Förtrollande tårta

Just nu rullar födelsedagarna in på löpandeband. Så det kanske inte är så konstigt att jag snöat in lite på tårtor. 
 
Jag har funderat på hur man gör för att få till dessa veritabla underverk som haglar in på webben. Av en slump stötte jag på en blogg om just tårtor, och vilka tårtor sen :)
 
johannastartor.se finns det en hel mängd otroligt vackra tårtor att inspireras av. Och hon får allt att verka så enkelt. Bara man har rätt verktyg och lite fantasi så kan man skapa magi.
 
Jag tror nu inte att jag skall kunna fixa till några underverk bara för att jag läst bloggen, men lite tips på vägen har jag i alla fall fått.
 
En av tårtorna hon gjort fick mej att göra bakåt vålter av förtjusning.
 
Temat är "vuxentrollskt" vilket är helt i min smak (hallå trolldesign, säger det dej nått???) och färgerna är ju bara så vackra. Plommonlila, Murgrönsgrönt och vitt.
 
Fyllningen lät inte helt dum den heller, eller vad säger du om after eight- och päron-mousse, undrar just hur hon fått till den ???
 
 
Bilder: johannastartor.se
 
"Tårtan är en chokladtårta fylld med after eight-mousse och päron-mousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan. "
 
Jag kan bara säga  - Mums :)
 
Jag vet dock inte om jag skulle vilja förstöra denna vackra skapelse genom att inmundiga den, eller om jag skulle ställa den på en hylla som prydnad!!! 
 
Kanske man skulle kunna göra både och. Göra en riktig ätbar variant och en som bara är till för syns skull :)

Rockar loss

Tuva Luvan fyller nio på Onsdag. Jag har svårt att fatta att det är så länge sen hon var lika liten som Zigge.

Hur som hällst så fick Luvan en Rock ring av sin morfar ifjol på födelsedagen. Den är rätt tung och skall tydligen vara mer som ett träningsredskap än en leksak. (väger 1,5 kg och kostar 249:- på clas ohlson)

Jag har inte provat den själv för än igår.

Det var evinnerliga tider sen jag rockade sist. Och jag tror inte jag var speciellt haj på det då. Men denna tunga ring var betydligt lättare att hantera, bara man kom i takt.

Tyngden gör den lätt manuvrerad, men dra på trissor vad jag är öm i magmusklerna idag.

Fem minuter med ringen och jag kan knappt röra mej idag. Så nu blir det rockning en stund varje dag. Det är betydligt roligare än sitt-upps och jag tror att det ger mer effekt.

Vi får väll se. Rätt som det är har jag skaffat mej en geting-midja dessutom :)


Få den rätta café känslan hemma

 
Bild: rosendahl.com
 
"Coffee has its very own culture in Scandinavia. The people of the north are among the biggest coffee drinkers in the world, and coffee has become a lifestyle to be lived in cafés and at home. As a tribute to this coffee culture, Rosendahl now introduces a large Grand Cru Soft latte glass with matching bowl – perfect for creating a cosy café atmosphere at your own kitchen table."  
 
Tydligen dricker vi nordbor väldigt mycket kaffe, och då passar ju dessa vackra glas alldeles utmärkt att dricka sin latte ur, oavsett om den är varm eller kall ;)
 
Rosendahl nya Grand Cru Soft latte glass och skål (Ø 15.5 cm) kommer att finnas på marknaden nu i höst (augusti-september någon gång) Och är designade för att du skall få den rätta café känslan även hemma. 
 
 

Lantlig charm med en rustik tusch

 
Bilder: expressentv.se
 
Som ni kanske läst så var jag häromdan och inspirerades av Mija Kinning.
 
Jag blev lite nyfiken på hennes nya program "Det Knackar" så jag var in och tittade på programmen som hunnit gå.
 
Jag föll pladask för färgsättningen hemma hos Magdalena Forsberg. Speciellt att hon lät kaklet följa med hela vägen genom hela matsalsdelen. Det tyckte jag var ett kul och annorlunda grepp.
 
Själv är jag inte så svag för blått men jag bara älskade känslan hon lyckades skapa genom att blanda ultramodern betysning och teknink med gammalt slitet hantverk. 
 
Super nice :)
 
Jag förstår att Magda blev tårögd. Det hade jag också blivit.
 
 
 

Inspirationskväll med Mija Kinning

Hej alla vänner där ute i höstmörkret.

Ikväll har jag och mina kollegor vart på inspirationskväll i vår systerbutik i Luleå. Dragplåstret var Mija Kinning från Bygglov. Och visst drog hon folk alltid :)

Mija har ju jobbat rätt länge med bygglovs gänget, men innan det jobbade hon som scenograf inom TV-branschen. Hon menade på att det hjälpt henne i hennes nuvarande roll, då hon som scenograf arbetade med att skapa känslan av ett hem eller att ge en autentisk känsla till en miljö.

På så sätt han hon fått till en fingertoppskänsla för att läsa av människorna hon möter och tolka in det i inredningen.

Mija kommenterade det som så, att många komplimenterar hennes stil på inredning fast det hon egentligen gör är att läsa av familjens önskemål och tolka dem på ett Mijavis. Det speglar inte hennes egen smak på inredning.

Det är på detta sätt jag arbetar mot mina kunder i butiken och när jag gör mina färgsätningar.

Det jag gör är att jag städar i deras önskemål och komponerar ihop ett förslag som kombinerar min kunskap med deras önskemål :)

Trendmässigt kom hon inte med några nyheter, men så sa hon också att hon inte arbetar utifrån trender utan ifrån personen som skall leva och bo i hemmet.

Det var en intressant upplevelse att få se henne live och få höra hennes åsikter men har man följt bygglov så har man också sett det mesta förut.

Mija är duktig på det hon gör, men hon överlåter trendspaningen till sina kollegor som "kan".

 
 
Mija slutar nu med bygglov och går vidare med ett nytt pogram på expressenTV som heter "Det knackar". Matte och Willy fortsätter som förut.
 
Här kan du följa henne då hon tar sej fram genom landet i sin specialutrustade husbil (en Kabe Travel Master 800) och rätt och slätt knackar på hemma hos folk i behov av råd och hjälp :)

Dax att fixa båten???

Nu börjar det bli dax att fixa inför vintern. Blandannat så är det läge för alla båtägare att ta upp sina farkoster.

Och då vill man ju gärna tvätta av dem innan vinterförvaringen. Oxalsyra fixar detta hur bra som hellst.

En flaska med kristaller blandas med 5-10 liter ljummet vatten. Rör om tills kristallerna löst sej i vattnet sen är det bara att stryka på med en svamp. Använd hanskar.

Efter 4-5 min så skrubbar du med en borste eller svamp och sköljer med rent vatten. Resultatet blir en ren och fin båt färdig för övervintring.

Fungerar äver superbra på vita trädgårdsmöbler i plast :)
 

Annorlunda babuchka

 
Dessa söta och annorlunda babuchkor finns att beställa från blubox.se och kostar 219:- plus frakt. Jag skulle gärna vilja ha ett sett till lill kråkan.
 
Om man tycker de är för fina att leka med skulle de ialla fall göra sej fint på en hylla :)

Färgtrender hösten 2012

 
Color House tar varje sesong fram teman som är i ropet. I höst är det mättade brända kulörer som syns mest. Men även "smutsiga" pasteller och varma vinröda/rosa kulörer syns på flera håll. framförallt innom modebranchen.
 
H&M har vinrött som bas i höstens kollektion.
 
Temana som tas upp i klippet här gäller inte bara inredning utan också mode, makeup, hår, tyger m.m

Silence - lågmäld nyhet från Midbec

Silence hämtar inspiration från naturen och de fyra årstiderna. Här får vi följa med ut på en promenad kantad av lugna nyanser och mönster som för tankarna till lugnet och tystnaden i naturen.
 
Färgerna inspireras av de fyta årstiderna. Här finns både röda- gröna- beiga- och vita nyanser.
 
 
 

Bilder: midbec.se 
 
 
 
 
 
 

Alta Gamma - Retroinspirerat från Midbec

Alta Gamma är en kollektion med retroinspirerade väggmotiv. Världskartan, 50-tals bil ett urverk och en skeppsmast med ratt. Dessa matchas med härligt strukturerade enfärgade tapeter i riktigt härliga färger. Kvalliten på tapeterna är tjock vinyl i easyup, som känns riktigt lyxiga. Kartan osar retroanda lång väg!
 
Väggmotiven kostar 2995:- och är 1,4m bteda och tre meter höga. De enfärgade kostar 599:-/rulle och de är standardmått på dessa.
 

Bilder: midbec.se 
 

Matbloggstoppen
RSS 2.0