Zigges tur.

Att upptäcka första tanden ett par dagar efter den kommit upp var en smärre chock. Jag som har tittat i stort sett varje dag sen Eddy fick sina. Inte var han grinig heller och ingen feber. Ska inte barn ha det när de får tänder, tänkte jag.

Joodå det ska dom. Det har vi fått erfara nu när tänderna trängt upp som små svampar i skogen den ena efter den andra. Först en. Sen en till. Villket i sej är fullt normalt de brukar ju komma i par. Att det skulle komma ytterligare en nu i överkäken, var vi inte beredda på. Och som krydda på moset så hinner denna inte ens tränga igenom helt innan nästa gör sig till känna.

Fyra tänder på två veckor. Inte konstigt att lillkråkan är grinig. Tutten vill han inte ha. Sova vill han inte göra, åtminstone inte när han brukar.

Zigge är grinig. Pappa är grinig han som skall upp och jobba. Jag antar att det inte kommer som en chock för någon småbarnsförälder om jag säger att han spenderat flertalet nätter på soffan. Kanske är det ingen som tycker att det är konstigt, det är ju bara förnuftigt. Det räcker att en förälder känner sej som en urvriden disktrasa.

Hoppas nu att vi får en liten respit innan nästa uppsättning gör entre på banan, mamma vill att ordningen skall återställas och att lillkråkan ska återvända till sitt vanliga snälla glada jag :)

Syster-yster har iklätt Zigge en egen tillverkad popcornhatt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen