Förtrollande tårta

Just nu rullar födelsedagarna in på löpandeband. Så det kanske inte är så konstigt att jag snöat in lite på tårtor. 
 
Jag har funderat på hur man gör för att få till dessa veritabla underverk som haglar in på webben. Av en slump stötte jag på en blogg om just tårtor, och vilka tårtor sen :)
 
johannastartor.se finns det en hel mängd otroligt vackra tårtor att inspireras av. Och hon får allt att verka så enkelt. Bara man har rätt verktyg och lite fantasi så kan man skapa magi.
 
Jag tror nu inte att jag skall kunna fixa till några underverk bara för att jag läst bloggen, men lite tips på vägen har jag i alla fall fått.
 
En av tårtorna hon gjort fick mej att göra bakåt vålter av förtjusning.
 
Temat är "vuxentrollskt" vilket är helt i min smak (hallå trolldesign, säger det dej nått???) och färgerna är ju bara så vackra. Plommonlila, Murgrönsgrönt och vitt.
 
Fyllningen lät inte helt dum den heller, eller vad säger du om after eight- och päron-mousse, undrar just hur hon fått till den ???
 
 
Bilder: johannastartor.se
 
"Tårtan är en chokladtårta fylld med after eight-mousse och päron-mousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan. "
 
Jag kan bara säga  - Mums :)
 
Jag vet dock inte om jag skulle vilja förstöra denna vackra skapelse genom att inmundiga den, eller om jag skulle ställa den på en hylla som prydnad!!! 
 
Kanske man skulle kunna göra både och. Göra en riktig ätbar variant och en som bara är till för syns skull :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen