Årets Gran

Så var det äntligen dags att sätta upp julgranen. Jag längtar så varje år. Eftersom jag fyller år den 30/11 så julpyntar jag och sätter upp granen till min födelsedag.

Det är en kvarleva från min tid i Uppsala då vi ofta åkte upp till Piteå under julen och inte han med att mysa hemma i samma utsträckning.

Nu har jag blivit så bortskämd med två månaders jul om året att jag inte vill gå tillbaks till att dekorera granen dan före dopparedan som mamma alltid gör.

Jag och barnen städade först och pyntade resten av huset innan vi satte igång med höjdpunkten. Granen!

Jag har haft en uppsjö av färger genom åren och har nog poller för fem maffiga granar, så ibland kan det vara svårt att begränsa sig. Men i år blev det de traditionella julfärgerna rött, grönt och vitt.

Resultatet blev så bra.

Jag brukar inte komma ihåg i vilken ordning pyntet ska upp. Visst belysningen först men sen då?

Vanligtvis brukar jag hänga pollorna först, bara för att få börja om igen då jag kommer på att jag egentligen ska börja med glittret.

Börjar man med glittret så är det lättare att få granen symmetrisk. Då kan man hänga pollorna mellan girlangerna på ett mer välordnat sätt.

Som tur var dök syster in genom dörren precis när jag börjat hänga pollor och räddade mig från att behöva göra om och göra rätt.

Nu står granen i all sin prakt och smyckar mitt allrum, så jag kan njuta av en kopp varm glögg såhär efter middagen och bara mysa :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen