Rockande myshörna

 
Bild: apartmenttherapy.com
 
Alla små prinsar och prinsessor har väll nån gång drömt om ett alldeles eget litet mysigt gömmställe. Åh se så lätt det går att förvärkliga med hjälp av en rockring, lite tyg, en symaskin, tålamod och en massa fantasi :)
 
Jag skulle då ha älskat att få ett sådant ställe där jag kunde drömma mej bort till fjärran land och svunna tider!
 
Fler saker man kan göra med rockringar:
 
 
Släpp fantasin lös och spåna tillsammans med barnen så skall ni se att ni kommer fram till nått fantastiskt!!

Fem orsaker till att dina krukväxter dör!!!

 
Många tror att gröna fingrar är nått man föds med. Och lite sanning finns det väll i det. Eller åtminstone så beror de på vilket intresse man föds med. Hur intresserad ens föräldrar är osv.
 
Men är du liksom jag en av dessa olyckligt lottade som inte fått det med modersmjölken så kommer här några hjälpande råd på vägen.
 
- Vattning: De flästa vattnar när de kommer ihåg det. För att kunna hålla ett lämpligt vattningsschema måste du tänka på ljuset och fuktnivån hemma hos dej. Det fungerar inte att bara vattna en gång i veckan och hålla tummarna. Så vad ska du göra? Googla. Besök handelsträdgårdarnas och blomsterhandlarnas hemsidor och följ deras rekomendationer. Många blommor mår bättre av att torka ut lite istället för att övervattnas, men inte alla.
- Fuktighet: Vattnet du häller i krukan hjälper till att stärka rötterna och stjälkarna. Men för att få ett ordentligt välmående bladverk behöver växterna duschas ett par tre gånger i veckan.
- Drenering, Drenering Drenering: "mina krukor har hål i botten! Räcker inte det?" Nej, inte ens nära! Utöver hålen i krukan behöver du lecakulor eller stenar i botten. Det ger vattnet någon stans att samlas så att inte rötterna ruttnar. Kom ihåg att de flesta plantor gillar blöta fötter och torra anklar!
- Lär känna dina fönster: När du går till blomsterhandeln så har alla blommor små lappar där det står vilket ljus de vill ha. Soligt, Delvis sol eller skugga. Bara fönster i söderläge anses ha fullt solljus, medans västliga fönster har delvis sol. Norr och östsidan anses vara skuggiga och där skall man välja växter som inte behöver fullt solljus. En tummregel är att det måste vara tillräckligt ljust för att kunna läsa med lampan släckt, annars överlever inte blommorna!
- Chock: Ibland känner man bara för att möblera om en aning, vilket funkar bra för möblerna men inte för dina växter. Blommorna vill ha ett mer permanent hem. Flytta dem inte från en plats de vant sej vid om du inte absolut måste, som vid en flytt till ett nytt ställe. För att hålla blommorna lyckliga, låt dem stå kvar på plats!
 
Källa: Apartmenttherapy

Strawberry Gin smash

 
 
Strawberry Gin Smash
 

1/2 tsk socker

1 lime klyfta

2-3 färska jordgubbar, 2 skivade, en för garnering

6 cl gin

Krossad is

Stänk av sodavatten

 

Servera i ett drinkglas, Häll i sockret och pressa ur saften ur lime klyftan. Rör runt med baksidan av en sked så sockret löser sej.

 

Lägg i de skivade jordgubbarna och rör om försiktigt.

 

Fyll glaset med isen och häll på ginen. Toppa med sodavattnet och garnera drinken med den sista jordgubben.

 

Voila. Du har en syrlig, smaskig, sommrig drink som du kan avnjuta ute i solen på balkongen eller altanen :)

 

Tips: Om du vill ha en sötare drink kan du byta ut Ginen mot Rom och sockret mot rörsocker. Det gör inget om du tar lite extra socker heller!!!

 


String lights - Mysfaktor stor

 
Jag älskar belysning och alla olika stämningar man kan skapa med den rätta armaturen. Dessutom har jag en förkärlek för så kallade string lights. Glödlampor på tråd.
 
Alltid när man ser en amerikansk romantisk komedi så är miljöerna strösslade med dessa lampor och jag finner de bara så bedårande. Ja rent av magiska.
 
Jag har letat efter dessa glödlamps kedjor här hemma i sverige och det närmsta jag kommit är små plastbubblor från Clas Ohlson. Visst det duger i brist på bättre. Men det tar udden av magin.
 
Titta bara så vackra lamporna på bilderna är!!! Och kom sen och säg att plastbollar från Clas Ohlson duger bra :(

 
 
 
 
 

Mönster trender våren/sommaren 2013 - Honeycomb

 
Bild: apartmenttherapy.com
 
Vi har länge sett blommor och växter i alla varianter som dekor på allt från textilier till möbler och tapeter. Nu vill vi ha något nytt.
 
Honeycomb är ett amerikanskt uttryck för mönstret skapat av multipla sexkanter (hexagoner) samansatta kant i kant. Detta liknar mönstret bina gör i sina vaxkakor där av namnet honeycomb.
 
Mönstret har länge funnits på tapeter och tyger från engelska designers som Cole&son och Romo. Men verkar nu få ett uppsing. Kanske på grund av alla insektsmönster som kommer stort nu.
 
Dessutom är formen starkt förknippad med just bin som är en del av naturens kretslopp då de pollinerar blommorna samtidigt som de samlar in pollenet till sin honungstillverkning. Därför är det en naturlig förlängning på blomster trenden och går utmärkt att kombinera med de blomm motiv du redan har i din inredning.
 
Honeycomb mönstret dämpar det blommiga och skapar naturliga kontraster mellan mjukt och hårt. Grafiskt och botaniskt :)
 

 
Bild 1: cole-and-son.com Bild 2 och 3: romo.com

Smycka ditt tak

Ibland kan det vara så att man inte får plats med tavlor eller annat på väggarna. Eller så kännar man att det inte passar in.
 
Då kan ni flytta blicken uppåt. Till taket. Här finns ett hav av oanvänd yta att utsmycka.
 
Rhombus sytem är ett sett med polystyren brickor, som du limmar upp i taket med settlim. Du kan lämna dem omålade vita eller sätta färg på ditt tak genom att måla dem i dina favorit kulörer.
 

 
 

Badrums inspiration

 
copenhagenbath.com
 
Badrum är svåra men ack så roliga att inreda. Det gäller att hitta ett tidlöst uttryck som håller i åratal. För ska vi vara ärliga så kostar det en hel del att fixa badrumet. Och det är inget vi vill göra om i första taget.
 
Bilden ovan är hämtad från copenhagenbath.com
 
Tänk er att duschen finns bakom den svarta väggen.
 
Visst skulle även du vilja ha denna yta att leka med. Men tyvärr så är det ju sällan man får möjigheten att sväva ut så här. Badrum har ju oftast en begränsad yta som ska rymma så mycket.
 
Men drömma det får man. Och jag väljer att drömma mej hit :)

Fiskargubbe sökes

Hej mina kära vänner där ute i cyberspace. Det råkar inte finnas nån som har en fiskargubbe till övers. Ni vet de där tavlorna som så många av våra mor- och farföräldrar hade på väggarna.
 
Jag vet att min mor och faster har skickat ett par på loppis när de städat ut efter min farmor och farfar.
 
Jag vill nu så gärna ha en, men det känns lite motigt att betala dyra pengar för nått som en gång funnits i vår ägo.
 
Så har ni en över som ni inte vet vad ni ska göra av, hör av er till mej. Jag kan betala en mindre summa, men är inte villig att göra ett hemmans köp :)
 
 
Fiskargubbe med pipa av Harry Haerendel.
 
Hittade en svart/vit uppdatering på det klassiska motivet också hos signerat.se.
 
Tavlan har danskt ursprung och eftersom jag ska till Köpenhanm på dryga veckan får jag väll hålla utkik där :)

Sun Jar - solljus på burk

 
pottery barn
 
Ibland behöver man mysa till det lite i vardagen. Jag tror inte att jag är ensam om att tycka så. Och med sommaren för dörren så vill man ju kunna njuta av det fina vädret och naturen.
 
Dessa solcells drivna lycktor i form av maison jars sprider ett mjukt vitt sken som ger den rätta mjuka inbjudande känslan för att skapa en förtrollad stämning.
 
Jag sätter definitivt upp dessa på min vill ha lista :)

Alcro Design

Alcro lanserar nu ett nytt uppdaterat färgsättnignsprogram, Alcro Design. Här kan du färglägga utvalda bilder, men också ladda in dina egna bilder och därefter färgsätta dessa. Programmet visar inte alltid exakt nyans på väggarna. Det ger en fingervisning om hur det kommer att bli.

 

Hjälper dej väja mellan ljust och mörkt, grått eller beige, blått eller grönt.

 

Här kan du även färgsätta ditt hus utvändigt. Något som underlättar när du ska byta kulör på huset.

 

Kulörerna du kan färgsätta med är alla Alcros kulörer från Alcro Inredningskollektion och Alcro Fasadkollektion.

 

Det finns även färdiga färgsättnings förslag framtagna av Alcros egna designers.

 

När du valt kulörer rekomenderar jag att du går in till din favvorit färgfackhandel ( Colorama Piteå naturligtvis ) så du får se prover på de valda kulörerna. Skall du måla utomhus bör du även köpa provburkar så du inte får en obehaglig överraskning senare :)

 

 
Bild: skärmdump från alcro.se

Stjärnklart

 
 
Stjärnor är alltid ett populärt mönster då det kommer till barnrum. Det passar till så många teman och stilar för att inte tala om att det är könsneutralt.
 
Hittade dessa fina inspirations bilder hos fina lyan. Hon hade fått chansen att förändra ett rum med Lady Wonderwall ( super färg! ) och hade valt att göra om i barnrummet.
 
Och se vilket bra slut resultat det blev. Är ni nyfikna på att se mer kika då in här.

Mineral - Ny enfärgad kollektion från Boråstapeter

Enfärgade tapetkollektioner håller på att vara ett signum för Eco/Boråstapeter. Allt började med Boråstapeters Plain karta som snabbt fick en kompanjon i Eco Metallic.
 
Senast i raden är Mineral. En helt enfärgad kollektion som med sina vackra färgtoner värkligen matchar trendenserna i stilar just nu.
 
Boråstapeter gör inte tapeter i skrikiga kulörer. Här är det mjuka toner som tilltalar massorna som gäller. Dessutom har de värkligen lyckats med stylingen på interiörbilderna.
 
Kollektionen släpps den 7 maj, men vill ni tjuvkika så finns kartorna redan ute i butikerna :)
 
 

Churros - Lockande läckerhet

 
 
Såg detta recept i marginalen på blogg.se och tänkte att det måste jag föra vidare. Klicka på länken under bilden så får ni hela historien bakom. Visst låter det riktigt smaskigt.
 
Jag är bara lite orolig att jag inte ska orka röra ihop smeten ordentligt, jag får slut ork på enda gången när jag ska vispa. Men kanske det funkar med elvispen om man använder lägsta hastigheten :)
 
Helt klart är det då att jag skall testa detta!
 
Churros för fyra personer
 
3 dl vatten
en nypa salt
en nypa socker
2½ dl vetemjöl
4½ tsk smör
2 ägg
 
olja att fritera i (rapsolja!)
socker
kanel
 
_____
 
Låt vatten, smör, salt och socker koka upp i en kastrull.
När smöret smält, häll i allt vetemjöl och dra från värmen.
 
Använd en träslev och rör som en galning. (Tänk att du ska ha träningsvärk efter det här i din arm!) Rör tills smeten släpper från kastrullens kanter.
 
Kläck i ett ägg i taget och fortsätt rör med din träslev som om du vore tokig.

När smeten är jämn, slät och fin fyller du över den i en spritspåse med stjärntyll.
 
Koka upp olja i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Prova med lite smet och se om den behöver ca 2-3 minuter för att få fin färg och bli genomstekt.
 
Spritsa sedan avlånga längder av smeten i oljan och fritera. Låt svalna kort på hushållspapper, vänd i socker/kanelblandningen och du är klar!
 
Tack Sött&Salt för tipset!
 

DIY- Jar Lamp - gör en egen lampa

Jag hittade denna bild på en lampa gjord av burkar och insåg att en sådan kan man ju faktiskt göra själv. Med tygklädda sladdar från exempelvis clas ohlson, några lagom stora burkar, en skvätt färg och en borr eller hammare och spik att göra hål med så fixar man ju detta helt själv.
 
Jag lovar, resultatet kommer bli super fint :)
 
 
Visst har den en extra patina om man köper en färdig. Men det blir så mycket billigare och mer personligt om man gör en själv!!!

Häng tavlan på en krok

 
Du kan som här ovan hänga dina tavlor på en knopp... Det blir lätt att ändra om efter humör och sesong... Dessutom blir det ett smycke i sej :)
 
 
Att kunna hänga tavlor på ett snyggt och effektivt sätt är inte helt enkelt. Hur många har inte retat sig på ojämna överkanter eller underkanter, hammarslag på tummen eller fula märken på väggen.

- Den tavlan blir nog snygg över soffan, den stämmer precis i färg...Så tänker många när de går i tavelköpartankar...Men det är exakt så, som man INTE ska tänka, när det gäller att sätta upp sina tavlor...

Skriv en lista på de tavlor du vill hänga upp...vare sig du ska "hänga" för första gången eller kanske vill ändra om på väggarna därhemma...Tänk också igenom hur du vill att slutresultatet ska bli...Prova lägga ut dem på golvet eller ett bord... fota och ändra  om... då kan du titta igenom bilderna sedan och välja det alternativ som känns bäst.

Så här kan du tänka...Ska alla väggar ha tavlor...Ska jag koncentrera mig till en enda vägg...Ska jag blanda huller om buller...Ska jag försöka få små tavlor för sig, stora för sig...Kan jag blanda affischer och äkta konst...Kan jag göra något alternativ till att hänga direkt på väggen...Vill jag hänga många tavlor eller ska det kännas minimalistiskt & utvalt...


Man behöver absolut inte följa gamla regler om hur man ska hänga sina tavlor...Kanske behöver tavlorna över huvud taget inte hänga alls? (ställ dem på en tavel list...på en byrå...eller om de är stora, varför inte direkt på golvet)

Men att bara häng upp dem på väggen lite här och var...utan tanke på tavlans eget värde eller uttryck...Det ger  ett fullständigt kaotiskt intryck; man vet inte var man ska fästa blicken i rummet...


Bild: några olika sätt att hänga dina tavlior på


Affischer: Stora ramade affischer...typ 70x100 cm kan du luta mot en vägg...en eller flera affischer i rad...alltefter utrymme...Det är också ett enkelt sätt att byta motiv om du har många men inte kan visa alla samtidigt...Vilket är bra att tänka på...Försök följa en linje...en typ av mönster...eller en genomgående färg som knyter samman...Särskilt snyggt blir det med svart-vita fotomotiv...


Koncentrera:
Intrycket av en tätt sammanhållen tavelhängning blir lugnt och behagligt...Du kan blanda både stora och små motiv och till och med nästa täcka en hel vägg; från golv till tak...Försök att ha liknande ramar eller en passparto i samma bredd eller färg för att få ett lugnare intryck...Känslan ska vara som på ett konstgalleri...Spänn trådar eller snören horisontellt och vertikalt...häng tavlorna i kant med dem...Det ger ett exakt avgränsat utrymme att hålla sig till och du får snygga linjer...Att göra en tavelvägg på det här viset är klassiskt engelskt...


Tavellist:
Idag finns snygg design och stort urval på tavellister..både vad gäller material, längd och bredd...En lång tavellist är ett jättebra sätt att skylta upp tavlorna på...Speciellt bra om du har många mindre tavlor, eller om du vill byta ofta...Då du slipper göra nya hål i väggen varje gång...Enkelt som en plätt är det oxå...fäst listen på ett par ställen i väggen och luta sen dina tavlor på den...Du kan sätta upp flera lister för att att skapa ett par tavelnivåer...Med tavellister kan du byta tavlor efter humör...Extra effektfullt blir det om du låter tavellisten löpa längs en hel vägg...


Samlade favoriter:
Gillar du blomstermotiv, eller landskap eller hästar eller porträtt eller stilleben...kan det bli snyggt om du hänger och samlar dina favoritmotiv ur samma "familj"...Det kan bli fint även på en svår vägg, till exempel en högsmal väggyta; då kan du hänga från tak, nästan ner till golvnivå...Återigen ett engelskt sätt att hänga på...


Udda tavelrum:
Lämna gärna det vanliga tänkandet...Tänk utanför RAMARNA...Varför inte göra en vägg i badrummet eller på gäst-toan eller i köket...I det senare fallet kan det vara givet med matstilleben eller grönsaksmotiv...En vanlig hall blir otroligt välkomnande med några tavlor i grupp...Belys gärna med spotlight - känns välkomnande på kvällen...Bor du i hus med två våningar blir en tavelhängning i trappen effektfull och spännande; mängdtanke blir snyggast...Har du ditt matbord placerat intill en vägg; häng den väggen med dina favoritmotiv, belys med tavelbelysning...man kan aldrig satsa nog på belysningen...kom ihåg det!!...


Stort mot smått:
En stor tavla blir ett fint blickfång tillsammans med flera, mindre tavlor...Men som alltid, var noga med att koncentrera och att hänga ihop, tätt, tätt, ram mot ram...som ja sa tidigare tänk på att hålla dej till en röd tråd i ditt arrangemang...Koncentrera arrangemanget mitt på väggen...


Fotogalleri:
Samla dina familjefoton...semestermotiv...favoritfoton till ett gemensamt fotogalleri...Olika storlekar på motiven spelar mindre roll...tvärtom kan det ge ett spännande och levande intryck...Men som alltid gäller regeln att man bör hänga ihop motiven till en effektiv enhet; antingen som en fyrkantshängning eller som en lång rad på väggen...Tänk på att bilder och foton i ögonhöjd är ett bra "häng-mått" som på ett riktigt galleri...Och håll dej till samma höjd endera i överkant eller i underkant om du har olika storlek på fotografierna...Ett genomtänkt ramutseende är en bra idé; varför inte rama i samma slags enhetliga ramar: naturträ, alternativt enbart vita eller svarta ramar...Känns det igen snart eller??


Blanda och häng:
Visst kan man hänga äkta konst tillsammans med affischer..reproduktioner...barnens teckningar och foton...Var inte ängslig för slutresultatet; det är din personliga blandning som blir bäst...och det är ju faktiskt du som ska bo här så det är din smak som ska leda dej...Lita på din magkänsla det är ju du som ska se på det du satt upp...ELLER??...


Taklister:
Bor du i en äldre våning/lägenhet med taklister...fäst långa taveltrådar uppe i taklisten och häng dina tavlor på önskad nivå...Då slipper du märken i väggen... Eller som på bilden hänga dem på en dekorativ knopp... då blir det enkelt att ändra höjd på dina tavlor och enkelt att byta ut dem när humör, stil eller sesong skiftar... Dessutom blir knoppen ett smycke i sej istället för ett sår på väggen :)


Minimalt:
Är du vän av få saker och prylar...ägna dig då bara åt en enda tavelvägg och låt resten av väggytorna vara fria...Less is more om man så säger...

Lycka till!!Marstrand - vårnytt från chefsdesignern på Boråstapeter

Marstrand från Boråstapeter är ett bra exempel på marin känsla. Här finns flera färgpaletter att välja på. Den blå/beiga som för tankarna till stränder och slipat glas. Den grå/beiga som minner om klipphällarna ute vid havet. Den blå/röd/gula som hämtat inspiration från våra sjömärken och dessutom riktigt fina fototapeter. Bland annat en med ritningar från lantmäteriet på några av våra älsta och vackraste svenska fyrar.
 
Här möts klassiskt rena linjer med sportigare inslag av segling och åldrad drivved. Här finns även en tydlig flört med New England och östra atlantkusten :)
 
 
Bild: trolldesign
 
 
Sandstrand
 
 
Klipphäll
 
 
Sjömärken
 
 
Hanna Wendelbo-Hansson har verkligen gjort ett strålande jobb här :)
 
Kartan finns i butiken från och med mitten på april.

Patchwork mattor från Skruf Design

Patchwork och återbruk är två trender jag ser mer och mer av. Här har Skruf Design samanfogat båda till en udda men intressant mix :)
 
Återvunna denimjeans har fått sätta livet till, men vad gör väll det. Här är det utseendet som räknas. Att de sedan är en grön produkt är ju inte illa heller!!!
 
 
Bilder: skruf design
 
 
 
 

Fisherman´s Sconce - utebelysning i nautisk stil

 
Bild: potterybarn.com
 
Ute belysning tycker jag är riktigt knivigt. Det finns så många variabler att ta hänsyn till. Sen ändrar man ju inte stil på uterummet lika lätt som inne, där ett par kuddar och några ljuslycktor kan skifta stil i en handvändning.
 
Ofta så ligger det mycke tanke verksamhet och noggrant avvägande bakom ett väl fungerande uterum (läs trädgård)
 
Själv har jag inte riktigt funnit min utomhus stil riktigt. Jag får inte alla bitar att falla på plats. Största bekymmret är kostnaden. För ute produkter är så mycket mer kostsamma än de man har innomhus. Sen så är inte utbudet lika stort heller.
 
Därför föll jag handlöst för dessa fiskar lantärnor när jag såg dem. Här finns allt jag vill ha i en och samma armatur. En unik lampa som sätter stilen och som inte sitter på var mans fasad. Kanske jag måste ta och göra upp en budget och se hur mycket jag kan spendera och på vad. För det börjar ju dra ihop sej nu :)

Captured Reality - Nytt från mrperswall

Här kommer en ny kollektion från MrPerswall. Captured reality är precis som det låter fotografier på olika materiel. Som mosaik, kopparplåtar, en slottsmur eller varför inte en klassisk tegelvägg.

Precis som vanligt kan man måttbeställa tapeterna för 315 :-/m2.
 

 
Bilder: mrperswall.se

Sneddade Naglar

Jag har exprimenterat lite med snedfilade naglar på sistone. Då jag var ner till Anderstorp för några veckor sedan så träffade jag Emelie från Colorama i Luleå och hon hade sneddade naglar. Först tyckte jag att det såg lite knasigt ut. Man är ju van vid att naglar ska vara runda eller rätt så raka. Själv lutar jag mer åt det rundade hållet.
 
Men efter att ha sett hennes naglar i ett par dar började jag fundera runt den praktiska aspekten i att ha naglarna sneda.
 
Nu har jag själv filat mina sneda så att tre fingrar sneddar ner åt lillfingret och de andra två mot tummen. Detta gör att det är mycket lättare att använda fingrarna trots de långa naglarna :)
 
Jag stöter inte i dem lika mycket och det känns betydligt naturligare att skriva på tangentbordet nu.
 
 
Jag har inte hittat den perfekta formen ännu men jag jobbar på det. Som med allt annat så är det trial and error som gäller. Mina krokiga prinskorvsfingrar till trots kanske ni ändå förstår hur jag menar :)
 
 
Emelie om du ser detta inlägg kan du väll lägga upp en bild på dina naglar så jag har nått att jämföra med :)
 
 

Alternativ till den traditionella sänggaveln

Visst kan man ha en säng utan sänggavel men det är inte speciellt praktiskt. Eller snyggt. Om man inte får plats med en sänggavel kan man använda sig av stickers eller kontaktplast. Detta skapar en illusion av att man faktiskt har en.
 
Dessutom skyddar det väggen från fula fettfläckar.
 
Casadeco har många fina stickers. Tycker man att dessa är för dyra eller om man inte hittar någon som passar kan man göra egna av kontaktplast. Kontaktplast finns hos välsorterade färghandlare. Bland annat Colorama Jowafärghus i Piteå :)
 

Capiz Pendant - lampan jag sökt efter

Jag har under flera års tid sökt efter en lampa som ser ut som om den vore gjord av lotus lycktor. Ni vet dom små ljuslycktorna i snäckskal som fanns i alla möjliga förger för en fyra-fem år sedan.
 
Idag har jag funnit en.
 
Jippi!!!!
 
Capiz Pendant finns hos Pottery Barn (gud jag älskar detta ställe) och går loss på ca 1500:-
 
Jag funderar dock på om jag vuxit ifrån den. Ibland får man en fix ide och när man inte kan förverkliga den på en gång så växer den till enorma proportioner med tiden.
 
Nu vet jag dock vart jag kan få tag i en, så nu kan jag lungt fundera vidare :)
 
 
Bild: Pottery barn
 
Denna lampa är en aning mindre än den jag sett framför mej men annars så stämmer den perfekt in på bilden jag burit med mej.

Maritimt - En av sommarens stora trender

Varje år kommer det nya trender lagom till Vår/sommar/höst och vinter.
 
I sommar tror jag på Maritimt.
 
Tänk er Saltkråkan blandat med Kapten Nemo och ett stänk New England. Ljusa sandiga naturkulörer med blå och aquamarina inslag. Eller klassiskt blått/vitt/rött mot naturligt grånat trä. Allt som skulle kunna platsa i en sjöbod helt enkelt!
 
Anthropology har en del maritima inslag i sin sommarkollektion. Här är det metkrokar, sjöbörrar och koraller som trängs med bläckfiskar mm.
 
 
 
Samtliga bilder från anthropology.com
 
Det hela ger en fräsh känska till gamla beprövade recept. Tänk er bara att få inreda stugan vid havet på detta sätt.
 
Eller om du som jag har havet i blodet :) Så passa på att njuta av mångfalden nu i sommar. Till hösten är det insekterna som anfaller!!!
  
 
 
 
 

Smyckeförvaring

 
Jag tycker att det är svårt att finna snygga alternativ till smyckeförvaring. Speciellt till armband. Därför blev jag så glad när jag sår denna bild hos roomservice.
 
Så enkelt och så snyggt. Sen går ju ideen att modifiera så den passar just din stil genom att välja andra former och färger :)
 
Riktigt nice tycker jag!!!

Water Nails

Jag har fått för mej att jag vill ha sned filade naglar. Så därför gick jag ut på min trusted friend google och sökte inspiration.
 
Tyvärr gick jag bet då jag bara hittade ett par bilder med sneddade naglar. Tydligen så är det sista skriket innom nagel design. Men jag fann då inga belägg för detta då de två bilderna jag fann var skräp.
 
Typiskt mej att vilja ha nått som inte finns :)
 
Däremot så hittade jag nått som tände mitt intresse. Water Nails. Detta är en ny teknik som ser riktigt intressant ut. Så naturligtvis var jag ju tvungen att testa själv.
 
Det set väldigt lätt ut när man tittar på instruktions videon. Men det är det inte. Det kräver övning och många försök innan man får till det någe så när bra.
 
 
Så här blev mina :)
 
Tur att jag har gele naglar under så jag kan torka bort misslyckade försök med nagelacksbortagning utan att underlacket tar skada.
 
Är du också sugen kan du titta på denna video. Den är kort och innehåller allt du behöver veta för att sätta igång :)
 
 
Här följer några lyckade försök som jag fann online
 
 
Lycka till :)

 
 
 
 

Slang gömma

Nu så här när påsken är över känns det som om våren verkligen är i antågande. Jag känner hur det spritter i inredningsådran av lust att ta tag i trädgården igen.
 
Att jag sen fann denna slanggömma hos Pottery Barn gjorde ju inte saken bättre. Tänk bara var mycket fint man kan göra i uterummet om man bara har tid, energi och pengar. Med uterummet menar jag naturligt vis hela trädgården, för det är ju en förlängming av hemmets insida och din personliga inredningsstil :)
 
 
Bild: potterybarn.com

Matbloggstoppen
RSS 2.0