God jul till alla barn

Just nu pågår en insamling till familjer i Piteå som inte kan ge sina barn några julklappar.

Jag blev inbjuden till en facebook sida som startats av Annika Eriksson. Här kan du skänka en slant stor som liten, som Annika sedan köper presentkort för och lämnar på familjens hus. Sedan delas de ut till familjer som bett om hjälp för att kunna ge sina barn julklappar.

Jag har inte tänkt på att det finns barn som inte tar för givet att de ska få några julklappar. Barn som får lyssna till sina klasskamraters önskelistor, med datorer och surfplattor och spel. Medans de själv skulle bli överlyckliga om de fick ett enda litet paket oavsett vad det innehåller.

Sedan får de lida sej igenom dagarna efter jullovet då alla berättar vad de fått och fasar för att få frågan själva då de inte har något svar att ge.

För mej och mina barn är det självklart att det ska ligga paket under granen på julaftonsmorgon. Därför har vi skänkt en slant till Annikas beundransvärda initiativ.

Om du har möjlighet så skänk en du med. Det spelar ingen roll hur mycket du skänker, huvudsaken är att du engagerar dig och bidrar med det du kan.

Inget barn borde behöva tvivla på sitt egenvärde på grund av att de inte får några julklappar.

Mitt hjärta brister när jag tänker på de barn som inte har samma möjlighet att få fira jul som mina barn.

Vi är inte rika, men vi kan ge våra barn många av de saker de önskar sig. Därför skänkte jag pengar för att ge dem som inte har dem möjlighet chansen att rädda julen åt sina barn.

Har du möjlighet att skänka en slant så gör det omedelbart. Nästa gång kan det vara du som behöver en hjälpande hand :)

Har du swish så kan du enkelt skänka pengar på nummer 0733-97 05 09.

Annars kan ni gå in på Facebook och söka på God jul till alla barn. Där finns all info du behöver för att rädda julen!

Alla bidrag gör sitt till.

Sprid ordet. Skicka vidare :)

Årets Gran

Så var det äntligen dags att sätta upp julgranen. Jag längtar så varje år. Eftersom jag fyller år den 30/11 så julpyntar jag och sätter upp granen till min födelsedag.

Det är en kvarleva från min tid i Uppsala då vi ofta åkte upp till Piteå under julen och inte han med att mysa hemma i samma utsträckning.

Nu har jag blivit så bortskämd med två månaders jul om året att jag inte vill gå tillbaks till att dekorera granen dan före dopparedan som mamma alltid gör.

Jag och barnen städade först och pyntade resten av huset innan vi satte igång med höjdpunkten. Granen!

Jag har haft en uppsjö av färger genom åren och har nog poller för fem maffiga granar, så ibland kan det vara svårt att begränsa sig. Men i år blev det de traditionella julfärgerna rött, grönt och vitt.

Resultatet blev så bra.

Jag brukar inte komma ihåg i vilken ordning pyntet ska upp. Visst belysningen först men sen då?

Vanligtvis brukar jag hänga pollorna först, bara för att få börja om igen då jag kommer på att jag egentligen ska börja med glittret.

Börjar man med glittret så är det lättare att få granen symmetrisk. Då kan man hänga pollorna mellan girlangerna på ett mer välordnat sätt.

Som tur var dök syster in genom dörren precis när jag börjat hänga pollor och räddade mig från att behöva göra om och göra rätt.

Nu står granen i all sin prakt och smyckar mitt allrum, så jag kan njuta av en kopp varm glögg såhär efter middagen och bara mysa :)

Matbloggstoppen
RSS 2.0