Happy Halloween

Ja idag är ju dan då alla amerikanska barn går man ur huse och kör sitt trick or treat. Tyvärr (tycker jag) har vi inte den traditionen här i sverige.
 
Inte ett enda pling har jag haft på dörren idag.
 
Märk ut den 31 Oktober, Halloween i almanackan så skickar vi ut barnen nästa år!!!
 
Här i sverige så är det ju dan före alla helgons dag som barnen klär ut sej och knackar dörr.  Och det är på fredag (2 november 2012)
 
 
Happy Halloween säger jag i alla fall :)
 

Uten.Silo

Bild: room.21.se
 
Kanske inte den billigaste förvaringshyllan där ute, men definitivt snygg.
 
Dryga 3000 kronor får du punga ut med för Uten.Silo. Designad av Dorothee Becker för Vitra.
 
 
Med sina fack i olika former och storlekar, sina metallkrokar och clips, hjälper Uten Silo till att hålla ordning på kontor, i kök, i badrum
 
Jag skulle definitivt vilja ha en sådan i arbetsrummet. Tänk vad inspiration man kan få bara av att titta på alla vackra saker som går att få ner i dessa små fack.
 
Det skulle ju kunna gå att göra en egen variant om man är lite klurig och händig :)

Uppföljaren till Miss Print är här

 
Miss Print 2 är här. Åter igen så är det retroinspirerat som står på menyn. Och jag tycker att de lyckats vaska fram några riktiga vinnare denna gång :)
 
Priserna ligger från 799:- och uppåt, vilket i sej inte är allra värst. Tyvärr så är tapeterna dock i papperskvalitet vilket drar ner betyget då de är så mycket bökigare att sätta upp.
 
Kartan finns att beskåda på Fläktgatan 9, ovanför Mekonomen.
 
 

Goldies från Seletti

Bild: room21.se
 
Dessa små sötnosar går loss på dryga femhundringen var. Men de är ju så himla söta.
 
Roboten och skallen är mina personliga favvisar. Tyvärr har de slut på dem hos room21 men jag får ta och leta vidare :) Den som söker skola finna, heter det ju så fint!

Ludvig Löfgren för Kosta Boda

"Ludvig Löfgren är en av Kosta Bodas nya djärva talanger som skapar bruksglas och dekorativa föremål med attityd. Trots att han började jobba som formgivare vid Kosta Boda först 2007 har han hunnit skapa ett antal föremål som visar att det är just han som står bakom formgivningen.
 
Han utbildade sig vid både konst- och målarskolor innan han gick Orrefors glasskola i början av 1990-talet. Han fortsatte sedan sin utbildning vid Pilchuck Glass School i USA. Tillbaka i Sverige fortsatte utbildningen vid Konstfack i Stockholm där han specialiserade sig mot glas och keramik.
 
Under sin studietid erövrade Ludvig ett antal stipendier och trots sina unga år har hans verk visats upp på ett stort antal utställningar och han finns representerad på Statens Konstråd sedan 2001."
 
Citat från kostaboda.se
 

Som sagt Har Ludvig hunnit skapa en mängd konstglasföremål för Kosta Boda genom åren och ett flertal av dem tilltalar mej personligen, och den stora massan synnerligen.
 
Här kommer mina favoriter. Gå in på kostaboda.se och hitta era
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snurvel

Just nu känns det som om mitt huvud ska explodera. Så fullt är det med snor och rinnit äckel. Åh vad jag hatar att vara sjuk.
 
Jag trodde jag var klar med det vid det här laget. Tydligen så har inte mitt immunförsvar återhämtat sej ordentligt, för jag värkar trilla dit på vart enda virus jag snubblar över.
 
Snacka om att lägga krokben.
 
Jag tror jag ska ta och bädda ner mej i sängen med en kopp varmt te och en bra bok. Och stanna där tills på måndag då det är dax att gå till jobbet igen :(
 
Nämnde jag att jag HATAR att vara sjuk???
 

inkwear

Kolla in dessa fake tattoos från inkwear. De är en bra ide att testa några av dessa innan man ger sej in i tattoo träsket på allvar :)


Steam Punk

Stilar kommer och stilar går det vet ju de flesta vid det här laget. 
 
En av de nya stjärnorna på trend himlen är Steam Punk. En edgy nykomling som kräver en del av den som vågar sej på.
 
Termen Steam Punk myntades på 80/90-talet och inspirerades av 1800-talets industriella revolution. Jules Verne med sina futuristiska skildringar i bland annat, en världsomsegling under haven, är en stor inspirationskälla. 
 
Filmen Wild Wild West med Will Smith och Kevin Kline från 1999 är ett modernare exempel.
 
Kugghjul, klockor, nycklar, mässing och rör i alla former är atribut som är vanligt förekommande. Mekaniken ställs i förgrunden och skall vara blottlagd för alla att se i hela sin härlighet.
 
Man skulle kunna säga som så att riktiga steam punk ting är modern teknologi tolkad som en 1800-tals man skulle kunnat föreställa sej den. Rå, invecklad, detaljrik och quirky.
 
Steam punken förknippas även med skräckromantiken hos bland andra Marry Shelly´s Frankenstein.
 
 
Se bara hur denna dator tolkats på temat.
 
 
Eller dessa konstverk jag såg på Tattoo expo  i Rom i maj.
 
 
Här har vi tolkat stilen på vårt eget sätt i vår nyskyltade monter på Colorama.
 
Som allt annat så är även denna stil öppen för tolkning. Man kan plocka godbitarna och avdramatisera den efter eget tycke och smak. 
 
Hoppas ni funnit detta inlägg inspirerande och kom järna med kommentarer och tillägg om ni vet mer om just Steam Punk :)

Inflammerade veckor

Har vart hemma med sjuka barn nu ett par dagar. Inget konstigt i sej så här på höstkanten. Rinniga näsor och andra små krämpor hör ju till vardagen.
 
Tyvärr har vi dock råkat ut för nått lite mer elakartat denna gång.
 
Ögoninflammation.
 
Jag kommer inte ihåg sist jag hade det själv. Vet inte ens om jag haft det. Vad jag vet är att Tuva och Leo aldrig hade de när de var små. Så därför var jag helt oförberddd på hur jobbigt det egentligen är. Och hur envis den kan vara.
 
Det började med att Harry var röd i ögonen på dagis.
 
Vilket jag inte tänkte särskilt mycket på. Några dagar senare behövde jag barnvakt åt Zigge och moster ställde upp.
 
Tre dagar senare bråkar ungen hela natten. Vill inte sova, gnäller och snurrar som värsta masken. Jag som är så förskonad från vaknätter då det gäller barnen var som en urvriden disktrasa på morgonen. Till mitt stora förtret så upptäcker jag att Zigges ögon är igenmurade med gulaktigt klet.
 
Lysande.
 
Och vi som nyss fått info på dagis om att kladdiga ögon inte är okey.
 
Ja vad ska man göra.
 
Det är ju inte mer än att man får vara hemma och jag som just fått börja om att jobba igen. Suck!!!
 
Några dagar senare och även jag vaknar med ögon som inte går att få upp. Jag får leta mej upp för trappen och in i badrummet med händerna istället för med ögonen. Inte kul när man yrvaket famlar sej fram bland leksaker och utströdda skor.
 
Och jag som har så mycket att göra på jobbet, jag kan ju bara inte vara hemma.
 
Zigge får vara hos mormor och mamma släpar sej rödögd och sliten till jobbet. Kul att ta hand om kunder när man ser ut som om man just spenderat en vecka på Ålands båten.
 
Nästa dag lämnar jag Zigge hos moster som lyckligtvis är ledig och som även hon har en rödögd liten knatte hemma. Harry´s ögon är dock bara röda inte kladdiga så han får gå på dagis. Ibland är livet bra orättvist.
 
Följande två dagar förflyter med ständigt kliande och rinnande ögan. Och vi som ska ha tjejkväll på jobbet. Inte vill man ju se ut som en bousie då.
 
Som tur är är mina ögon mindre röda på torsdagskvällen, så jag slippet våndas över detta.
 
På fredagen måste jag vara hemma med Zigge igen då moster jobbar och mormor olägligt nog dragit till London med faster så alla barnvakter är upptagna.
 
Sen gör jag nått väldigt, väldigt dumt. Nått som jag fått lära mej att man aldrig ska göra. Eftersom jag aldrig råkat ut för det själv tänker jag mej dock inte för.
 
Tuva ska ha monsterdisco på fredagskvällen och jag har lovat att sminka henne som en av hennes monsterhigh dockor för att matcha klänningen faster sytt åt henne. Sagt och gjort. Jag fixar sminket till dotterns stora lycka. Och det blev skit snyggt. Precis som jag hade sett framför mej att det skulle se ut. Jey för glitter. Partyt går lysande och allt är frid och fröjd.
 
Tills söndag morgon. Då Tuva vaknar med fransar som inte går att separera. Hur dum får man vara egentligen???
 
Kan ni gissa vad det var jag gjort?
 
När jag fixade Tuva i fredags så använde jag ju mina egna saker. Vilket även innefattade sminket, inklusive mascaran som jag använt till jobbet till mina egna inflammerade ögon.
 
Naturligtvis kommer ju då ögoninflammationen som ett brev på posten även till Tuva.
 
Hur många gånger har man inte hört att just detta kan hända. Att man aldrig ska testa smink till ögonen på stan för man vet aldrig vem som vart där innan.
 
Ja, se hur bra det blev.
 
Även mormor och moster har nu trillat dit och alla går omkring med göda kliande ögon. Ska det aldrig gå över. Det bara vandrar runt, runt, runt. Från en till en annan.
 
Sisten att drabbas var Charlie som tydligen vaknade med kladdiga ögon igår, men som den smarta och rådiga femåringen han är så hade han trevat sej fram till toa och tvättat ögonen alldeles själv. Så mamma hade inte märkt ett dugg.
 
Zigge var tillbaks på dagis igår, Tuva gick till skolan idag och mina ögon känns betydligt bättre.
 
Jag hoppas och tror jag att det är över för denna gång, Men gud hjälpe mej om den kommer igen. För det är inget jag önskar uppleva inom en överskådlig tid. Hällst aldrig igen.

Villa Flora - Lätt skönhet från Intrade

Nu har hösten dragit in ordentligt och det märks inte minst på skörden med tapetböcker som väller in på jobbet.
 
En av mina favoriter är Villa Flora från Intrade. Här ser vi en av höstens starkaste trender aquarellispirerat återkomma igen men på ett sätt som vida överträffar föregångarna.
 
Kulörerna är så snygga, mönsterna så lyxiga och tapeterna så vackra att ha begäret inte känner några begränsningar.
 
Så kom in och förtrollas av dessa konstverk och låt dem pryda dina väggar. Ett pluss i kanten är att flera av mönsterna även finns som vackra tyger som du kan kombinera med dina tapeter :)
 
Fin fint eller hur.
 
 
Bilder: intrade.se

Matbloggstoppen
RSS 2.0